Wolf & Storm: duurzaam, vegan en biologisch

Marlieke-

Dit is Marlieke Broekmeulen. Ze is 25 jaar en runt de succesvolle webshop ‘Wolf & Storm‘. Met deze webwinkel werd haar droom werkelijkheid. Een webwinkel met alleen maar artikelen die duurzaam, vegan en biologisch zijn. Lees haar inspirerende verhaal!

 

Marlieke: ‘Ongeveer drie jaar geleden is het idee voor Wolf and Storm gegroeid. Als vegan merkte ik dat het lastig kan zijn om mode te vinden die vegan is. Door de jaren heen ben ik me ook bewuster geworden van ander leed dat schuilgaat achter de mode-industrie. Naast dieren worden ook mensen en de aarde niet echt gespaard. Ik heb altijd enorm van mode gehouden en de eerlijke en vegan kleding die ik tegenkwam vond ik niet erg mooi. Daar wilde ik verandering in brengen. Vorig jaar had ik eindelijk de kans om dit op te starten en die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Hoe kom je bij de naam ‘Wolf & Storm’?

Hoe vreemd dit ook mag klinken; deze naam heb ik puur op intuïtie gekozen. Ik ben niet gaan zitten om te denken voor een naam. Hij kwam ineens in me op. Eigenlijk al voordat ik wist hoe ik de webshop zou gaan opzetten. Ik heb altijd geweten dat het deze naam zou worden. Toevallig is de naam ook nog een combinatie van dier en natuur dus ik ben er altijd blij mee geweest.

Ben je minimalistisch ingesteld?

Tot op zekere hoogte. Vroeger had ik veel meer spullen dan nu. Toen ik me bewuster werd van de impact die al het consumeren heeft op de rest van de wereld is het aantal spullen automatisch geslonken. Later pas ging ik het gemak van minimalisme zien. Met iemand die zo¹n chaotisch hoofd heeft als ik is het een pre om je ook niet nog eens de hele dag bezig te houden met de spullen die je hebt. Wel heb ik gemerkt dat ik het heel leuk vind om veel keuze te hebben in kleding en eten. Mijn voorraadkast staat vol met eten. Ik houd ervan om verschillende gerechten te maken en ik vind het niet fijn om mis te grijpen.

Ook qua kleding ben ik daarin niet streng omdat ik merk dat ik nog altijd heel vrolijk word van kleding en ik ik zie het als een extra manier om te laten zien wie ik ben. Ik heb een garderobe met fijne basics, en een kast met wat meer uitgesproken items. Ik houd er ook van om af en toe andere items toe te voegen aan mijn garderobe. Deze koop ik dan nieuw van een duurzaam merk of tweedehands. Die gaan dan wel door een veel strengere keuring heen en impulsaankopen zijn er niet meer bij voor mij. En draag ik iets een lange tijd niet dan gaat het met het grootste gemak naar de kringloop. Daar had ik vroeger nogal moeite mee.Ik denk dat ik de lightvariant van een minimalist ben.

Merk je dat steeds meer mensen bewuster gaan winkelen?

Absoluut! Ik zie bijvoorbeeld het vegan logo op veel meer producten en ik merk dat het publiek dat verantwoord winkelt ook diverser is geworden. In andere landen leefde dit al maar in Nederland gaat het nu ook meer leven gelukkig.

logo-wolf-and-storm-300Wat verkoop je het meest in je webwinkel?

Veel vegan tassen en portemonnees van bijvoorbeeld Matt and Nat en Denise Roobol. Daarnaast komen veel mensen voor de duurzame tops van bijvoorbeeld Saint Basics en de tanktops van People¹s Avenue. Nu de temperatuur stijgt zijn er veel mensen die een lange maxidress bestellen van Miss Green.

WIN!

Wil jij een tegoedbon van 50 euro winnen?
Laat onder dit artikel een reactie achter en vertel ons waarom jij graag voor 50 euro zou willen winkelen bij Wolf & Storm.
Like ook de Wolf & Storm facebookpagina!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

29 gedachten over “Wolf & Storm: duurzaam, vegan en biologisch”

 1. Ik zou heul graag deze bon winnen omdat ik net ben begonnen ben om een capsulegarderobe te creëren, en een eerlijke en tijdloze mooi stuk er heel goed in zou passen

 2. Gaaf. Eindelijk een antwoord op de vraag waar sjop je duurzaam en dier en mens vriendelijk. Lijkt me super om hier eens te sjoppen. Brabantse groetjes. Houdoe.

