Weekblog week 36: Over mijn herfstcapsule, herfstdecoratie en minimalistisch leven.

Dit was alweer de laatste volledige officiële zomerweek. Volgende week woensdag begint de herfst! En stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Want dan kan ik eindelijk mijn herfstcapsule dragen! Ik had hem van de week al gedeeld, maar voor wie het nog niet heeft gezien, je kunt hier alles over mijn tien items van mijn herfstcapsule garderobe lezen.

Herfstchecklijst voor in en om het huis

Ook wordt het tijd om in en om het huis alles een beetje herfstklaar te maken. Want soms heb je het idee dat je wat achter de feiten aanloopt. Zoals wanneer je ’s ochtends vroeg als je kinderen naar school moeten en het vriest en je moet nog op zoek naar de mutsen en sjaals. Of je bedenkt dat wanneer het al volop regent en koud is dat je eigenlijk je tuinmeubels en tuinaccessoires had op moeten bergen. 

Wees lief voor je zelf en maak het jezelf gemakkelijk. Check deze blog. Schrijf de punten die op jouw huishouden van toepassing zijn over in je huishoudboekOf print hier de gehele lijst uitEn check zodra het kouder begint te worden of je aan alles had gedacht. Dan kan je daarna volop en ongestoord van de herfst genieten! 

Herfstdecoratie-tips gezocht!

Ik zoek voor een nieuwe blog nog leuke tips om je huis in herfstsfeer te krijgen zonder dat je daar weer allerlei spulletjes apart voor gaat kopen. Dus als je wat weet, reageer onder deze blog met je idee of stuur me een berichtje. Foto’s zijn uiteraard ook welkom!

Mini-minimaliseeropdracht: Zomerkleding

Nu de zomer bijna weer voorbij is, wordt het tijd om je zomerkleding te evalueren. Wat mag mee naar volgend jaar? Wat heb je niet gedragen? Wat is versleten? Waar word je wel en waar word je niet gelukkig van? Misschien kun je met bepaalde kledingstukken een ander blij maken? Kleding die je voorlopig niet meer zal dragen, kun je misschien stofvrij (niet in plastic!) apart in je kast opbergen. Wees er zeker van dat het gewassen is.

Lezersvraag: “Hoe houd je het minimalistisch leven vol? Er komt telkens de klad in bij mij.”

Tja, ik begrijp wat je bedoeld. Ik denk dat het belangrijk is dat we niet te streng voor onszelf zijn. En dat we goed onthouden dat minimalistisch leven een middel is en geen doel op zich. In principe gaat het ontspullen altijd door. Want kinderen worden groter, interesses veranderen en natuurlijk komen er ook altijd weer spullen binnen. Ik denk dat, wanneer je van ontspullen een gewoonte maakt, je het gemakkelijk vol houdt. Iedere keer wanneer je een lade, plank of kastje leeg haalt, schoon maakt en de spullen terug zet, let er daarbij dan op dat je alleen de spullen terug zet die je nog gebruikt.

Bedenk ook wat je met je overbodige spullen wilt gaan doen. Bewaar een weggeefdoos in huis voor bijvoorbeeld de kringloop. Of maak er een gewoonte van om spullen gelijk op de foto te zetten en ze in een weggeefgroep te zetten. In ons dorp hebben we een ‘gratis-app’, een groepsapp waarin iedereen overbodige spullen kan zetten. Zo ideaal! Zo raak ik met gemak mijn overbodige spullen kwijt en kom ik gratis aan bijvoorbeeld ‘nieuwe’ kleding en speelgoed voor de kinderen. Beter voor de beurs maar ook het milieu. Lees deze blog voor meer ideeën.

En daarnaast is deze website er natuurlijk om je hopelijk te inspireren! Succes!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 gedachten over “Weekblog week 36: Over mijn herfstcapsule, herfstdecoratie en minimalistisch leven.”

  1. Herfstdecoratie in huis. ik vul elk jaar opnieuw mijn glazen bolle vaas met alles wat ik vind in de natuur: wilde kastanjes, beukennootjes, gedroogde bladeren, …. Deze zet ik dan op mijn seizoensdecoratieplank in de woonkamer. Als het seizoen voorbij is, gaat de inhoud van de vaas in de compostbak.

  2. Ik bewaar altijd de seizoenstijdschriften (Libelle, Margriet, Ariadne at home, Landleven etc) voor de koudere periode om inspiratie op te doen maar let op: ik koop ze dus niet nieuw. Kom ze tegen op rommelmarkten, mini-bieb of afgeschreven bij gewone bieb. Ik leg ze dan in een rieten mand naast de bank.

  3. Wat bedoel je precies met “bewaar je kleding niet in plastic”? Wat zijn de nadelen van het bewaren van je kleding in van die plastic curver bakken? Ik heb geen ruimte om seizoensopening in de kledingkasten te bewaren en op zolder wil ik het ivm motjes etc ook goed luchtdicht verpakken.

Laat hier je reactie achter!