Weekblog week 34: De tien gouden tips, een nieuwe ‘het verhaal van…’ en meer!

Toch wel weer fijn hoor, een beetje ritme en regelmaat. Maaike naar groep 5 en Jilles weer naar de peuteropvang. En hoewel die rottige Corona ons zoveel afpakt, probeer ik niet in de slachtofferrol te gaan zitten maar het mooie van iedere dag te zien. Hoe klein ook. Het schaterlachje van Jilles, de kolibrivlinder in de tuin en al die leuke, lieve en inspirerende reacties van jullie.

Het verhaal van Gaby

Deze week schreef ik een blog over Gaby. Gaby is opgegroeid tussen de rommel want Gaby haar moeder was een hoarder. Ook Gaby zelf verzamelde veel te veel spullen. Maar dat is nu wel anders. Lees hier Gaby haar hele verhaal.

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail je verhaal in max. 500 woorden met een paar bijpassende foto’s naar dieuwke@moedersminimalisme.nl. Is schrijven niet helemaal je ding? Mail dan je telefoonnummer, dan bel ik je voor een telefonisch interview. Uiteraard mag je anoniem blijven.

Mini-minimaliseeropdracht: Riemen

Ik besloot gister om de mini-minimaliseeropdracht weer op te pakken. Iedere zaterdag kunnen jullie een mini-opdracht lezen op Facebook. Gister waren de riemen aan de beurt. Hoeveel heb je er? Hoeveel heb je er nodig? En je partner en kinderen? Uiteraard deed ik zelf ook mee. Ikzelf heb slechts 1 riem, maar bij mijn man mocht er eentje weg. Hij heeft nu nog eentje voor bij zijn pak en voor bij zijn spijkerbroek over. Volgende week zaterdag is de volgende opdracht aan de beurt. Heb je geen Facebook? Geen nood. Ik meld de mini-opdrachten ook in deze weekblog.

De 10 gouden tips voor de beginnende ‘minimalist’

Op 1 september is het duurzame dinsdag. De eigen Facebookpagina van Facebook wil dan wat aandacht schenken aan mijn Facebookgroep ‘Minimaliseren kun je leren‘. Superleuk toch? Ze vroegen me naar de tien gouden minimaliseertips. Toen bedacht ik me dat ik dat nooit echt had opgeschreven. Ik vroeg naar jullie gouden tips via Facebook en zo ontstond deze blog.

Tot volgende week! (dan ben ik jarig! :D)

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

6 gedachten over “Weekblog week 34: De tien gouden tips, een nieuwe ‘het verhaal van…’ en meer!”

  1. Taalfoutje:) Op 1 september is het duurzame dinsdag. De eigen Facebookpagina van Facebook wil dan wat aandacht schenken een mijn Facebookgroep ‘
    Een ipv aan volgens mij.

    Verder heerlijke site en blogs
    Groet Fenna

Laat hier je reactie achter!