 3. Hallo,

  Allereerst wat een fijn artikel om te lezen! Ik zou graag het shoptegoed willen winnen om mooie ( en vooral eerlijke) kleding te kopen voor een eerlijke kledingkast zonder nare verhalen erachter.

  Groetjes Melissa

 4. Wat een leuk concept! Over drie weken heb ik een heel jaar geen kleding gekocht, dus als ik straks weer ‘mag’ wil ik alleen maar duurzame items toevoegen aan mijn kast.

 5. Graag zou ik de tegoedbon van Wolf&Storm winnen. Ik vind het mooi hoe het bedrijf tot stand is gekomen en hoeveel zorg, aandacht en ;liefde er is voor de producten die verkocht worden. Graag update ik mijn garderobe deze zomer met iets moois 🙂

 6. Wat een fijn initiatief, zo mogen er meer komen wat mij betreft.

  Ik heb -ondanks mijn capsulewardrobe- een vette hemdjesafwijking. Het zou heel fijn zijn om deze als ze aan vervanging toe zijn te kunnen inwisselen voor een duurzame variant. Iets dat je op je lijf draagt moet ook door je hart gedragen worden toch?

 7. Wat grappig! Ik ben 23 en ik merk dat mensen van onze leeftijd totaal niet bezig zijn met deze gedachten over kleding en waarvan en hoe het gemaakt wordt.
  Sinds een jaar ben ik ook aan het minimaliseren.ik merk dat ik het best lastig vind, omdat ik heel snel blij wordt van mooie spullen.
  Toch ben ik al een eind en heb ik meer rust in huis en mijn adhd koppie!
  Ik zou het erg leuk vinden om de cadeaubon te winnen. Weer iets moois uitzoeken, but don’t forget; één erin, één eruit!

 8. Nou, ik heb meteen even rondgesnuffeld in de webshop, en ik zou wel raad weten met die tegoedbon! 🙂
  Trouwens ook erg inspirerend om te lezen over mensen die voor zichzelf beginnen.
  Groetjes, Jantine

 9. Na 15 jaar is mijn handtas echt aan vervanging toe en ik wil deze het liefste vervangen door een leuk, duurzaam én vegan exemplaar. Die cadeaubon ziu dus héél goed van pas komen.

 10. Mooi initiatief, en dat als je 25 jaar bent! Leuk om te lezen dat je ook eerlijk antwoord geeft op je wat grotere inhoud van je kledingkast… Die cadeaubon lijkt me gaaf om te winnen (win ik ook eens wat :)), ik zag mooie basic tops in de webshop, die zou ik dan graag aan willen schaffen. Wie weet, een start van nog bewustere kledingkoop.

 11. Ik heb een redelijke handtassen- en schoenentik, na ruim 10 jaar vegetarisch te hebben gegeten, wil ik ook echt met mijn schoeisel en accessoires een verschil maken. Veganistisch dus! Dan zou deze bon wel heel mooi uitkomen… Want wat een prachtige producten en een prachtig concept!

 12. Wauw wat een mooie webshop. Een prachtig initiatief en een mooi concept wat ik graag ondersteun door bij je te shoppen. Veel succes, en oh ja, ik doe dus graag mee met de actie.

 13. Ik doe heel graag mee met deze winactie. Wat een gave webshop! Ik kende m nog niet. De kleding van miss Green vind ik fantastisch! Ik ben bezig om mijn kledingkast te minimaliseren en zoek nog eeneen paar fijne basisstukken waar ik veel mee kan combineren. Daarnaast wil ik gaan letten op de duurzaamheid van de spullen die ik koop. Dat vind ik echt heel belangrijk! Wolf en Storm is een webwinkel die helemaal bij mijn wensen aansluit! Ik hoop er binnenkort te shoppen! Fb pagina ook een like gegeven! Groetjes julia

 14. Prachtige producten en mooi initiatief! Een bewuste keuze voor deze vorm van ondernemer, daar word ik vrolijk van. Ik ben zelf zeer actief aan het minimaliseren maar heb ook het meeste moeite met mijn garderobe want kleding en mode is gewoon te leuk! Aankomen van wof en storm kan ik tenminste naar mezelf verantwoorden

  Succes met je onderneming en ik hoop dat het als voorbeeld dient voor vele nieuwe bewuste modeondernemers

