Weekblog week 45: een leuke youtube-tip, een update over de dagtaken en een mini-minimaliseeropdracht

Youtube-tip: Minimom

Ik dacht, ik geef jullie eens een leuke youtube-tip. Minimom (of te wel Bailey) is moeder van twee jongetjes en heeft pas de sleutels gekregen van haar nieuwe woning. Ze is minimalist en durfde het daarom aan om kleiner te gaan wonen. Maar het is best wel heel erg klein en dus moet ze nog meer gaan minimaliseren. Ze staat nu op het punt om alles uit te pakken en in te delen. Het is een heerlijk rustige en nuchtere vrouw uit Nieuw Zeeland en ik vind haar persoonlijk altijd enorm inspirerend. Ook nieuwsgierig hoe haar verhuizing gaat? Word hier abonnee van haar kanaal.

Update over de Dagtaken

dagtaken

Deze week heb ik weer twee blogs geschreven over de dagtaken. Namelijk die over de kamerplanten verzorgen en over het boodschappen doen. In beide staan erg leuke tips. (mede dankzij jullie, thanks!) Ook heb ik een gratis printable voor jullie gemaakt voor eventueel in jullie huishoudboek. Jullie hebben nog twee blogs over de dagtaken van me tegoed. Houd de website maar in de gaten of abonneer je hier rechts op mijn website, dan krijg je alle nieuwste blogs in je mail.

Kijk hier voor meer informatie over het MM-huishoudsysteem.

Mini-minimaliseeropdracht van de week: sinterklaasspullen

Deze week zijn de sinterklaasspullen aan de beurt. Wat heb je nog in huis? Verkleedkleren, boeken, cd’s, dvd’s, decoratie, kleurboeken of spelletjes? Wat wil je houden en wat kun je doneren? Heb je een mooie vaste plek voor je sinterklaasspullen, zoals in een dichte gelabelde bak? Lees ook mijn nieuwste blog over hoe je de spullen op je zolder kunt minimaliseren. Succes!

Dingen die blijven

Tot slot wilde ik jullie nog even wijzen op deze blog die gaat over spullen die blijven en dus duurzaam zijn. Het bevat namelijk een belangrijke boodschap die voor iedereen van belang is. Vooral in deze tijd.

Alvast bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 gedachten over “Weekblog week 45: een leuke youtube-tip, een update over de dagtaken en een mini-minimaliseeropdracht”

  1. De blog van de minimom lijkt me heel erg leuk.
    Helaas ben ik erg slecht in de Engelse taal ondanks dat er ondertiteling bij is.
    Bestaat er ook een blog in het Nederlands? Evt. een andere minimalist?

  2. Ik heb een greenbook gekocht om als huishoudlogboek te gebruiken alleen ben ik bang dat ik nu steeds de opgeschreven taken moet uitwissen en opnieuw opschrijven omdat je anders na een tijd je greenbook niet meer uitgewist krijgt. Hoe is jouw ervaring hiermee?

    1. Ik krijg altijd alles nog uitgewist, ook als het een langere tijd er op staat. De schoonmaakdoekjes werken bij de zwarte pen niet altijd even goed, maar met de schoonmaaksponsjes van correctbook (de concurrent) krijg ik altijd alles schoon. Maar ik heb begrepen dat de wonderspons van de Action ook goed werkt.

Laat hier je reactie achter!