De 10 voordelen van een kringloopwinkel

kringloopwinkelToen ik net begon met minimaliseren wilde ik al mijn spullen graag verkopen via marktplaats. Maar wát een gedoe zeg! Voor marktplaats moet je de dingen fotograferen, online zetten, mensen hun mailtjes beantwoorden, je spullen weer opnieuw online zetten omdat je advertenties weer verlopen zijn, dingen inpakken en natuurlijk je pakketjes nog naar het postkantoor brengen. Wat kost dat een tijd!

Weggeef- en ruilsites
Ook heb geprobeerd mijn spullen kwijt te raken via weggeef- en ruilsites op Facebook. Maar helaas kwamen ze dan 9 van de 10 keer niet opdagen omdat ze het toevallig vergeten waren. Bleef je alsnog met je spullen zitten waar zo je graag vanaf wilde!

De 10 voordelen van een kringloopwinkel

Dus toen ik bracht al mijn overbodige spullen naar de kringloopwinkel. Echt, een kringloopwinkel is de beste vriend van een minimalist. En ik zal je 10 redenen geven waarom:

1) Ze zijn oprecht blij met je spullen
2) Als je met ze afspreekt dat ze je spullen komen halen komen ze wél opdagen
3) Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel (niet bij allemaal)
4) De winkel draagt bij aan de bewustwording van consuminderen en het milieu
5) Je kunt je met je creativiteit uitleven op oude kasjes enz.
6) Je zorgt beter voor het milieu als je iets hergebruikt of laat hergebruiken. Want alles wat niet opnieuw gemaakt hoeft worden, scheelt in winning van kostbare grondstoffen en belasting van het milieu, omdat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten
7) De kringloopwinkel is (meestal) goedkoper dan een gewone winkel
8) Je houdt door het steunen van de kringloopwinkels veel mensen aan het werk, die anders niet zo gemakkelijk een baan zouden vinden
9) Een kringloopwinkel is avontuurlijk, je weet nooit wat ze te koop hebben
10) En last but not least: Je bent met het brengen van je overbodige verkoopbare spullen in één keer van al je spullen af!!!!

Je beste vriend
Geloof me. Hij is er voor je als je iets nodig hebt. Als het nodig is staat hij zo bij je op de stoep. Echt waar! Waar vind je tegenwoordig nog zo’n vriend bij wie je alles kwijt kunt? En weet je wat het fijne is? Na de tijd geeft het zo’n heerlijk opgeruimd gevoel! Mijn vriend heeft me echt geleerd om los te laten en zo’n vriend laat je niet in de steek… toch? Hup hup, op naar de kringloopwinkel!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

11 gedachten over “De 10 voordelen van een kringloopwinkel”

 1. Kringloopwinkel is ook mijn favoriet! We lopen er regelmatig eens binnen om te snuisteren. Maar ik mag binnenkort weer een lading afleveren ook. Zonder dat daarbij nieuwe dingen meekomen 😛

 2. Ik heb ook diverse spullen naar de kringloop gebracht, omdat verkopen via marktplaats niet wilde! Mensen willen tegenwoordig alles krijgen i.p.v. er iets voor betalen helaas. Uiteindelijk is een dure bank van 5 jaar oud die er overigens nog prachtig uitzag en 900 euro heeft gekost destijds, via de kringloop verkocht voor een paar tientjes! Ik hield er 15 euro aan over ofzo. Dat doet me wel pijn! Het zou leuker zijn om aan de verkoop van je spullen een leuk zakcentje over te houden. Ik heb nog aardig wat mooie en bijna ongedragen kleren/schoenen (miskopen/past niet meer). Maar waarschijnlijk kan ik ze beter gratis weg brengen en niet die frustratie hebben van een paar euro er aan verdienen. Deze kringloopwinkel echter heeft ook geen bestaanszekerheid maar dat komt omdat de gemeente niet mee werkt, die vervelende bureaucratie die zegt dat de winkel maar een bepaalde oppervlakte mag hebben. Ligt dus niet altijd aan de hoeveelheid ingebrachte spullen.

  1. Denk ook eens aan de kledingbank, die geven de kleding aan mensen die onder / op het bestaansminimum leven, met of zonder baan!!!!!! Die kunnen anders nooit meer aan andere kleding komen. Ben er vrijwilliger geweest maar ben gestopt omdat ik niet meer tegen die schrijnende verhalen kon, in Nederland is meer armoede dan de meeste mensen (willen) geloven!!!!!!

 3. Ik let wel op welke kringloopwinkel het is. Het goed is een grote die ook hogere prijzen aanhoudt. De oorspronkelijke eigenaar is met het goed en marktplaats ook echt binnengelopen. Maar dan 10 deuren naast ons zit een lokaal opgerichte stichting. Die voedselpakketten uitdeelt aan mensen die buiten de voedselbank vallen, mensen die ee kledingbank oprichten en die weer bevriend zijn net die andere lokale mensen die ee dierenvoedselbank opgericht hebben.
  Of het leger des heils ernaast ! Die nachts dak en thuislozen opvangen en ook koffieochtenden houdt voor iedereen.

 4. Een kringloopwinkel is echt een uitkomst! Al die voordelen die je noemt zijn waar.
  Klopt, MP kost veel tijd. Wel maak ik onderscheid in mijn spullen. Toen ik net begon met eenvoudiger leven had ik nog echt spullen van waarde. Die verkocht ik goed via MP. Dat vond ik echt zonde om naar de kringloop te brengen. Ook vond ik het fijn als ik wist waar mijn spullen terecht kwamen en dat iemand er soms echt naar op zoek was en er duidelijk blij mee was. Naarmate ik meer tweedehandsspullen heb, breng ik ze makkelijker terug naar de kringloop. Dat scheelt idd veel tijd en gedoe. En gedoe, daar hou ik niet van 🙂
  Ik maak ook wel gebruik van de ruilwinkel, dan heb ik er zelf ook nog wat aan.

 5. Onze kringloop neemt echt niet alles aan! En dan kan je de stort gaan bellen… maar goed, onze kringlooen in zwolle zitten ook bomvol… ik ga er zelf wel eens neuzen als ik watw eg heb gebracht en koop dan bv bepaalde boeken of kleertjes voor de kids…

 6. Ben inmiddels ook kringloop enthousiast!
  Heb op mijn blog een verwijzing naar dit stukje gegeven omdat het zo helemaal waar is!
  Vind het perfect dat je gelijk een goed doel steunt.

 7. Na overlijden schoonvader moest zijn huis met spoed leeg worden opgeleverd dus kringloopwinkel Haarlem gebeld. Op hun verzoek foto’s gestuurd van de inboedel. Naar aanleiding daarvan zeiden ze alles 2 weken later komen ophalen. Dat was mooi geregeld! Dachten we. De middag voor de ophaaldatum werden we doodleuk gebeld dat ze het toch niet de moeite vonden om langs te komen. Lekker dan. Dat hadden ze toch wel 2 weken eerder kunnen zeggen? Dan hadden wel meer tijd gehad om iets anders te regelen. Ik vind echt zo’n houding van “zoek het maar uit met je zooi”. Nee, zeer negatieve ervaring met deze mensen.

Laat hier je reactie achter!