Weekblog week 34: Over sokken minimaliseren, duurzame kleding en de badkamer schoonhouden

Joehoeee!! Maandag word ik alweer 40 jaar! Still going strong!! Er staat een feestweekend voor de deur, maar eerst weer een nieuwe weekblog!

Duurzame kledingtip

Ik ontdekte net een nieuw leuk duurzaam merkje; ‘Marjolein Elisabeth‘. Wellicht een leuke tip. Ze hebben net hun herfstcollectie gelanceerd. Het is maar een heel klein merkje. De eigenaar wilde graag wat meer fleurige dameskleding maken voor op (en buiten) kantoor en dat is haar zeker gelukt.

Ik zit te denken om dat fleurige blousje met roze en rode bloemetjes te kopen voor mijn herfstcapsule garderobe. Wat denken jullie?

Vragen over mijn capsule garderobe zomer 2021

‘Heb je nou nooit, dat je graag eens iets anders wilt?’, ‘Wat als je toch onverwacht een feestje hebt, leen je dan kleding?’, Moet je niet vaker nieuwe kleding kopen als je het zo vaak draagt en dus wast?’, ‘Heb je alle items evenveel gedragen?’, ‘Heb je ook een foto van je kledingkast?’

Op deze vragen geef ik uitgebreid antwoord in mijn nieuwste blog.

De biologische sokken van Qnoop hebben een knoopje zodat je ze aan elkaar vast kunt knopen voordat ze de was in gaan. Ideaal!

Mini-minimaliseeropdracht: sokken

We gaan weer richting de herfst, dus sokken zijn geen overbodige luxe. Hoeveel sokken heb je eigenlijk in de kast? En hoeveel heb je nodig denk je? Stel dat je 8 paar sokken wilt bewaren. Zoek dan de sokken uit die het fijnste zitten. Repareer kapotte sokken of doe ze in de kledingcontainer. Overige sokken kun je als reserve gebruiken. Heb je nieuwe sokken nodig? Misschien kun je ook eens duurzame exemplaren overwegen?

Ik vind zelf Qnoop altijd een heel leuk merkje. Wel wat duurder dan de Wibra/Hema/Zeeman natuurlijk, maar ik vind het altijd een leuk cadeautje om mezelf op Sinterklaas te geven. 😉 Kijk ook eens naar hoe jij je sokken bewaart. Is het overzichtelijk? Doe ze in een mooi mandje of gebruik een kledingorganizer.

Tip: Lastig om de sokken voor ieder gezinslid uit elkaar te houden? Gebruik voor ieder gezinslid een andere kleur!

Lezersvraag: Hoe houd ik de badkamer schoon en netjes?

Je kunt in je dagstart óf in je dag afsluiting de badkamer-reset opnemen. Zorg altijd voor natuurlijke schoonmaakmiddel en doekjes in je badkamer. Dit reset-moment hoeft niet langer dan een paar minuutjes te duren.

Zet alle spullen weer terug op zijn plek en haal een doekje over de vieze oppervlakten. Het échte poetswerk komt dan met je poetsplanning.

Kijk hier voor een handige uitgebreide stappenplan over de badkamerreset.

Heb jij ook een lezersvraag? Reageer hieronder of mail je vraag naar dieuwke@moedersminimalisme.nl. Je vraag blijft anoniem!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!