Goede doelen voor jouw overtollige spullen

Spullen die voor jou geen waarde meer hebben kan voor een ander weer heel waardevol zijn. Er zijn genoeg spullen waarmee je goede doelen kunt steunen. Heb jij nog aanvullingen? Laat het me weten!

Hier kun je met je overbodige spullen heen!

Goede doelen voor baby- en kinderspullen

Babyspullen naar Stichting Babyspullen (ik schreef er hier een blog over)

Kraampakketrestanten naar Rescue Baby Gambia, naar Stichting Baby Hope

Speelgoed naar de speelgoedbank bij jouw in de buurtStichting Schoenmaatjes

Goede doelen voor kleding en textiel

Kleding naar Packmee, Stichting Dierenlot

Handdoeken en dekens naar een dierenasiel bij jouw in de buurt, dierenambulance in jouw regio

goede doelen

Goede doelen voor kantoorartikelen

Cartriges en toners naar Stichting Aap, Cliniclowns

Pennen naar landen zoals India, Afrika of Indonesië

Schoolspullen naar Stichting Schoenmaatjes

Overig

Plastic flesdoppen naar KNGF geleidenhonden

Toiletartikelen naar Edukans Schoenmaatjes

Verbandtrommelresten naar Rescue Baby Gambia

Zeepjes naar Rescue Baby Gambia

Electrische aparaten naar Stichting Jarige Job

Gereedschap naar Gered Gereedschap

Kabels naar Stichting Aap

Mobieltjes naar Stichting Aap, Cliniclowns

Weet je nog een goed doel? Laat het me weten!

Lees ook:

– Maar het was zo duur!
– 12 manieren om een ander blij te maken met jouw spullen
– Spullen wegdoen? Wat als ik spijt krijg?

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.162 andere abonnees

18 gedachten over “Goede doelen voor jouw overtollige spullen”

 1. Weliswaar niet fysiek overtollig, maar wel iets waar ik iig niets meer mee doe: Airmiles. Ik heb mijn saldo volledig overgeheveld naar een goed doel. De airmiles van de aankopen die ik nu doe, gaan rechtstreeks naar het goede doel. Geen rompslomp meer, ideaal! Op de site van Airmiles kun je kijken welke er allemaal zijn. Groetjes!

 2. Vaak kun je in je woonplaats ook oud papier of oude kleding/gordijnen etc. inleveren voor een goed doel. Oude stapels tijdschriften en schoolboeken/schriftjes en de gordijnen die in ons huis hingen toen we de sleutel kregen; allemaal naar het goede doel; ze zijn er blij mee!

  1. Enig idee wat voor soort doelen blij zijn met tijdschriften? Wij zijn aan het opruimen en heb een hele stapel tijdschriften die ik weg doe, maar ik vind het jammer om ze weg te gooien.

 3. Leger des heils verzamelt ook kleding in.

  Kijk ook rond naar locale doelen.
  Hengelo heeft stichting help anderen. Van de verkoop van hun kringloopwinkel en donaties maken ze voedselpakketten voor diegene die buiten de voedselbank vallen. Tevens heeft Hengelo een dierenvoedselbank en een kledingbank. Ook een buurtkringloopwinkel om mensen op weg te helpen. Buurtklussenbedrijf kan je weer helpen met gereedschap of tijd om mee te helpen. En dan nog de Foodsharingkast en booksharingkast. Ook Fietsen Anderen, de fietsenbank
  En anders de ijzerboer.

  Als het echt nergens gebruikt kan worden gaat het pas bij het afval (gescheiden)

 4. ‘Lonely socks’ kun je opsturen naar Stichting Aap. Ze verstoppen hier bv fruit in voor de apen, hebben ze iets te doen. 😉

 5. Goedenavond,
  Ik heb in de loop der jaren een hele hoop reisflaconnetjes shampoo, bad/douchegel etc. verzameld en ook een heleboel van die tasjes met inhoud die je soms in het vliegtuig krijgt. Wie heeft een goede tip aan welk goed doel ik die zou kunnen schenken?
  Bedankt vast voor het meedenken!
  Groet!

 6. In veel plaatsen heb je een weggeefwinkel. Geweldig concept om alles wat een nieuwe ronde verdiend bij in te leveren en vaak kom je zo maar weer met wat “nieuws” thuis!

 7. Kleding, schoenen, decoratie, beddengoed, spelletjes, boeken, bijna alles lever ik in bij de kledingbank vlak bij mijn huis, mobiele telefoons voor stichting aap, we hadden hier een weggeefwinkel in de wijk maar die kon de drukte niet aan dus helaas is die weg daar kun je ook alles inleveren, in mijn wijk zit een kringloop de opbrengst gaat naar het goede doel . Tijdschriften lever ik in bij een ouderen centra, defecte speelgoed en electronische apparaten kunnen naar het repair cafe en worden gemaakt en bij de kringloop weer verkocht . Oude kinderboeken heb ik naar de kledingbank gebracht en naar de oude basisschool van mijn kinderen,

Laat hier je reactie achter!