5 verkooptips voor Marktplaats

Nathalie uit Leeuwarden is opruimcoach en schreef voor Moeders Minimalisme onderstaand gastblog vol handige verkooptips voor als je je spullen op marktplaats wilt verkopen. 

Nathalie: “Z’n 15 jaar geleden hoorde ik over marktplaats, ik was eigenlijk gelijk helemaal enthousiast over dit ‘nieuwe’ concept. Tegenwoordig zit 80% van de Nederlanders, bijna dagelijks, rond te sneupen op marktplaats.

Via deze weg wil ik jullie 5 belangrijke verkooptips geven die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Nieuwsgierig?

We nemen als voorbeeld dat beeldige, te klein gekochte zomerjurkje die je in een optimistische bui had gekocht. Hier ga je van je levensdagen nooit inpassen dus je zet het op marktplaats in de hoop dat je er nog een leuk bedrag voor krijgt.

Verkooptip 1: Goede foto’s

Het allerbelangrijkste zijn de foto’s! Ook al verkoop je een prachtig jurkje voor een belachelijk lage prijs, zonder goede foto’s zul je veel minder belangstelling krijgen. O ja, hoe meer foto’s hoe beter. Zorg ervoor dat er geen rommel te zien is en een leuke plant op de achtergrond doet ook wonderen. Mensen willen natuurlijk wel weten dat hun jurkje uit een verzorgde omgeving komt. Op het moment is het een hype om jezelf in het jurkje te hijsen en een selfie te maken. Ik adviseer dit niet, je weet dat tweedehands kleding gedragen is maar je wordt hier liever niet mee geconfronteerd. Daarnaast is de kans groot dat je intieme berichtjes ontvangt van mannen die snakken naar dat jurkje, creapy!

Verkooptip 2: Een goede titel voor je advertentie

De titel van je advertentie komt echt op de tweede plek, prop hier zoveel mogelijk kernmerken van je jurkje in, kleur, merk, conditie enz.

Verkooptip 3: Een goede omschrijving

Ten derde is het belangrijk dat je in de omschrijvingsruimte je jurkje met liefde promoot. Zinnen als ‘te klein gekocht’ doen het beter dan ‘ik vind de jurk toch niet zo mooi’. Daarnaast is het handig, als je puf hebt, de maten erbij te zetten. Lengte van het jurkje bijvoorbeeld. Want wat voor de een boven de knie is, is voor de ander een jurk tot aan de enkels.

Verkooptip 4: Verzendkosten vermelden

Vermeld altijd in de advertentie wat de verzendkosten zijn, want anders krijg je tig berichtjes met vragen wat zijn de verzendkosten. Kopers kunnen dan gerichter bieden met de vermelde verzendkosten in hun hoofd.
Probeer ook via DHL te verzenden, dit is even wat meer werk, maar uiteindelijk verkoop je meer.
A4 enveloppen zijn onmisbaar! Je zult versteld staan wat je hierin kwijt, de verzendkosten blijven dan beperkt tot maximaal 4,15 voor de koper. Check wel even bij je eigen brievenbus of het past.

Verkooptip 5: Probeer er iets bij te verkopen

En als laatste, mocht je een koper hebben, probeer dan gelijk die ene bijpassende riem of sjaaltje erbij te verkopen. In de advertentie vermelden dat je een grote kastopruiming hebt maakt de koper vaak nieuwsgierig en zeker als je vertelt dat je een leuk prijsje kunt maken bij het kopen van meerdere artikelen.

Succes maar vooral veel verkoop plezier toegewenst!

Nathalie Pons Horn
Jouw opruimcoach

www.eenopgeruimdhuis.nl

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “5 verkooptips voor Marktplaats”

Laat hier je reactie achter!