Weekblog week 44: over de wobbel, de dagtaken en de sinterklaasplanning.

De dagtaken

We zijn weer een week verder en ondertussen werk ik en het testteam weer hard door aan het MoedersMinimalisme’s huishoudsysteem. De ochtendroutine hebben we helemaal afgerond en staat voor iedereen online.

Nu zijn we bezig met de dagtaken. Deze hoop ik voor volgende week allemaal af te hebben. Je kunt de blogs over ‘het beddengoed verschonen‘, ‘klusjes afvinken‘ en ‘de adminstratie‘ al op mijn website vinden.

dagtaken

Mini-minimaliseeropdracht van de week: speelgoed

Deze week heb ik een kleine uitdaging voor je. Pak een grote doos en doe al het speelgoed, waarvan jij denkt dat ze niet zullen missen in die grote doos. Zet de doos tijdelijk even weg. Zo kun jij kijken wat echt wordt gemist.
Wist je dat uit onderzoek blijkt dat kinderen vaak juist meer en aandachtiger gaan spelen en creatiever worden als ze minder speelgoed ter beschikking hebben? Misschien kun je eens experimenteren thuis? Succes!

De wobbel

Zoals jullie ook in de vorige weekblogs hebben kunnen lezen hebben we een speelgoedpakket gekregen van de de Kiddos Toys Club. Dit speelgoedverhuurconcept is gestart om de hoeveelheid onnodig geproduceerd en ongebruikt speelgoed te verminderen. Er zat een klein drumstelletje van Plantoys bij waar ik hier in deze weekblog over vertelde. Ook zat er Alphabuild bij, zie ook de weekblog van vorige week.

En er zat een heuse wobbel bij. Een wobbel zie je in veel huishoudens en ik twijfelde altijd of ik hem ook wilde aanschaffen. We hebben maar een kleine woonkamer en dan staat zo’n ding toch vrij snel in de weg. Maar nu kregen we hem dus van de Kiddos Toys Club. Onze dochter van 8 ging er al vrij snel in liggen te hobbelen en onze zoon van 2 heeft er heus ook wel even op gestaan, op gehobbeld, op gelegen en op gezeten. Maar heel veel verder dan als een krukje voor het drumstelletje kwam het niet. We hebben de wobbel ook nog maar amper 4 weken, dus misschien heeft het langer tijd nodig voor Jilles om uit te vinden hoe je er allemaal mee kan spelen. Want ik kan me voorstellen dat het ook leuk te gebruiken is met de autootjes. Maar tot nu toe is vooral het drumstelletje van Plantoys favoriet.

Volgende week mogen we het speelgoed in dezelfde doos weer terugsturen. En dan krijgen we weer een nieuw pakket toegestuurd. Ben zo benieuwd! Hihi, het is alsof het iedere maand Sinterklaasfeest is. Ik vind het tot nu toe een erg leuk initiatief. Voor de kinderen is het leuk en wij kunnen als ouders mooi ontdekken welk speelgoed onze kinderen het meeste aanspreekt. We hebben in ieder geval wel wat inspiratie gekregen voor 5.12.

Sinterklaasplanning

Heb je al bedacht hoe je het gaat vieren? Heb je al een lijstje gemaakt met wie graag wat wil ontvangen van de lieve goede Sint? Heb je misschien Sinterklaas er al op uitgestuurd om de eerste cadeau’s te ontvangen? En houd je er ook rekening mee dat je de lokale winkels ook een beetje steunt? Kijk hier voor meer tips voor de volledige sinterklaasplanning.

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!