Weekblog week 35: jarig, interviews en meer.

Het was een weekje met veel regen en interviews. Maar de week wordt vrolijk afgesloten want ik ben vandaag jarig! 39 jaren jong!

Ben je benieuwd naar wat je een minimalist kunt geven op een verjaardag? Wat dacht je van een ervaring? (etentje, bioscoop) Of iets wat op kan? (badzout, flesje wijn, chocolade) Of een bon? Kijk hier voor nog meer ideeën.

Flylady

Wat het Flyladysysteem betreft zaten we afgelopen week in de ouderslaapkamer. Daarom ook een mini-minimaliseeropdrachtje uit deze zone. (zie onderaan) Volgende week is de eetkamer, de gang, voordeur en voortuin aan de beurt. Elke dag een kwartierje (niet langer) opruimen en schoonmaken in deze zone. Lukt je dat denk je?

Een podcast over minimalisme

Aan het begin van deze week werkte ik mee aan een podcast van Tess; Tess to sustainability. Dit was voor mij een primeur, een beetje spannend maar wel heel leuk! Over een paar weekjes is de podcast te beluisteren, dan laat ik het jullie weten. Tess har podcast gaat over haar ontdekkingstocht naar een duurzaam leven. Eerder interviewde ze bijvoorbeeld Emily van ‘Leven Zonder Afval‘. Kortom echt de moeite waard om je even te abonneren op haar podcast!

Interview voor de Metro

Donderdag werd ik geïnterviewd door iemand van Metronieuws. Dit komt op duurzame dinsdag online. Ben benieuwd! Uiteraard zal ik het stukje even met jullie delen.

De mini-minimaliseeropdracht van deze week: sokken

Deze week zijn de sokken aan de beurt. Neem ook gelijk de sokken van je partner en je kinderen mee. (het liefst wel in overleg natuurlijk)

1) Zoek al je sokken bij elkaar en leg ze op je bed. Hoeveel heb je er?
2) Verwijder sokken die versleten zijn of niet lekker zitten.
3) Bepaal het aantal sokken dat je wilt bewaren voor deze herfst en winter. (indien je 1 x per week wast heb je aan tien paar wel genoeg)
4) Zoek je 10 beste sokken uit die je wilt bewaren en geef de rest weg of doe ze in de textielcontainer. (of bewaar ze elders voor reserve)
5) Vul eventueel je sokkenvoorraad aan met nieuwe (biologische) sokken.
6) Vouw de sokken netjes op en leg ze georganiseerd in de kast. Het helpt om je sokken in een mandje of kartonnendoosje te hebben. Zo houd je alles mooi bij elkaar. Voor wie het wat luxer wil: er zijn ook officiële ondergoedorganizers online te vinden. (Maar een mandje werkt ook prima hoor)

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Weekblog week 35: jarig, interviews en meer.”

Laat hier je reactie achter!