Weekblog week 8 2019

Deze week in de weekblog over bordspellen minimaliseren, een leuk eco-kinderkledingmerk, over het minimaliseren van de spullen op zolder, over de verjaardagcadeautjes van Jilles en meer!

Zondag 17 februari: ‘Bordspellen minimaliseren’

Als we niets iets anders hebben, dan is het vaste prik om op zondagmiddag samen met mijn dochter aan tafel een bordspelletje te doen. Momenteel zijn Rummicub, Uno en Katan favoriet. Veel spellen worden met veel plezier gespeeld en daarna weer doorgegeven aan vrienden of familie. Ook is Maaike (6) lid van de spelotheek via school. Dit is echt een hele leuke manier om kennis te maken met veel verschillende spelletjes. Naast dat het heel leuk is om te doen, is het vaak nog leerzaam ook. Er wordt na schooltijd geregeld met vriendinnetjes een spelletje aan tafel gespeeld. Wil je je bordspellen minimaliseren? Reserveer er een beperkte ruimte voor. Zo hebben wij een gedeelte van de kast. Als het er niet meer in past wordt er weer een keuze gemaakt. Waar de afgelopen half jaar niet mee is gespeeld kun je met een gerust hart doorgeven aan een ander. Oh ja, tip: bewaar de spellen verticaal. Erg handig!

Maandag 18 februari: ‘Kidential’

Een buurvrouw trof op de huishoudbeurs het kinderkledingmerk ‘Kidential’ en tipte mij dit merk. Effen kleding in vele kleurtjes dat je aan twee kanten kunt dragen. Superleuk, én natuurlijk helemaal eco en eerlijk gemaakt. Dus voor wie het leuk vindt: www.kidential.com 

Dinsdag 19 februari: ‘De zolder minimaliseren’

De plek die de grootste metamorfose heeft doorstaan de afgelopen jaren is toch wel de zolder. En nog steeds moet er het een en ander gebeuren, maar het einde is in zicht. Op de zolder hebben we een mooie zolderkamer, met daarin een logeerbed, een bureau, een smal boekenkastje en mijn man zijn gitaren. Een fijne plek voor mijn man om met zijn muziek bezig te zijn. Achter de rechterkant van het schut staan onze koffers, tent, slaapmatjes en slaapzakken. Aan de linkerkant staat onze memoryboxen, een bak voor het sinterklaas en kerstspul en wat archief. That’s it! Dat was voorheen wel anders. Kleding, babyspul, boeken, schoenen, knutselspul, lampjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het lag er wel. Het was soms zo vol dat je er niet eens kon lopen. Wat is het dan nu heerlijk om ruimte en rust te hebben in onze bovenkamer. Zowel letterlijk als figuurlijk. 😉 Lees ook: de zolder minimaliseren.

Woensdag 20 februari: ‘Nieuwe trui!’

Jippy! Vandaag won ik een coltrui van Armedangels via Wolf and Storm!! (Op de foto draagt Marlieke de trui zelf) Wist je dat dit één van mijn favoriete webwinkels is? Ik kocht er ooit dit tasje.  Verder verkoopt Wolf and Storm ook prachtige sieraden. En alles vegan én fairtrade natuurlijk! Check it out!

Donderdag 21 februari: ‘Zwangerschapsverlof’

Mijn collega gaat vandaag met zwangerschapsverlof. Het is bij ons op het werk traditie om dan de zwangere een verwenpakketje mee te geven. Deze keer mocht ik het pakketje samenstellen. En wat gaat er dan in zodat je de zwangere niet met nog meer spullen opzadelt? Douchegel van Weleda, Moederthee, chocolade en een tijdschrift! Alles kan lekker op!

Vrijdag 22 februari: ‘Cadeaus voor Jilles’

Jilles is 28 februari jarig en de voorbereidingen zijn in volle gang. Zijn grote zus Maaike vindt het fantastisch om mee te helpen. Vandaag versierden we Jilles zijn verjaardagscadeaus. Een bakfietsje van de rommelmarkt en een ander tweedehands fietsje. Ik kan me zo voorstellen dat Jilles daar de komende zomer zich prima mee gaat vermaken. Ik had nog wat ballonnen in huis, die we gebruikten om mee te versieren, maar ik ga zelf niet meer nieuwe ballonnen kopen. Wel heb ik deze papieren ballen gekocht van de Hema, om ieder jaar weer te gebruiken.

Zaterdag 23 februari:

Vandaag bestelde ik nieuwe sokken voor mezelf bij Qnoop. Ik schreef er hier al eerder over. Ze bevallen zo goed dat ik vandaag besloot om er nog een paar voor mezelf te bestellen. Als ze binnen zijn laat ik ze even zien natuurlijk in de volgende weekblog.

 

Tot volgende week!

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!