Win speelgoed van gerecycled hout!

plantoys-camera4-400x400Ik roep regelmatig: áls je iets koopt, doe het dan goed. Dat geldt voor kleding (duurzaam, biologisch) maar bijvoorbeeld ook voor speelgoed. Eerder schreef ik al eens een blog over duurzaam speelgoed. En ja, vaak (niet altijd) is het iets duurder. Maar het is ook de bedoeling dat het een leven lang mee gaat en dat je het niet weggooit zoals het zoveelste plastic prulletje. Duurzaam speelgoed zoek je bewust uit en geeft je kind de kans om zijn of haar fantasie te gebruiken.

In mijn blog over duurzaam speelgoed noem ik ook de webwinkel Kinder Wonderland. Een prachtige website met nog mooier speelgoed dat duurzaam is en fairtrade gemaakt is. De mensen van Kinder Wonderland waren zo lief om twee items beschikbaar te stellen zodat jullie ze kunnen winnen! Leuk he?

 

WIN ‘MIJN EERSTE TELEFOON’ OF ‘MIJN EERSTE CAMERA’!

Wil je één van de onderstaande kindercadeautjes winnen van 100% gerecycled hout? Laat simpelweg een reactie achter en vertel wat je graag wilt winnen en waarom. Reageren kan tot en met 13 maart. Op 14 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

speelgoed van gerecycled houtplantoys-camera-400x400

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaand speelgoed is van het merk PlanToys. Ze staan voor kwaliteit, educatie, milieuvriendelijkheid, veiligheid en duurzaamheid. Ze gebruiken de meest innovatieve methoden om zoveel mogelijk materiaal te kunnen recyclen. Voor hun producten gebruiken ze alleen gerecycled hout en planwood (dat ontstaat door het versnipperen en samenpersen van restafval en takken van de rubberbomen) en alles wordt gekleurd met natuurlijke inkt. 100% veilig! Klik op de plaatjes voor meer informatie over het speelgoed.

 


GEFELICITEERD FEMKE EN HESTER!

Jullie hebben de telefoon en camera van duurzaam hout gewonnen!! (zie ook mijn reactie op jullie reactie)

Mail me jullie adressen dan komen de cadeautjes snel jullie kant op.

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

65 gedachten over “Win speelgoed van gerecycled hout!”

 1. Hoi, ik zou graag de camera willen winnen voor mijn zoontje! Hij is er nu misschien nog een beetje klein voor, maar over een paar maandjes kan hij er vast heerlijk mee spelen!

 2. Die telefoon vind ik wel erg leuk. Onze dreumes van vijftien maanden loopt hele dagen ‘halloowwww’ en ‘heihei’ te blèren in alles wat ze kan gebruiken als telefoon. In blokjes, duplo maar het liefste de muis van de computer van haar vader. Dat is soms best onpraktisch 😉

 3. Oh, die camera staat op mijn verlanglijstje voor eerste verjaardag van mijn jongste. Hij is de vierde en heeft tot nu toe nog helemaal geen eigen speelgoed gekregen. Dat hoeft ook helemaal niet want het speelgoed van zijn broers en zus voldoet de komende jaren nog uitstekend, maar toen ik deze camera op een eco-beurs zag moest die gewoon in huis komen 🙂
  Ik hield er een lezing over duurzaam leven met een groot gezin, en een vertegenwoordiger van Plan Toys sprak mij daarna aan en vertelde over hun productiewijze. Alleen maar hartjes voor hun merk sindsdien!

