Minimalistische vader van de maand september 2018

Iedere maand hebben we een minimalistische moeder, maar deze keer stelde ik vader Dennis Storm een aantal vragen. Want wist je dat Dennis ook minimalist is? Hij schreef er zelfs onlangs een boek over. Benieuwd naar zijn visie op minimalisme? Lees snel zijn verhaal.

Dennis: “Bonjour, ik ben Dennis. 33, woon het grootste gedeelte van het jaar in Den Haag. Ik run een bedrijf in interieur architectuur en consultancy en begin dit jaar is mijn boek over de schoonheid van minimalisme uitgekomen.”

Wanneer besloot je te gaan minimaliseren?

“Dat is nooit een besluit geweest. Het gebeurde gewoon, net zoals ik ooit als kind ook gewoon ging voetballen. Wel zijn er momenten dat je een extra stap neemt, soms een tikkie tegen je zin in, zoals je mobiele telefoon de deur uit gooien. Dat is wel een stap die je bewust neemt en zulke voorbeelden zijn er de laatste 10 jaar wel vaak voorbij gekomen.”

Wat is er voor jou veranderd, sinds je aan het minimaliseren bent?

“Mijn leven is rustiger. Meer focus op dromen realiseren en minder moderne gejaagdheid richting zaken die er eigenlijk helemaal niets toe doen.”

Minimaliseer je ook in afval?

“Natuurlijk! Maar dat heeft niets met minimalisme te maken als je het mij vraagt. Dat is gewoon gezond verstand. We verkrachten de aarde en moeten dat ieder voor zich tegengaan. Niet morgen maar vandaag. Dus minder kopen, minder gebruiken, afval tegengaan en zelf de beslissingen richting een groene aarde nemen i.p.v. wachten totdat de grote egocentrische bedrijven het misschien voor je doen.”

Hoe pas je het minimalisme toe binnen je gezin?

“Dat gaat automatisch. Sowieso heb ik veel tijd voor ze omdat ik 6 uur per dag werk. Praktisch hebben we minder spullen, dus ook minder speelgoed. Verjaardagen gaan bij ons niet over cadeaus maar ze mogen een uitje kiezen (op het strand slapen bijvoorbeeld). Familie en vrienden mogen als ze ons een cadeau willen geven een donatie doen aan het WNF, daar zijn we veel blijer mee dan met plastic troep (ook al is die goedbedoeld).”

Waarom besloot je een boek te gaan schrijven over minimalisme? Vertel eens wat over je boek?

“Mijn bedoeling was een boek te schrijven dat mensen zou inspireren stappen te nemen tot een groener leven. Ik vind het heel tof dat ik zo veel reacties krijg van mensen die minimalisme omarmen na het lezen van Weg Ermee maar de echte trots is er omdat ik zodoende ook weer iemand de weg naar een groene aarde heb gewezen.”

 

 

Nieuwsgierig naar het boek ‘Weg ermee‘ van Dennis Storm? Ik heb het boek al gelezen en zal er binnenkort nog een recensie over schrijven. Kun je niet wachten? Bestel hem hier! (ook als e-book) Echt een aanrader!

 

 

 

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!