Recensies e-book slaapkamergeluk

Linda: “Toen Dieuwke vroeg wie haar ebook over het minimaliseren van de slaapkamer wilde test-lezen heb ik me direct aangemeld. Mijn slaapkamer was niet overvol of chaotisch, maar er kon duidelijk wel wat verbetering plaatsvinden. En dat is goed gelukt door dit boek! Wat mij aan het begin van het boek direct aansprak waren de uitspraken van anderen over waarom loslaten van spullen soms zo moeilijk is. Dit was erg herkenbaar! Het gaf direct motivatie om er wat aan te gaan doen en actie te ondernemen. Het boek en de hoofdstukken zijn fijn opgebouwd in kleine stappen zodat het overzichtelijk en behapbaar blijft. Het minimaliseren en opruimen is opgedeeld in opdrachten. Opdracht 1 heb ik overgeslagen, “bedenk je eigen slaapkamer-affirmatie en beschrijf hoe je ideale slaapkamer er uit ziet”. Mij ging het vooral om het opruimen en orde scheppen, dus ik had al een goed beeld hoe ik het wilde hebben. De opdrachten daarna waren erg duidelijk, handig en makkelijk uit te voeren. Het fijne is ook dat je dus niet alles in 1x hoeft te doen, maar je kunt het in stapjes doen. Dat helpt om de motivatie er in te houden! Het boek geeft ook praktische tips voor ná het opruimen en minimaliseren, om de orde en rust in je slaapkamer te behouden. Bijvoorbeeld om het verschonen van je bed net wat praktischer te maken, en de “vier dagelijkse slaapkamergewoontes”. Kortom: het boek heeft mij goed geholpen en ik raad het iedereen aan!”

Linda: “Het lijkt op de foto niet heel veel verschil maar het vóelt wel héél anders! Wat het opruimen van je nachtkastje, kledingstoelen en -kast wel niet kan doen!”

Monique: “Wauw! Wat is het een mooi e-book geworden! Ik vind het heel verhelderend en motiveert me om dingen te gaan aanpakken. Niet alleen in de slaapkamer, maar ook andere plekken in huis. Een heel waardevol document, waar je trots op mag zijn!”

Frauke: “Ik vind het eigenlijk een super boek. Je denkt dat je slaapkamer ‘maar op te slapen’ is en dat ze goed genoeg is, maar door een paar kleine aanpassingen kan je ze toch nog rustiger maken. Ik heb een oudere slaapkamer zoals je ook vernoemd, maar toch heb ik ze zo leeg mogelijk gemaakt. En dat geeft me rust! Vroeger deed ik niet eens de moeite om mijn gordijnen helemaal open te doen, enkel snel de raam op een spleetje en dat was het. Maar door dit nu allemaal te lezen maak ik mijn bed op, doe het raam open en begin mijn dag met meer energie. Ik ben al goed gezind van ’s morgens omdat ik al een klein vinkje op mijn to do lijst kan zetten! Het gedeelte over loslaten en verkopen/weggeven vind ik ook wel interessant. Ik heb het moeilijk om zomaar alles weg te geven want ik kan financieel alle hulp gebruiken. Toch heb ik er wel enkele tips uit gehaald. Om toch soms dingen weg te geven omdat je anders niet kan loslaten. Ik vond het dus eigenlijk wel een nuttig boek om te lezen 😊 eerst dacht ik echt niet veel te kunnen bijleren maar dat heb ik dus wel gedaan!”

“Dieuwke, ik wilde je even bedanken. Een paar weken terug kocht ik je e-book ‘slaapkamergeluk’. Je zou mijn slaapkamer nu eens moeten zien. Zo’n verschil met hoe het eerst was! Ik heb iedere opdracht uitgevoerd. Alles is tot in de detail schoon en opgeruimd. Ik weet nu precies wat ik in mijn slaapkamer heb. Ik woon alleen met mijn dochter van 14. Toen ze mijn nette slaapkamer zag zei ze dat ik het toch niet zo vol zou houden. En ik snap die opmerking wel, want ik ben een echte rommelkont. Maar ik wilde niet toegeven en ik beloofde haar 20 euro als het weer een rommel zou worden. Nu controleert ze iedere dag mijn slaapkamer en ik doe uiteraard mijn best om het netjes te houden. 😆 En tot nu toe houd ik het nog steeds vol. 🙂 Ik ben zo trots op mezelf! Het maakt je heel erg bewust van je gewoontes. Ik liet voorheen altijd mijn kleding en schoenen naast het bed slingeren. Ik dumpte altijd spullen op mijn nachtkastje en ga zo maar door. Nu ben ik altijd bewust van wat ik waar neer leg. Voor het slapen gaan zorg ik dat alles opgeruimd is en ’s ochtends kijk ik altijd achterom, zoals je ook in je e-book adviseert. Dus bedankt Dieuwke! Ik vind het heerlijk zo. En weet je welk boek mijn dochter momenteel aan het lezen is? Juist ja, ‘slaapkamergeluk’. 🤣 (Wat zullen wij een net huis krijgen)”