 4. Wat een leuke actie, ik doe graag mee. Onder meer door een kleuter van bijna 4 en een baby van bijna 1 heeft het minimaliseervirus me sinds een maandje te pakken. Dankzij je minimaliseermaand heb ik al kilo’s ballast weggegeven, verkocht, herbruikt voor iets anders of weggegooid. Over het verlanglijstje voor de bijna jarige kids heb ik lang nagedacht. Luidruchtig speelgoed op batterijen komt er niet meer in, een heuse uitdaging. Wel op het lijstje: vingerverf, stoepkrijt, kleurpotloden, ecologische tandenborstels, leuke uitstapjes, strandspeelgoed van het fairtrade merk Quut en houten speelgoed. Deze speelgoedcamera’s passen mooi in dat lijstje. Geen voorkeur voor een bepaald exemplaar, beiden zullen hier met grijpgrage handjes (en tandjes) ontvangen worden 🙂

 5. o wat een super actie! wij hebben 4 kinderen en er is al heel wat speelgoed in en uit gegaan. We waren die plastic meuk echt helemaal zat, en gaan nu alleen nog voor kwalitatief en duurzaam speelgoed!
  Ik vind de telefoon helemaal super en zou het leuk vinden om die te winnen!

 6. Wat een geweldig speelgoed! Ik doe graag mee voor de camera, mijn dochter zou dit geweldig vinden, ze maakt nu een kadertje met haar handen om “foto’s” te maken

 7. Wat een leuk speelgoed! We verwachten ons vierde kindje. Omdat onze jongste bijna 5 is hebben we bijna geen babyspeelgoed meer. We hebben ons voorgenomen om zo veel mogelijk duurzaam te kopen en daarom zou het leuk zijn als ons kleintjes eerste speelgoed ook echt duurzaam speelgoed is!

 8. Ik kan niet kiezen. Ik vind beide erg leuk voor ons kleine meisje. Voor haar broer van nu 5 hadden we vooral plastic speelgoed. Nu willen we graag vooral duurzaam speelgoed. Dit zou dus zeer welkom zijn.

 9. Wat een leuke actie! Ik ben al tijden bezig met milieuvriendelijkheid en daarbij passend speelgoed is altijd leuk! De camera is mijn persoonlijke favoriet

 10. Superleuk, ik ben fan van houten speelgoed! En omdat ik sinds kort zelf mijn eerste spiegelreflexcamera heb gekocht, is mijn dochtertje vanzelfsprekend regelmatig mijn modelletje om de camera uit te testen . Ik zou graag de camera voor haar willen winnen, zodat zij ook foto’s van mij kan maken, dan lijsten we er allebei eentje in!

 11. Wat ontzettend leuk. Ik zou graag ” mijn eerste telefoon ” winnen. Niet voor mijn eigen kinderen die zijn dit al ontgroeid. Maar voor mijn gastouderopvang. Want ook hierin probeer ik minimalisme en duurzaamheid zoveel mogelijk toe te passen. Ook het speelgoed vervang ik 1 voor 1 voor duurzaam speelgoed. Dat kost helaas ook wat meer geld. Dus dit is een super leuke manier.

 12. Wat een gave producten! Mijn jongste dochter wordt volgende maand 1 jaar. Wij hadden ooit een kindertelefoon van plastic met lichtjes. Deze was van de oudste, maar toen ik over ging op minder plastic, batterijen en duurzamer leven is deze naar de voedselbank gegaan. Nu zie ik bij de jongste ook weer de fascinatie met mijn telefoon en de afstandsbediening! Wat zou het mooi zijn als zij haar eigen telefoon heeft en misschien dan ook nog wel op haar verjaardag!

 13. Mijn dochter heeft al 2 speeltelefoons maar nog geen fototoestel, dus ik ga graag voor het fototoestel voor mijn dochter Elvira omdat ze graag foto’s maakt met het door mijn man zelfgemaakte fototoestel van Duplo.

