Weekblog week 38: Over yoga, zeep en meer…

Mini-minimaliseeropdracht: Huidverzorgingsproducten

Vandaag gaan we alle douchegels, zeepjes, bodylotion, bruisballen, flessen badolie, proefmonsters en andere huidproducten bij elkaar zoeken. Leg alles op een stapel. Hoeveel heb je er?

Bedenk nu wat je eigenlijk in je badkamer wil gebruiken. Komt dat overeen met de realiteit? Heb je de kasten vol plastic flessen met douchegel? Of heb je enkel een natuurlijk zeepje? Welke van al je huidproducten wil je nog gaan gebruiken en welke kun je misschien beter weggeven? Hoe heb je alles in de kastjes staan? Wat ga je als eerste opmaken? Succes!

Persoonlijk vind ik het heerlijk om gewoon een stuk olijfzeep te gebruiken. Olijfzeep is natuurlijk en multifunctioneel. En er is tegenwoordig weer zoveel keus van heerlijke geuren!

Yoga

Ik ben deze week weer begonnen met yoga! Het lag even stil, maar had het toch wel gemist. Yoga is ontzettend goed voor een aantal dingen, die ik hier in deze blog heb uitgelegd. (voor wie nieuwsgierig is.)

Minimaliseertip: stop het in een doos

Stel je wilt je bureauspullen minimaliseren, maar het is één grote chaos. Waar begin je? Heel simpel! Doe als eerste alles in de doos, zet er een datum op en zet de doos naast je bureau. Wanneer je iets gebruikt haal je het uit de doos en geef je het een plaatsje in je bureau. Wat je na bijvoorbeeld 5 maanden niet hebt gebruikt, kun je doneren. (Echt waar, laat het los!!) Deze hack kun je ook op andere gebieden in je huis toepassen. Zoals je kleding, je make-up, keuken- of hobbyspullen. Simpel en reuzehandig!

Verder had ik deze week allemaal leuke dingen gepland, maar niets lijkt door te gaan. Er is altijd wel iemand verkouden…. Erg vervelend, maar hé, thuis is het ook leuk. 🙂

Fijne week allemaal!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Weekblog week 38: Over yoga, zeep en meer…”

  1. Wat een super handige minimaliseertip om het in een doos te stoppen. Zo is het één “even weg” maar zo toch nog niet helemaal en dan is het nadien ook zoveel makkelijker om het weg te doen. Deze ga ik uitproberen! Dank je wel Dieuwke! Ik ben ondertussen gestart met het flylady systeem maar het is nog wel even zoeken omdat het nu even met de opstart van de school, … even erg druk is maar ik hoop er binnenkort mijn weg in gevonden te hebben zodat het een gewoonte wordt. Fijne zondag en lieve groetjes Annelies

Laat hier je reactie achter!