Weekblog week 39: over tassen, de herfst-checklijst en meer…

Kiind: Meer leven door minder te bezitten

Zoals je hier kunt zien, heb ik al eens in een aantal bladen gestaan, maar nog nooit in het blad Kiind. En ik ben er trots op, want Kiind past wel een beetje bij me. Het is een blad met een prachtige filosofie en het ziet er ook nog eens super mooi uit. Ik sta er samen in met Evelien (van greenevelien.com) en Mascha (van duurzamekeuzes.com). Het is een prachtig artikel dat boordevol staat met handige tips. Je kunt overigens het blad Kiind met het thema ‘eenvoud’ hier bestellen.

Herfst-checklijst voor in en om het huis

Soms heb je het idee dat je wat achter de feiten aanloopt. Zoals wanneer je ’s ochtends vroeg als je kinderen naar school moeten en het vriest en je moet nog op zoek naar de mutsen en sjaals. Of je bedenkt dat wanneer het al volop regent en koud is dat je eigenlijk je tuinmeubels en tuinaccessoires had op moeten bergen. 

Wees lief voor je zelf en maak het jezelf gemakkelijk. Schrijf deze punten die op jouw huishouden van toepassing zijn over in je huishoudboek. Of print hier de gehele lijst uit. En check zodra het kouder begint te worden of je aan alles had gedacht. Dan kan je daarna volop en ongestoord van de herfst genieten! 

Podcast over minimalisme

Ik werkte onlangs mee aan een podcast van Tess; Tess to sustainability. Dit was voor mij een primeur, een beetje spannend maar wel heel leuk! De podcast is nu hier online te beluisteren! Ook gaf ik Tess nog een leuke uitdaging mee voor de komende 14 dagen. Zou ze het redden? Volg haar hier op haar Instagram.

De mini-minimaliseeropdracht van de week: tassen

Ja, echt. Je moet er aan geloven. Hoeveel tassen heb je? Teveel om op te bergen of houd je het simpel en heb je er slechts één of twee? Voor alle tassenliefhebbers heb ik een uitdaging. Doe om iedere tas een stuk schilderstape, washitape of een lintje met een kaartje en schrijf er de datum van precies een halfjaar of jaar later op. Zodra je een tas gebruikt gaat de tape er om weg. Zit er over een (half)jaar nog steeds tape om je tassen? Dan weet je dat er een zware klus op je zit te wachten. Geef ze nog een knuffel, zwaai ze gedag en laat een ander je schatjes (die je blijkbaar minder liefhad dan je dacht) adopteren.
En als je dan toch bezig bent: haal alle spullen uit je tassen en ga even na: wat wil je echt nog in je tas meedragen? Het Flylady-systeem heeft hier zelfs een speciale dag voor. Succes!

Ben je aan de slag gegaan met één van bovenstaande onderwerpen? Of heb je nog een vraag? Laat het me weten! Ik vind het altijd leuk om jullie reacties te horen. Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Weekblog week 39: over tassen, de herfst-checklijst en meer…”

Laat hier je reactie achter!