Het wasbare servet

Nu de feestdagen er weer aankomen wilde ik toch eventjes een beetje aandacht schenken aan het servet. Aan het wasbare servet wel te verstaan. Dat de wegwerp-variant niet veel goeds doet voor het milieu hoef ik je vast niet meer te vertellen. Nu zeg ik niet dat je servetten in huis zou moeten hebben, maar als je toch voor servetten kiest, kies dan voor de milieuvriendelijke variant.

3 voordelen van het wasbare servet

  • ze zijn in verhouding goedkoper dan de wegwerpvariant omdat ze in principe een leven lang mee gaan
  • ze staan een stuk chiquer
  • ze zijn wasbaar en dus creëer je geen extra afval

Wil je weten hoe je op een mooie manier je servetten kunt vouwen? Kijk dan hier.

Inspiratie

Deze mooie katoenen servetten van Dutch Decor zijn er in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar.
Te bestellen bij o.a. Bol.com

Kijk, zulke mooie geweven servetten heeft de Hema te koop! (ze hebben ook witte trouwens) Je kunt ze voor slechts 4 euro kopen en er zitten 2 in een verpakking.

servet

Servet, gebroken wit met ecru-kleurige fijne, onregelmatige streepjes. Gemaakt van biologische katoen, wassen op 40°C, kan gestreken worden.
Te bestellen bij o.a. Dille & Kamille

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Het wasbare servet”

  1. Leuk dat je hier een blogbericht over schrijft! Ik heb ook stoffen servetten, maar het was eigenlijk nog nooit in me opgekomen dat dat als wasbare variant telt. Logisch, natuurlijk.

  2. Ha wat goed, ik ga mijn leven beteren! Sowieso vinden de kinderen die hier op bezoek komen de servetten altijd mega interessant (waarmee ik bedoel dat ze door de hele kamer heen vliegen) dus ik ga mijn leven beteren!

Laat hier je reactie achter!