Weekblog week 33: Over o.a. natuurlijke deodorants en de slaapkamer van je kind.

De 5 meest fijne natuurlijke deodorants

Eerder bestelde ik de deo van Loveli en ik vroeg me af wat jullie favoriete natuurlijke deodorant was. Jullie reageerden massaal en aan de hand daarvan schreef ik de blog ‘De 5 meest fijne natuurlijke deodorants’. Nog bedankt voor jullie reacties! Je kunt de blog hier teruglezen.

10 dingen om nu weg te gooien uit de slaapkamer van je kind

Nu de scholen weer beginnen hebben veel mensen de neiging om weer de slaapkamertjes van de kinderen op te ruimen. En waarom ook niet, het is een uitstekend begin van het nieuwe schooljaar. Even lekker de bezem erdoor. Ik geef je hier in deze blog 10 dingen die je vandaag nog weg zou kunnen ‘gooien’. Succes!

Eco-wasmiddelen

Hier schreef ik een blog over een aantal fijne eco-wasmiddelen. Ik heb toen zelf ook een paar besteld om te proberen. In principe bevallen ze allemaal wel goed, maar Marcel’s Greensoap springt er toch wel uit. Het is een handige fles, hij morst niet, en die geur… Heerlijk! Ik heb nu 9 jaar zonder parfum gewassen, dus de geur hoeft van mij echt niet zo heftig. Marcel’s Greensoap heeft een heerlijk fris subtiel geurtje. Hij mag zeker blijven. Hier overigens te bestellen.

Het vervolg van de speelgoedkast

Zoals beloofd hierbij nog een foto van de bovenste twee planken van onze speelgoedkast. In de vorige weekblogs kun je de rest van het speelgoed in de kast zien. De grotere bakken zijn van de Sigma Homelijn van Sunware. Te bestellen bij o.a. Bol.com of Leenbakker. Je kunt ze met of zonder deksel bestellen.
Helemaal links zie je een zwart schaaltje. Daar heb ik baking soda in met wat lavendelolie. Een heerlijke natuurlijke luchtverfrisser die simpel en snel gemaakt is. Ik geniet er iedere keer weer van, wanneer ik de kastdeuren opendoe en ik die heerlijke geur ruik.

In de eerste bak daarachter heb ik verfspulletjes. Je weet wel, een verfschortje, potjes verf, wat kwasten en wat vellen papier voor onze kleine kunstenaar. Op veilige hoogte, niet te vergeten. In de bak daarnaast zit klei, Jilles zijn favoriete bezigheid.
De bak daarnaast is voor Maaike (8). Daar heeft ze dingen in als kraaltjes, kleurboeken en stiften. Daar weer naast staat een bak met Maaike haar haarspulletjes, Jilles zijn haargel enz. En dan de laatste bak op de plank is voor Jilles. Er zitten dingen in als zijn prikpen, kleurtjes een kleurboek enz. Nou en dat maakt dat al het speelgoed van onze kinderen in de kast past.

Het bovenste kleine plankje is vooral voor papa en mama. 🙂 (jeej, wij krijgen ook wat opbergruimte) Ik zou ook graag hier dezelfde bakjes willen plaatsen (oogt rustiger), maar ik heb nog niet geschikte gevonden. (tips?) Helemaal links een houten bakje met zaklamp, lucifer, kaarsen enz. Daarnaast drie bakjes met ‘heit’, ‘mem’ en ‘bern’. (Fries voor vader, moeder en kinderen) Daarin zitten vooral prullen die je tegenkomt bij het resetten van je kamer en je niet weet waar je mee heen moet. Schroefjes, zonnebrillen, briefjes en zulke dingen. In de bakjes daar weer naast zitten pennen, scharen en papier. (gebruikt papier recyclen we door het in vieren te knippen en in het bakje te doen). Daarnaast vind je onze labelprinter en onze perforator. En in het hoekje staat een witte organizer waar dingen in zitten als de nietmachine, elastiekjes, cadeaubonnen enz. Nou, dat was onze kast! 🙂

Heb je nog een vraag? Dan hoor ik het graag!

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Weekblog week 33: Over o.a. natuurlijke deodorants en de slaapkamer van je kind.”

  1. Wat weer een leuke blog, vooral over het wasmiddel! Als ik mijn huidige verbruikt heb stap ik over op marcel’s!
    Trouwens ook de kast is mooi rustig, ik bedenk me nu ineens dat ik allemaal verschillende ordners in mijn kast heb wat totaal niet rustig oogt

  2. Ziet er mooi uit! Voor evt nieuwe bakjes zou ik persoonlijk niet voor plastic kiezen, bestaan er mooie kartonnen bakken ? (ooit heb ik mooie kartonnen opbergdozen bij de Ikea gehaald).
    Of kringloop of schoenendozen bv

Laat hier je reactie achter!