miskoop

Hoe voorkom je een miskoop? 5 tips!

Heb jij wel eens iets gekocht, wat een miskoop bleek? Iets wat je bijna nooit hebt gedragen? Zo zonde! Maar hoe kun je dit nu zo veel mogelijk voorkomen? Ik heb 5 tips voor je.

Tip 1: Weet wat je staat om een miskoop te voorkomen

Ieder figuur vraagt om andere kleding. Heb je geen idee wat je mooi staat? Doe eens een kleur-analyse. Of maak eens wat vaker foto’s van jezelf. (Ook van je achterkant!) Ga na in welke kleding jij je fijn voelt en wanneer je complimentjes krijgt. Het leven is te kort om er slordig bij te lopen. Gun jezelf het beste!

Tip 2: Start met een garderobe-planning

Als je weet wat je in je kast hebt hangen en wat er eventueel nog ontbreekt, is de kans klein dat je iets koopt wat je al had of helemaal niet nodig hebt. Vind je het lastig om je garderobe kloppend te maken? Maak dan gebruik van deze capsule garderobe-planner.

Fennigje: “Sinds ik weet wat me goed staat en ervaar dat veel kleding in de kast me niet gelukkig maakt, koop ik veel bewuster kleding.”

Tip 3: Maak een lijstje

Wanneer je voor kleding gaat winkelen is het handig om een lijstje mee te nemen, net zoals je naar de supermarkt gaat. Je kunt dan heel doelgericht shoppen en de kans is een stuk kleiner dat je met kledingstukken thuiskomt die je niet nodig hebt.

Tip 4: Winkel alleen

Het is heel gezellig om met een clubje vriendinnen te winkelen, maar erg efficiënt vaak niet. Iedereen heeft een mening en daardoor is de kans groot dat je je laat leiden door hun emoties. Of neem iemand mee die je persoonlijke smaak goed kent,weet welke kleuren en stijl bij jou passen en ook de tijd en aandacht voor jou heeft.

Klasina: “Ik denk goed na voor ik iets koop want ik wil alleen maar kleding in de kast waar ik 100% blij van word en ook zeker weet dat ik ze met plezier ga dragen.”

Tip 5: Stel jezelf deze vragen om een miskoop te voorkomen

Stel jezelf een aantal vragen bij elke nieuwe aankoop:

 1. Is het wel de goede kleur en model voor me?
 2. Heb ik het echt nodig?
 3. Heb ik al iets wat erop lijkt?
 4. Is het de goede maat?
 5. Word ik er blij van?
 6. Waar ga ik het mee combineren?
 7. Is het een basisstuk of trenditem?
 8. Past het bij mij? Voel ik mij er lekker in?
 9. Past het binnen mijn budget?
 10. Ga ik het vaak dragen?
 11. Twijfel? niet kopen tenzij het blijft hangen in je hoofd

Oke, het klinkt misschien veel, maar na verloop van tijd doe je het automatisch.

Lees ook:

capsule garderobe planner miskoop
Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.170 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!