 15. Prachtige producten en mooi initiatief! Een bewuste keuze voor deze vorm van ondernemer, daar word ik vrolijk van. Ik ben zelf zeer actief aan het minimaliseren maar heb ook het meeste moeite met mijn garderobe want kleding en mode is gewoon te leuk! Aankopen van wof en storm kan ik tenminste naar mezelf verantwoorden

  Succes met je onderneming en ik hoop dat het als voorbeeld dient voor vele nieuwe bewuste modeondernemers

 16. Hoi.

  Eindelijk een merk dat helemaal past in mijn visie. Ik heb recent de overstap gemaakt naar het veganisme en dit bracht in mijn omgeving toch wel wat discussies met zich mee ( de een al wat respectvoller ) en vaak kreeg ik de opmerking ‘ allemaal goed en wel die liefde voor dieren maar wat dan met je kledij die door kinderen wordt gemaakt in verschrikkelijke omstandigheden’ los of dit nu een goed argument was van mijn omgeving in verband met mijn overstap naar het veganisme deed deze opmerking me wel nadenken. Ik heb een zwak voor mode en ik ben beginnen opzoeken op de sites van bepaalde winkelketens hoe eerlijk hun kledij eigenlijk is… Jammer genoeg komt dit niet zo heel vaak voor. Ik wil absoluut je webshop steunen omdat ik het absoluut een super initiatief vind. Meer van dit in de toekomst

  PS : met een tegoedbon zou je me zeker gelukkig maken.

 17. Ik heb Marlieke laatst ontmoet en heb veel bewondering voor de manier hoe zij te werk gaat. Ook was ik erg onder de indruk van de kwaliteit van de producten. Ik koop nu al een tijdje bewust mijn kleding en ik zou heel graag één van haar mooie producten kunnen kopen met de waardebon.

 18. Wolf&Storm heeft zulke geweldige producten! Ik zou die 50 euro zeker wel weten te besteden. Ik heb twee shirts die toe zijn aan vervanging dus een doel is er al 🙂

 19. Mooie, fijne kleding met respect voor de natuur. Ik hou van mensen met een boodschap. Zeker als die op een vrijblijvende manier gebracht worden. Marlieke zette mij aan het denken over mijn eigen kleding consumptie gedrag. Waardoor ik nu anders kleding koop en anderen laat weten waarom ik dat doe. Er ontstaat een mini-sneeuwbaleffect. Met als boodschap een meer duurzame wereld waaraan ieder van ons een klein stukje kan bijdragen. Dank daarvoor!

 20. Ik doe graag mee! Ik heb pas een supermooie handtas van Denise Roobol bij Wolf en Storm gekocht waar ik erg blij mee ben. Ik eet al jaren veganistisch en biologisch maar wil dat nu ook bij alle andere producten gaan doen. Ik zag in deze webshop nog veel meer mooie dingen dus een tegoedbon zou goed van pas komen. Succes met je geweldige webshop, goed dat dit soort initiatieven er zijn!

 21. Uiteraard wil ik dolgraag shoppen op deze leuke site met te gekke spullen..een shirtje of een tasje…het is te gek dat deze producten verantwoord zijn en ik zal er dan ook mee showen, over opscheppen en Wolf en Storm promoten. 🙂

 22. Ik zou graag de bon winnen, omdat ik de kleding en tassen en sieraden (oke alles dus eigenlijk) van Wolf & Storm super mooi vind en heel goed dat ze duurzaam en vegan zijn! Mijn kleding koop ik meestal bij de kringloop, maar zoiets moois als de kleding van Wolf & Storm zou ook wel een keer leuk zijn 😉

 23. 3 jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de Fashion Revolution, via Goodfibrations op Twitter, en leerde ik over de misstanden in de kledingindustrie. Ik kocht mijn eerste fair trade kledingstuk: een jurkje van Armedangels. My god, wat is dat een fijn jurkje: het biologisch katoen voelt heerlijk op mijn huid en ik trek het aan wetende dat degene die dit jurkje heeft gemaakt een goed loon krijgt.

  Sindsdien koop ik alleen nog fair trade kleding. Beter voor de wereld, heerlijk voor mijn lijf en fijn voor mijn hoofd. 😉

  Ik vind het mooi dat Wolf & Storm ook gaat voor vegan. Mocht ik de tegoedbon winnen, dan zou ik mijn tweelingzus trakteren op een mooi duurzaam kledingstuk.

Laat hier je reactie achter!