 14. Fantastisch, wat goed! Onze kinderen van 0 en 2 jaar krijgen af en toe wat van de oudere buurkinderen dus er wordt al mooi gerecycled (en wat wij niet (meer) gebruiken gaat naar gastouder, consultatiebureau of kinderspullenruilwinkel) maar zo’n mooie telefoon zit er natuurlijk niet bij, waardoor onze telefoons en afstandsbediening een erg grote aantrekkingskracht houden. Telefoons leggen we al weg maar soms vindt er toch eentje nog een afstandsbediening die vervolgens al ‘telefonerend’ ergens anders naartoe wordt gebracht… Heel graag deze mooie eigen telefoon dus 🙂

 15. Ik ben absoluut grote fan van Plantoys! Wij hebben al de boom, de loopwagen, de garage,… Ik ben er helemaal wild van! Bij mij thuis komt er enkel duurzaam speelgoed in huis! Mijn 2jarige zoon en 1 jarige dochter zijn verzot op foto’s. Zien ze de camera dan komen ze spontaan poseren: ‘foto?’ Dus het zou fijn zijn hen een eigen camera te kunnen aanbieden!

 16. Gaaf speelgoed! Vaak ziet het houten speelgoed er oudbollig uit maar dit is totaal iets anders. Erg leuk. Mijn zoontje van bijna negen maanden is gek op hout speelgoed en het is dan ook een lastige keuze welke ik zelf zou kopen voor hem 😉 Daarom zeg ik veras ons, als we kans zouden maken :-).

  Leuke winactie 🙂

  Groetjes Rosanna en Luuk.

 17. Wat n leuke actie! We hebben voor ons zoontje al zoveel mogelijk duurzaam en houten/stoffen speelgoed. De camera vind ik het leukste, een telefoon heeft ie later al genoeg in zijn handen vrees ik…

 18. Ik zou graag de telefoon winnen om deze cadeau te kunnen doen aan mijn broertje en zijn vrouw die nu in verwachting zijn van hun eerste kindje

 19. Wat een mooie producten! Ik word altijd er altijd heel blij van als ik zie hoe speelgoed ook gemaakt kan worden, zonder plastic en met respect voor mens natuur. En dan heb ik het nog niet eens over de veiligheid. Plastic speelgoed waar vaak weekmakers in zitten krijgt mijn dochter van 2 niet.
  Dus ik doe heel graag mee met deze leuke winactie!

 20. Ik zou heel graag een kansje maken op de camera voor het zoontje van mijn beste vriendin. Altijd als ik foto’s knip met mijn camera gaat hij door het dolle. Dit zou een perfect kado zijn voor waarschijnlijk een toekomstige fotograaf. Super actie!

 21. Ons meisje van 14 maanden is nu ziek en ligt in het ziekenhuis een hardnekkige virus te bestrijden. We hopen dat ze snel weer de oude is aan het handje zingend door de huiskamer loopt of met veel expressie op haar gezichtje brabbelt met een echte telefoon in haar kleine handje of wat maar voorhanden is. Als zij uiteindelijk uitgespeeld met haar speelgoed doneren wij het.

 22. Mijn kindjes zijn te groot voor dit speelgoed maar graag zou ik deze willen winnen om een vriendin van mij ook te inspireren om duurzaam speelgoed te kopen! Het camera-tje is super voor haar zoontje!
  P.s. ik kijk altijd uit naar je mails, leuke tips en super inspirerend!

 23. Wat een leuke winactie!
  Ik doe graag mee voor mijn lieve vriendin. Zij is zwanger van haar tweede kindje. Het jongetje wordt verwacht in juni. Ook zij is erg bezig met duurzaam dus dit lijkt me een erg leuk cadeau. De telefoon lijkt me het meest leuk maar met beide zal ze blij zijn. Nu duimen maar.

 24. Wat een leuke actie.
  Mijn kids van 1 en 2 zijn dol op bellen met oma en een foto maken is altijd leuk.
  Het speelgoed ziet er leuk uit en ze kunnen samen met hun eigen fantasie uren speelplezier beleven nu ze niet zo vaak naar buiten kunnen met het natte winterweer.
  Mijn zoontje mag vrijdag naar het ziekenhuis voor het plaatsen van buisjes.
  Dit zou een mooi en duurzaam geschenk zijn na zijn ziekenhuisingreep

 25. Wat een ontzettend mooi speelgoed en wat leuk dat je 2 exemplaren mag weggeven van Plantoys. Moeilijke keuze want zowel telefoneren als foto’s maken wordt met allerlei voor handen zijnde spulletjes nagedaan (wc rol, apparaatje voor online bankieren, trechter).
  Omdat fotograferen toch een stuk creatiever is dan telefoneren en ik dat liever stimuleer zou ik graag mee doen voor de camera voor mijn 2 zoontjes.
  De jongste is met 9 weken nog iets te jong om foto’s te schieten, maar kan wel prima model zitten voor zijn oudere broer van 3 jaar.

