Je bureau minimaliseren in 7 stappen

jebureauminimaliseren

 

Of het nu om je bureau thuis gaat of op het werk, het is een feit dat we steeds digitaler gaan werken en dus hebben we steeds minder bureauaccessoires nodig. Een voordeel daarvan is dat steeds meer mensen niet meer een bureau hebben maar gewoon bij de keukentafel werken met hun laptop. Er zijn mensen die werken graag met een overvol bureau, prima niets mis mee. Het past bij creatieve mensen zeggen ze. Maar voor degene die wél graag een bureau willen met alleen de spullen die ze nodig hebben, is er het volgende stappenplan.

 

Je bureau minimaliseren in 7 stappen

 

1) Bedenk hoe je het wil hebben

Bekijk je bureau zoals het is en bedenk hoe je het graag wilt hebben. Wil je het bureau leeg, gezellig, licht of ruim? Waarvoor wil je het gebruiken? Voor de boekhouding, om te schrijven of voor je hobby? Misschien vind je hier wat inspiratie.

2) Kies het noodzakelijke uit

Leeg vervolgens je hele bureau, maak het schoon en leg alleen terug wat echt op je bureau moet staan. Zoals je computer, je toetsenbord, je bureaulamp of je telefoon. Kies voor zo weinig mogelijk artributen.

3) Schift je papierwerk

Verzamel al je papierwerk van je bureau en uit je lades en leg het op een stapel. Zoek het uit, schift het, digitaliseer het of archiveer het indien noodzakelijk in mappen.

4) In een doos

Verzamel al je spullen uit je bureaukast/lades en doe ze in een doos. Zet de doos naast je bureau.

5) Pak wat je nodig hebt

Laat de doos de komende 3 maanden naast je bureau staan. Wanneer je iets nodig hebt pak je het uit de doos en leg je het naderhand netjes in je bureaulade/kast. Zorg dat ieder gebruiksvoorwerp een eigen vaste plek heeft.

6) Laat los

Van de spullen die na drie maanden nog steeds ongebruikt in de doos liggen, weet je nu dat je er ook zonder kunt. Je kunt nu met een gerust hart de inhoud van de doos aan een goed doel schenken.

7) Houd je buro leeg

Wanneer je minder spullen hebt liggen en alles een vaste plek geeft, hoef je ook zelden nog om iets te zoeken. Je zult zien dat je na 3 maanden echt geen 20 pennen, 4 soorten kladblokken en 5 stukken gum nodig hebt.

 

Tips:

– te veel pennen in huis? Stuur ze naar dit adres!

kijk hier voor ecologische kantoorartikelen

kijk hier voor inspiratie voor mooie minimalistische werkruimtes

 

 

 

ecf704408c7078fe1b822fee1c7b99f6.9801e31a3103c06fb006e4a8faf3263a

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Je bureau minimaliseren in 7 stappen”

Laat hier je reactie achter!