Afvalrapen met kinderen

afvalrapen met kinderen

 

Eindelijk, onze ogen zijn eindelijk geopend. Velen zien het vele afval liggen op straat en in de natuur en willen dat ook gaan opruimen. Straatafval minimaliseren is een ontzettend goed ding. Gelukkig komen er steeds meer opruiminitiatieven.

Als we in eerste instantie geen afval in de natuur zouden gooien, hoeven we natuurlijk ook niets op te ruimen. Maar de houding van milieuvervuilers kunnen we nu éénkeer niet in één dag veranderen. Waar we wél invloed op hebben zijn onze kinderen. Goed voorbeeld doet goed volgen! Daarom wil ik graag alle moeders hier op MoedersMinimalisme.nl oproepen om samen met je kinderen afval te gaan rapen. Wanneer je gaat wandelen, neem dan eens een vuilniszakje mee en raap eens wat op. Je kinderen zien dan dat het heel gewoon is als je wat opraapt en dat het niet gewoon is dat er afval op straat en in de natuur ligt. En daarnaast is afval zoeken voor de kinderen een leuke uitdaging!

Wist je dat wanneer 25% van de Nederslandse bevolking iedere dag een #zwerfie op zou ruimen, Nederland binnen drie dagen al schoon zou zijn?

Maar liefst 50 miljoen blikjes en flesjes eindigen elk jaar als zwerfafval – en een flink deel ligt op plekken waar de reinigingsdienst nooit langs komt. Zet je schaamte opzij en doe mee! Vóór je kinderen maar ook samen mét je kinderen!

Samen kunnen we de wereld beter maken!

Via de websites van Klean, de Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers of Nederland Schoon vind je meer informatie over dit onderwerp.

 

Tip: neem een vochtig washandje en/of een grijper mee.

 

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

4 thoughts to “Afvalrapen met kinderen”

  1. Wat een goed initiatief!
    Zal meteen een zak bij de buggy neerleggen. Elke keer als we dan gaan wandelen kunnen we er een speurtocht van maken. Om er een spreekwoord bij te pakken: jong geleerd is oud gedaan!

  2. Wat goed,dat je dit met kinderen doet. Hier zie ik wel ouderen,net als ik afval rapen. Maar de jeugd is de toekomst. Misschien een nat doekje meenemen voor vieze kleefhanden?

Laat hier je reactie achter!