Weekblog week 37: over schaaltjes, duurzaam kinderservies en meer…

Week zonder afval

Het was deze week ‘de week zonder afval‘. Wist je dat ik hier verschillende blogs over heb geschreven? Vaak kun je met een paar simpele aanpassingen in je huishouden al op veel afval minimaliseren. Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp moet je hier even kijken.

Mini-minimaliseeropdracht van de week: schaaltjes en kommetjes

Moeders zijn zich er vaak niet eens bewust van, maar velen hebben massa’s schaaltjes in de keukenkastjes liggen. Schaaltjes voor de yoghurt, schaaltjes voor de soep, schaaltjes voor de nootjes, glazen schaaltjes, stenen schaaltjes, plastic schaaltjes, hele grote schalen en hele kleine schaaltjes. En gebruik je alles dagelijks? Vast niet. Bespaar je het geld en de ruimte en houd het simpel! Lees deze blog om in drie simpele stappen je schaaltjes te minimaliseren. Succes!

Nieuw duurzaam servies voor Jilles

Onze zoon Jilles is nu 2,5 jaar. Onze dochter at destijds al uit breekbaar servies, maar onze zoon daar in tegen krijgt het voor elkaar om al zijn kinderservies stuk te krijgen. Dat zal wel typisch een verschil zijn tussen jongens en meisjes. Dat Jilles alles stukgooit minimaliseert wel lekker, maar mijn porselein krijgt hij niet. Dus ik ben dus op zoek gegaan naar wat nieuws voor hem dat niet zo snel stuk gaat. Ik kwam uit op servies van siliconen. Het schijnt dat siliconen kinderservies duurzaam is, milieuvriendelijk, hittebestendig en lang mee gaat. Ik kocht het groene bordje hier op de foto via instagram bij Melon en Lemon. Fijn materiaal, kan in de vaatwasser en zit een zuignap onder. Bevalt tot nu toe uitstekend! Lekker voor Jilles zijn havermout, yoghurt of de warme maaltijd. Ook kocht ik deze twee platte bordjes van Liewood met deze twee siliconenbekers. Ik vind het design zo mooi! Of het echt niet stuk te krijgen is zal Jilles de komende tijd wel even voor jullie uittesten. 😉 Maar ik hoop dat we de komende jaren even vooruit kunnen.

Mijn mooie momentjes van de week:

  • Weer heerlijk naar mijn werk gefietst (17 km)
  • Met vriendin wezen shoppen (no worries, alleen nuttige dingen gekocht, waaronder dode zeezout voor in bad en tandpasta voor de kinderen) En natuurlijk de avond afgesloten met een kopje muntthee en een cheesecake. 🙂
  • En ook waren we deze week 10 jaar getrouwd. Ben momenteel het boek ‘Liefde kun je leren‘ aan het lezen en daar komt binnenkort een recensie over online.

Tot de volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Weekblog week 37: over schaaltjes, duurzaam kinderservies en meer…”

  1. Gefeliciteerd met jullie jubileum. Of is dat pas bij 12,5? Maakt niet uit 🙂
    Zo grappig om te lezen, mijn zoon heeft ook een heel servies gesloopt. Mepte gewoon alles, doorgaans onbedoeld, van de tafel. Mijn dochters hebben altijd gewoon servies gebruikt en zelden dat er iets brak.

Laat hier je reactie achter!