Weekblog week 37 – 2018

Morgen gaan we beginnen met een nieuwe challenge! In één week een capsule wardrobe! Maar daarover later meer. In deze weekblog over een onderzoek naar geluk, over de wasroutine, over een interview in de Santé, over washandjes en meer!

 

Zondag 10 september ‘10.000 volgers’

Wow! Vandaag kreeg ik mijn 10.000e volger op mijn Facebookpagina. Wist je dat ik nog twee online community’s beheer over minimalisme? Namelijk ‘Minimaliseren kun je leren’ en ‘Minimalisme voor gevorderden’. Samen zitten er momenteel 34.000 (!!!) leden bij deze besloten community’s. Lees hier het verhaal achter deze twee groepen.

 

Maandag 11 september ‘Geluk’

Op aanraden van iemand uit de groep ‘minimalisme voor gevorderden’ bekeek ik deze tedtalk. Het gaat over een groot onderzoek naar goed, gelukkig en gezond leven. Het blijkt dat niet rijkdom, roem of bezittingen gelukkig maakt (wat we natuurlijk al lang wisten) maar heel iets anders… Nieuwsgierig? Bekijk hier het filmpje.

 

Dinsdag 12 september ‘Wasroutine’

Ik heb smakelijk gelachen om dit filmpje. Een minimalistische moeder van vier kinderen had er genoeg van dat ze altijd maar zoveel tijd kwijt was aan de was, dus bedacht ze wat nieuws. Ze draait iedere dag een was (doet daarbij wel bijna alle was bij elkaar), doet alles in de droger en legt de kleding ongevouwen en ongestreken in de manden van haar man en haar twee zoons. De kleding van haar dochters legt ze op hun bed en doen ze zelf voor het slapen gaan aan een hanger in de kast. Wat vind jij? Is het wat voor jou? Ik schreef eerder over ‘5 tips voor een nette minimalistische wasruimte‘. Misschien zit er een tip voor je bij.

 

Woensdag 13 september ‘Santé’

Vandaag werd ik geïnterviewd voor het blad ‘Santé’. Ik ben benieuwd! Ik meld het wel even wanneer het blad met het artikel uit is. Wist je dat ik eerder al o.a. In de Libelle, de Ouders van Nu en de Flair stond? Je kunt hier alles teruglezen.

 

Vrijdag 14 september ‘Washandjes’

Ik zie nog zo vaak voorbij komen dat mensen met baby’s wegwerpsnoetepoetsers gewoon thuis gebruiken. Maar lieve mensen, wat is er mis met een nat washandje? Wij hebben standaard in het kastje bij de keukentafel een paar donkere washandjes liggen. Na het eten even een nat washandje pakken is hier een gewoonte. En nu we weer een baby hebben, zetten we die gewoonte gewoon door. #zerowaste

 

Zaterdag 15 september ‘In één week een capsule wardrobe’

Vandaag druk bezig geweest met de voorbereidingen van volgende week. Ik ga namelijk iedere dag een opdracht op Facebook en Instagram plaatsen, zodat je na één week je eigen fantastische geweldige capsule wardrobe hebt voor de herfst en/of winter! Waarom ik dit organiseer? Ik wil graag mensen bewust maken van het feit dat meer niet altijd beter is. Dat je met een aantal juiste kledingstukken er ook altijd goed uit kunt zien. Ik wil graag dat mensen zich bewust worden van de ‘fast fashion’ en mensen vertellen over eerlijke kleding. Ik gun iedereen de kans om de voordelen te ervaren van een capsule gardrobe. Doe je mee?

 

 

Tot volgende week!

 

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!