Wat als het leven je teleurstelt?

Onlangs kreeg ik het boek ‘dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’. Het leek me wel leuk om zo nu en dan een onderwerp uit het boekje met jullie te delen en te bespreken.

In het boek wordt besproken wat je moet doen als het leven je teleurstelt. Wat als je grote liefde je verlaat? Wat als je ziek wordt? Wat als iets niet lukt of goed gaat?

Het antwoord is niet ingewikkeld. Het is een simpel advies. Neem een stapje terug, schrijf je gedachten op en probeer te lachen om de situatie. Want humor maakt alles lichter. Accepteer wat is en ga wat leuks doen! Ga fietsen, kijk een mooie film, ga kleuren of zingen! Of ga op reis, sluit je ogen en maak je geest leeg.

En hou van je zelf, wees lief voor je zelf. Neem een warm bad, ga vroeg naar bed en ontspan. Houd moed, wees nederig en dankbaar. En heb je kinderen? Sluip dan eens de slaapkamer binnen als ze slapen. Want wie naar het gezicht van een slapend kind kijkt zal snel vrede voelen.

Maak een wandeling in de zon en probeer te begrijpen welke les het leven je op dit moment wil geven. Kun je het begrijpen? Kun je er van leren?

Wil jij je weer vredig voelen? Zoek de stilte op. Want antwoorden vind je in de stilte. Je hoeft alleen maar goed te luisteren.

Het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ is overigens hier verkrijgbaar. (ook als e-book of als luisterboek)

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.173 andere abonnees

2 gedachten over “Wat als het leven je teleurstelt?”

  1. Een paar verbeteringetjes:

    4e alinea: “hou van jezelf” , zonder spatie tussen “je” en “zelf”.

    5e alinea: “welke les” in plaats van “welk les”.

    Een hartelijke groet van Jo.

Laat hier je reactie achter!