 26. Ik zou heel graag meedoen met de winactie voor ons dochtertje van bijna 9 maanden. Het fototoestel zal ze vast fantastisch vinden, ze vindt de digitale fotocamera namelijk ook helemaal geweldig, als ik daar mee aan kom lopen begint ze al te lachen. Het zou dus super leuk zijn als ze zelf ook een fototoestel heeft! En dan ook nog zo een mooie!

 27. Oh wauw, die camera! Ik hoop dat als mijn kindje geboren is, hij of zij veel mooie momenten mee gaat maken en al vroeg deze momenten ‘vast wil leggen’!

 28. Het lijkt mij heel leuk om ‘mijn eerste telefoon’ te winnen voor in de kraammand als binnenkort weer een ‘stamhouder’ in onze familie wordt geboren.

 29. Wat een superleuke winactie! Voor ons dochtertje vind ik de camera ontzettend leuk; ze vind het namelijk bere-interessant als wij foto’s maken met onze camera en wil ook graag als ze ziet dat haar 6-jarige broer ook even mag. Helaas is ze met haar 20 maanden toch echt nog te jong en zou ze heerlijk mee kunnen doen met deze fairtrade camera van hout!

 30. Echt super tof!! Ik ben dol op speelgoed van hout! In het dagelijkse leven ben ik gastouder en mama van 2 jongens. Ik weet zeker dat de camera hier goed in de smaak zou vallen bij alle kids!

 31. Ik zou heel graag de telefoon winnen voor mijn babysitkindje hij is net 1 gepasseerd en helaas door mijn aankomende verhuis zal ik hem niet vaak meer zien. Het lijkt me een erg fijn cadeautje aangezien hij er altijd vandoor gaat met de telefoon en dan door het huis loopt te tateren 😀

 32. Wat een leuk kado zou die telefoon zijn voor mijn vriendinnetje. Ze staat op het punt van bevallen. Ze heeft al enorm veel kleding van de eerste. Dus wat is er leuker dan een duurzaamkado geven.

 33. Wij hebben hier al zóveel speelgoed, (als mijn dochters op bed liggen dan doe ik af en toe wat weg), en mijn kinderen zijn ook iets te oud voor deze prachtige speeltjes. Echter heeft mijn beste vriendinnetje een heel lief zoontje die vast heel erg blij met dat prachtige fototoestelletje zal zijn! Dus heel graag!!

 34. hier maakt mijn hart een sprongetje van… wat een mooi product met een prachtig duurzaam verhaal erachter. Zoonlief zou de camera super vinden om allemaal kleine beestjes in het gras op de foto te zetten.

 35. Ik zou graag de camera willen winnen voor mijn nichtje. Mijn eigen kinderen hebben al een plastic exemplaar van de romnelmarkt…

 36. Jaaah, die telefoon voor ons zoontje, hij wordt vandaag 1 jaar! Helaas n verjaardag met ‘n pittige keelontsteking… zo’n mooie houten telefoon zou ‘n mooie opsteker zijn! 😀

 37. Wat een leuke win-actie! Sinds kort verdiep ik mij meer en meer op educatief en ecologisch speelgoed. Voornamelijk wil ik zo weinig mogelijk plastic speelgoed voor hun. Hun laten kennis maken met dit duurzaam merkje zou een perfect cadeautje zijn voor hun! Graag de camera want ze zijn verzot op foto’s nemen…

 38. Ooh leuk die camera. Telefoons ziet mijn kleine meid al genoeg in huis maar een fotocamera speciaal voor haar zou super zijn.

