Weekblog week 36: over regenlaarsjes, feestjes en fairtrade webshops

Deze week waren mijn man en ik alweer 11 jaar getrouwd. We zijn gezellig met onze dochter (9) uit eten geweest. Want mooie momenten moet je verzamelen toch?

Stiekem had ik mijn nieuwe rok uit mijn herfst capsule-garderobe al aan. Velen van jullie hebben dit al gezien in mijn ‘stories’ (via Instagram). Waarop ook de vraag vaak kwam: wanneer ga jij je capsule garderobe voor de herfst online zetten? Nou lieve mensen, de capsule is klaar en de blog bijna ook! 22 september begint officieel de herfst, maar voor die tijd staat het zeker online.

De leukste fairtrade webshops op een rijtje

Jaren terug heb ik eens een blog geschreven met de leukste fairtrade webshops. Maar het wordt hoog tijd dat de lijst geüpdate wordt. Dus weet jij nog een leuke webshop waar fairtrade en duurzame kleding wordt verkocht voor volwassenen? Laat het me weten!

Gelukkig zijn er steeds meer kledingmerken die ook duurzame items hebben. Denk aan C&A, Esprit, King Louis en ook de Zeeman.

Dus als je er een beetje op let, kom je al een heel eind als je een duurzame garderobe wilt.

De minimaliseeropdracht van de week: Kinderschoenen (en als je geen kinderen hebt, doe je die van jezelf)

De herfst staat weer voor de deur. Een goed moment om even te kijken of je kinderen nog passende regenlaarsjes hebben. En hoe zit het met goede winterschoenen? Passen ze nog? Of moet je even met ze gaan winkelen?

En hoe zit het met de zomerschoenen? Misschien nu nog te vroeg om ze ‘weg’ te doen, maar je kunt wel even kijken wat nog past, wat naar een neefje/nichtje doorgeschoven kan worden en wat straks misschien wel in de container kan.

Dit is tevens een mooi moment om de ruimte, waar jij je schoenen bewaart even lekker schoon te maken.

Kijk hier voor de volledige checklijst om je huis herfstklaar te maken.

Lezersvraag: Ik zou graag wat minder servies in de kast willen, maar hoe doe je dat dan met een feestje?

Lieve J. Een goeie vraag! Ik denk dat het er vanaf hangt, hoevaak je echt feestjes houdt waarbij je veel servies nodig hebt. Doe je dit geregeld, dan zou ik wat extra servies bewaren. Dit hoeft uiteraard niet perse in je keukenkastjes te zijn als je niet veel ruimte hebt, maar kan ook prima in een bak op zolder of garage bewaard worden.

Heb je slechts een enkele keer per jaar een feestje, schroom dan niet om gewoon een ander om wat extra servies te vragen. Je buurvrouw, vriendin of moeder wil vast wel wat extra kopjes of glazen meenemen. Zo is je probleem snel opgelost. 🙂

Heb jij ook een lezersvraag? Reageer hieronder of mail je vraag naar dieuwke@moedersminimalisme.nl. Je vraag blijft anoniem!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Weekblog week 36: over regenlaarsjes, feestjes en fairtrade webshops”

  1. Zelf probeer ik zo min mogelijk online te kopen en zoveel als kan de zelfstandige ondernemers te ondersteunen in mijn omgeving. In ons dorp wordt zelfs het kledingmerk Studio Annelies verkocht. Door even te googlen kan je de online merken best dichterbij huis kopen.
    Daarnaast is in Borne een geweldige tweedehands kledingwinkel met duurdere merken die voor een prima prijs aangeschaft kunnen worden. Essie first second hand heet de winkel.
    In Almelo zit de Stokroos.
    Ik haal daar meestal mijn kleding, dezen zien er bijna ongedragen uit en blijven heel lang mooi.

  2. Kleding voor mijzelf en onze dochters wordt hier met name tweedehands gekocht. Manlief wil ook wel, maar de keuze is gewoon minder. Op vakantie bij Appel & Ei geweest, hebben meerdere winkels in het land en geen kleine winkels! In ons dorp hebben we een tweedehandswinkel met goed aanbod, gewoon regelmatig binnenlopen. Nieuw vind ik echt lastig, meerdere malen meegemaakt dat (redelijk dure) nieuwe kleding snel kapot gaat of vervaagt.

  3. Probeer de app good on you ook eens om duurzame kledingmerken te vinden. Elk merk krijgt een waardering op de punten labour, environment en animals. Zo kun je voor je iets koopt een merk even checken

Laat hier je reactie achter!