Zo komt ook een drukke moeder toe aan meditatie

Dat meditatie goed voor je is, horen we overal. Maar waarom dan? En hoe begin je dan? We hebben het al zo druk! Maar mensen doen het al eeuwen- en eeuwenlang. In allerlei culturen wordt meditatie gebruikt om onze drukke hoofdjes te kalmeren en om innerlijke rust te vinden.

Ik vergelijk meditatie altijd met een (geestelijke) douche. Je wast en verzorgt je lichaam iedere dag, waarom dan niet je geest? Zou het niet logisch zijn dat je zo nu en dan je hoofd eventjes leeg maakt? Zelfs, nee, JUIST omdat je moeder bent en je dat nou net zo nodig hebt.

Als je nog nooit hebt gemediteerd, zijn hier een paar tips om te beginnen:

  • Kies een Vast Tijdstip: Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te mediteren om een routine op te bouwen.
  • Vind een Rustige Plek: Zoek een rustige plek waar je niet gestoord zult worden.
  • Begin met Korte Sessies: Begin met 5-10 minuten en bouw dit geleidelijk op.
  • Gebruik Gidsen of Apps: Er zijn veel apps en online gidsen beschikbaar die je kunnen helpen om te beginnen.

Meditatie met Meditation Moments

meditatie

Ik heb verschillende meditatie-apps geprobeerd, maar de app ‘Meditation Moments‘ is toch wel mijn favoriet. Ik gebruik de app eigenlijk de hele dag door. Niet dat ik de hele dag mediteer. (whehe, ben nog net geen monnik) Maar er staat meer op dan alleen meditaties. Zo doe ik in de ochtend graag een yogasessie van zo’n 10 minuten. Er staan verschillende yoga-filmpjes op. Tijdens het werken luister ik graag naar focusmuziek of binaural geluiden. En in de avond wandel ik vaak na het eten. Als ik dan alleen loop, luister ik zo nu en dan naar een wandelmeditatie. Voor mijn zoontje zet ik een slaapmuziekje op (Lullabies) Je kunt zelf trouwens altijd de lengte van je luisterfragment bepalen. Onze zoon vindt deze muziek heerlijk, hij valt er zo mee in slaap! Zo nu en dan luisteren we ook naar een meditatie speciaal voor kinderen. En zelf luister ik ’s avonds vaak naar een slaapverhaal of doe ik een slaapmeditatie. De mogelijkheden bij deze app zijn echt eindeloos, zelfs voor zwangeren hebben ze speciale zwangerschapscollectie aan mediaties. Voor meer info stuur ik je graag door naar de website van meditation moments. Oh ja, en had ik al gezegd dat de meeste meditaties zijn ingesproken door Mr. Michael Pilarczyk himself? Heerlijke stem! 🙂

Voor wie nog niet overtuigd is om te gaan mediteren, geef ik je graag nog 5 voordelen van meditatie.

1. Stressvermindering

Meditatie helpt bij het verminderen van stress door de afgifte van stresshormonen zoals cortisol te verlagen. Regelmatig mediteren kan je helpen om beter om te gaan met dagelijkse stressfactoren zoals huilende baby’s, drukke kinderen, luie pubers, zeurende partners en veeleisende collega’s. 😉

2. Verbeterde Concentratie

De beoefening van meditatie kan je vermogen om je te concentreren en te focussen verbeteren. Dit komt doordat meditatie de geest traint om zich te richten op één ding tegelijk, wat kan helpen bij het weerstaan van afleidingen zoals bijvoorbeeld je telefoon en sociale media! Meditatie is daarom ook erg goed voor studerende jongeren!

3. Betere Emotionele Gezondheid

Meditatie kan bijdragen aan een positievere mindset en emotionele balans. Het bevordert het bewustzijn van negatieve gedachten en helpt je om deze gedachten los te laten. Erg belangrijk! (Want je bent wat je denkt!)

4. Verhoogd Zelfbewustzijn

Door te mediteren kun je een dieper inzicht in jezelf krijgen. Dit vergroot je zelfbewustzijn en kan je helpen om persoonlijke doelen te stellen en te bereiken.

5. Fysieke Gezondheidsvoordelen

Meditatie kan ook enkele fysieke gezondheidsvoordelen opleveren, zoals het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het versterken van het immuunsysteem.

Meditatie is een krachtige tool die je leven op veel manieren kan verrijken. Of je nu op zoek bent naar stressverlichting, verbeterde concentratie, of een betere emotionele balans, meditatie kan een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse routine. Ik kan alleen nog maar zeggen, gewoon doen!

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.162 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!