 39. Aahh die telefoon zou ik graag willen winnen voor ons aanstaande eerste kindje (juni). We zijn al een paar jaar aan het minimaliseren en duurzamer leven, dus ook voor ons meisje willen we graag duurzaam en fairtrade speelgoed 🙂

 40. Wat leuk!
  Wij zijn met ons eerste kind erg bezig met duurzaam en verantwoord..van wasbaar luieren tot tweedehands items kopen…BPA vrij, etc…Speelgoed is het volgende dingetje…Het lijkt me geweldig onze dochter een duurzame telefoon te geven…ze probeert die van mij altijd op te eten als ze haar opa en vader via de speaker hoort praten 🙂

 41. Oh wat zou ik graag de telefoon winnen voor ons dochtertje, dat graag belt en dan denkt dat mijn mobiel speelgoed is en heel hard roept MIJ MIJ als ik hem afpak. Dan is zo’n houten variant toch en fijner idee.

 42. Ik zou graag het fototoestel willen winnen voor mijn ‘neefje’ Date die deze maand 1 jaar wordt. Ik zie hem helaas niet zo vaak als ik zou willen, maar ik weet zeker dat zijn moeder en mijn vriendin dit duurzame kado een prachtkado zou vinden (net als Date zelf natuurlijk!).

 43. Super leuk zeg. Mijn dochters zouden heel blij zijn met de camera en onze babyboy met de telefoon. Beide zijn geweldig leuk ♡♡

 44. Ik wist niet dat het bestaat, wat een vet speelgoed! Ik dacht altijd dat duurzaam speelgoed wat saai en suf is, maar dit is helemaal hip! Die camera zou te gek zijn…

 45. Leuke actie! Ik zou graag de telefoon winnen voor me dochtertje van bij a twee die nu een blok als telefoon gebruikt. Dit is veel mooier .

 46. Hoi hoi

  Het lijkt me echt super om zoiets moois te winnen voor mn aankomende zwangerschap. Ben zelf altijd bezig met minimaliseren en bewust koop gedrag. En dat wil ik ook heel graag de kleine meegeven! En zeg zelf deze speelgoed stukken zijn toch een plaatje ♡ elke ouder en kind zou zulke producten moeten ervaren. Liefs desiree

 47. Wat een super leuke actie! Ik zou graag het fototoestel willen winnen voor de peuterspeelzaal waar mijn jongste dochtertje op zit en waar ik af en toe ook help. Hoe meer kindjes er mee kunnen spelen hoe beter, ook een soort van minimalisme toch?

  Fijne dag!

 48. Deze zou ik graag willen winnen voor mijn 3 kinderen. Ook al is de oudste al 9jr.. Zijn zusjes zijn 7 en 5.
  Na al 3 grote opruimbeurten, is er inmiddels wel plek voor ander speelgoed, waar ze echt leuk mee kunnen spelen en we het niet na 3mnd hoeven weg te gooien. Het liefste maken ze zelf neppe youtubefilmpjes. Samen hebben ze een “fotocamera” gemaakt van foamklei en die begint toch wel wat af te brokkelen.

  Dus lijkt me echt heel leuk voor ze

 49. Wat een leuke actie. Ik heb sindskort je site ontdekt en ben erg enthousiast. Zelf ben ik nu ook stap voor stap bezig met minimaliseren.
  Voor mijn dochtertje zou ik graag de telefoon willen winnen. Ze kan de hele dag door “bellen” en hoe mooi zou het zijn als dat kan op deze mooie houten telefoon. En hij gaat ook nog eens langs mee. 🙂

 50. Hoi.

  Ik hoef geen van beide. Ik ben nog volop aan het minimaliseren en kan er geen spulletjes bij gebruiken op het moment. Maar ik laat toch even een berichtje achter omdat ik je website gewoon zo leuk vind. Ga zo door.

  (Als ik toch als gelukkige winnaar uit de hoge hoed kom geen probleem hoor. Dan heb ik een leuk cadeautje om te geven aan een vriendin)

Laat hier je reactie achter!