Checklijst voor een mooie hal + Feng Shui tips

De hal is het eerste wat je ziet als je een huis binnenkomt. Heb je niet zo’n mooie grote hal met een kroonluchter en zo’n parmantige trap? Ik ook niet. 😉 Maar ook een kleine mini-hal kan voldoen aan deze checklijst voor de hal. Hierbij 4 tips!

Check 1) Zorg voor goede verlichting

Het is niet uitnodigend wanneer je een ruimte binnenkomt die donker is. Zorg voor lichte kleuren en heldere verlichting. Wanneer het mogelijk is, breng dan zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen. Lichtere kleuren in de hal kunnen de ruimte groter en meer uitnodigend laten lijken.

Joyce: “Toen we net in dit huis kwamen wonen, hingen er zware donkere gordijnen bij de voordeur. Deze hebben we snel weggehaald. Het is heerlijk om nu van al het zonlicht te genieten dat nu naar binnenkomt.”

Check 2) Minimaliseer de spullen in de hal

Kan de voordeur volledig open? Of liggen er spullen achter? Kun je door de ruimte lopen zonder te struikelen? Stroomt het lekker door? Of zijn er blokkades door spullen of meubels? Bewaar je spullen in de hal die je daar niet hoeft te bewaren? Probeer goed na te denken over een handig opbergsysteem voor al je jassen, tassen en schoenen.

Femmigje: “Iedereen mag 1 jas en 1 paar schoenen bij de kapstok bewaren. De rest moet boven in de kast bewaard worden. Dit werkt prima, iedereen heeft een eigen kapstokhaakje. Met 4 kinderen zou het anders echt een chaos worden.”

Check 3) Zorg voor een schone en veilige trap

Het is zo handig om spullen op de trap te leggen die naar boven moeten. Maar waar we vaak niet bij stil staan is dat dit letterlijk de toegang en energiestroom blokkeert én het is natuurlijk hartstikke gevaarlijk. Zorg dus voor een lege trap. Zorg ook voor stevige en veilige leuningen. Een trap is een eye-catcher van je hal, dus kijk eens wat je kunt doen om je trap er op zijn mooist uit te laten zien.

Tineke: “Wij hebben een traprenovatie van een open trap gehad. Dit is echt een gamechanger geweest voor onze hal. Het is zó prachtig nu!”

hal trap

Check 4) Aankleding van de hal

Wanneer je ruimte hebt in je hal voor wat aankleding, houd dan rekening met het volgende. Een spiegel in je hal plaatsen is een goed idee, want dit vergroot volgens de Feng Shui de ‘chi’. Maar plaats de spiegel niet recht tegenover de voordeur. Wanneer je een deurmat voor de voordeur wilt plaatsen, zorg dan dat deze er mooi, schoon en fris uitziet. Dit helpt om positieve energie én bezoekers te verwelkomen. Wanneer je afbeeldingen wilt ophangen, zorg dan altijd dat deze positief zijn. En tot slot: voeg levende planten toe om groei en vernieuwing te bevorderen en de lucht te zuiveren.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!