Ik heb een anti-muggenjurkje: de BuzzOff dress!

“Wil je ook onze anti-muggenjurkje testen?”, vroeg Saint Basics laatst aan me. “Een anti-wat?” Ik wist niet eens dat zoiets bestond. Maar ik was gelijk enthousiast want die ellendige beestjes moeten altijd mij hebben. Herkenbaar?

Het gaat dus om een jurkje (T-dress of de BuzzOff dress, zoals het officieel heet) of een t-shirt die muggen, teken en andere insecten op een veilige afstand houdt zonder ze te schaden. Gemaakt van zachte, luchtige en super-eco eucalyptus. Het voelt echt lekker zacht aan. En doordat de stof gegeïmpregneerd met Repel Mosquito®, blijven insecten op afstand. De oplossing is biologisch afbreekbaar, bevat geen gif, is FDA en EPA goedgekeurd en wordt aanbevolen door de Wereld Gezondheids Organisatie WHO. De stof geeft een geur af die je zelf niet kunt ruiken, maar waar insecten niet van houden. Alsof je een 40-50cm no-fly zone rond je lichaam hebt waar geen mug, luis of teek zich waagt. Ik hoor je denken, hoe zit het dan met wassen? Het blijkt, de stof blijft tot zeker 100 wasbeurten actief.

Saint Basics zijn niet de eerste met anti-insecten kleding. Maar ze zijn wel de meest eco-vriendelijke. Andere producten werken vaak met Permethrin, een dodelijk gif voor muggen, bijen, vlinders en andere vitale diertjes voor ons ecosysteem.

Als je op reis gaat, dan is zo’n jurkje al helemaal geen slecht idee. Want het helpt tevens bij de bescherming tegen ziekten die worden overgebracht door insectenbeten, zoals malaria, gele koorts, ziekte van Lyme, Zika en het West Nile virus.

Mijn dochter heeft het anti-muggenjurkje uitgeprobeerd op kamp (op een boerderij) en daar waren echt veel muggen. Ze werd tijdens haar slaap wel in haar gezicht gestoken maar niet op haar lichaam. En ik heb hem zelf ook al een aantal keer gedragen en ben niet geprikt. De stof is heerlijk soepel en zacht. Je kunt het als nachthemd maar ook gewoon als jurkje dragen.

Wil je anti-insectenkleding bestellen? Check dan de website van Saint Basics.

Andere natuurlijke tips om muggen op afstand te houden:

  • Horren
  • Lavendel
  • Citronellakaarsje
  • Heb jij nog tips?

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Ik heb een anti-muggenjurkje: de BuzzOff dress!”

Laat hier je reactie achter!