Weekblog week 41: nieuw speelgoed voor Jilles, winactie ‘Liefde kun je leren’ en meer…

En daar zitten we dan, nog steeds thuis te werken omdat het Coronavirus is weer volop bezig is in Nederland.

Maar gelukkig gebeuren er ook leuke dingen. Zo namen de mensen van de Kiddos Toys Club contact met me op. Of ik ook een abonnement wilde proberen van twee maanden en er over wilde schrijven. Ik vind dit een leuk initiatief, dus ja dat wil ik wel!

Alphabuild

Het concept is simpel. Je vertelt de KIDDOS Toys Club wat voor kind je hebt en wat voor speelgoed je al in huis hebt. Vervolgens stellen zij een pakketje voor je samen van duurzaam speelgoed en sturen dat naar je op. Je kind kan heerlijk met het ‘nieuwe’ speelgoed spelen en na een maand stuur je het terug en krijg je weer wat nieuws toegestuurd. Dit speelgoedverhuurconcept is gestart om de hoeveelheid onnodig geproduceerd en ongebruikt speelgoed te verminderen.

Superleuk toch? De maandelijkse abonnementsprijzen beginnen bij € 19,95 voor 1 kind, € 34,95 voor 2 kinderen en € 44,95 voor 3 kinderen. 

Deze week kreeg ik mijn eerste speelgoed-pakket binnen. Ik had ze verteld dat Jilles graag mag slaan, bouwen, dingen uit elkaar halen en graag mag klimmen en klauteren. En echt, geweldig wat ze uitgezocht hebben!

Namelijk een mini-drumstel, een Wobbel en Alphabuild. Geweldig! Jilles vond het gelijk fantastisch. Zijn grote zus overigens ook. Maar of hij er ook echt mee gaat spelen? Ik laat het jullie volgende week weten!

De mini-minimaliseeropdracht van de week: bloempotten

Vandaag mag je even naar je bloempotten kijken die in je kast, garage of tuinhuisje staan. Waar heb je ze opgeborgen? Hoeveel heb je er? Welke ga je denk je nog gebruiken? Zet alle bloempotten die je niet meer gaat gebruiken op de foto en stuur de foto via what’s app naar vrienden en familie. Of je zet de foto in een weggeefgroep of op je eigen sociale media. Je mag de bloempotten zowel voor binnen als voor buiten meetellen. Wellicht wordt een ander nog wel blij van jouw bloempot die doelloos in je kast staat en zo heb jij weer wat meer ruimte in huis. Heb je nog bloempotten buiten rondslingeren? Maak ze schoon en zet ze weg! Deze taak staat ook op de herfst-checklijst. Heb jij alles al af kunnen vinken?

Het MM-huishoudsysteem

Natuurlijk geef ik jullie weer even een update over het MM-huishoudsysteem. Het gaat niet zo snel als ik zou willen, want ik heb natuurlijk ook nog mijn eigen werk, mijn kinderen en mijn eigen huishouden te doen, maar stapje voor stapje ontstaat er wel iets moois. Ik heb nu de eerste stappen van de ochtendroutine uitgewerkt en getest bij mijn testpanel van zo’n 58 vrijwilligers. Ze geven mij zo nu en dan feedback en zo wordt het hopelijk een systeem dat óók geschikt is voor moeders met kleine kinderen, moeders die werken, moeders die niet zo veel energie hebben en ‘wie dan ook’.

Liefde kun je leren (met winactie!)

Wat heeft liefde met minimaliseren te maken? Nou niets en alles tegelijk. Zoals we weten helpt minimalisme ons naar een gelukkiger leven. Want is het niet heerlijk om je huishouden op orde te hebben? Maar dat geldt natuurlijk ook voor je relatie. Want zeg nou zelf, de liefde kan knap ingewikkeld zijn. Het is niet voor niets dat tegenwoordig 1 op de 3 huwelijken in Nederland eindigen in een scheiding. Relaties zijn niet altijd leuk en gemakkelijk, maar wel de moeite waar om je volledig voor in te zetten. Hoe je dat doet? Dat vertelt Jacoline je in het boek Liefde kun je leren, dat je overigens ook kan winnen! Lees hier mijn recensie!

Verder schreef ik afgelopen week nog een aantal blogs, zoals Sinterklaasfeest-planning voor in je huishoudboek, Zo houd jij je vaat bij en Een maaltijdplan in 5 stappen.

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Weekblog week 41: nieuw speelgoed voor Jilles, winactie ‘Liefde kun je leren’ en meer…”

  1. Ik kijk uit naar je mm huishoudsysteem en heerlijk die kleine minimaliseeropdrachten. Deze kleine opdrachten werken heerlijk en mocht er eentje op dat moment niet uitkomen dan bewaar ik hem voor een volgende keer.

Laat hier je reactie achter!