Weekblog week 32: Over al het speelgoed van onze dochter (8), een nieuwe rubriek met minimaliseerverhalen en meer…

Het verhaal van …

Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Waarom gaat iemand verhuizen? Waarom heeft iemand teveel spullen? Waarom kan iemand niet loslaten? En waarom gaat iemand minimaliseren? Het leek me mooi om al deze verhalen te verzamelen. Ik heb hier een pagina gemaakt waarop je kunt lezen hoe je mee kunt doen en waar je straks alle verhalen terug kunt lezen.

Ilona stuurde haar verhaal alvast in. Ilona zat in een scheiding, had schulden en ging samen met haar zoon verhuizen. Ze had veel spullen, heel veel spullen. Ilona: “Ik nam al mijn spullen mee en zocht ze één voor één uit. Slechts een klein deel van de spullen kreeg een mooi plekje in mijn nieuwe huis.” Lees hier Ilona haar hele verhaal.

Meer luxe met minder (en de winnaar is…)

Ik las onlangs het nieuwste boek op ‘minimaliseergebied’: ‘Meer luxe met minder‘. Een fantastisch en compleet boek! Ik schreef er hier een blog over. Zoals jullie weten houd ik nooit vast aan mijn boeken en dus geef ik ook weer mijn eigen exemplaar weg. Jullie reageerden massaal op de winactie! Super! En de winnaar is Yvonne!

“Ik was zo goed bezig, dacht ik. De zolder heb ik leeggeruimd en alles wat ik niet meer nodig had, heb ik naar de garage verplaatst. Ik heb een garageverkoop gehouden, maar heb nog zoveel over. Nu dus een garage vol met spullen en stiekem neem ik af en toe weer wat mee naar binnen. Het probleem is nu verplaatst van boven naar beneden en ik zou daar best wat hulp bij kunnen gebruiken.” -> Gefeliciteerd!
Voor wie niet heeft gewonnen en toch het boek wil lezen; hij is hier te bestellen.

Al het speelgoed van onze dochter (8)

Vorige week heb ik jullie al het speelgoed van onze zoon van twee laten zien. (onderste twee planken) Nu is de derde plank aan de beurt, waar tevens het speelgoed van onze dochter van 8 jaar op staat.

Spelletjes

Zoals je ziet staan links op de plank onze spelletjes. Die komen geregeld op tafel als er een vriendinnetje komt spelen, of op een mooie zomeravond op de buitentafel of op een herfstige zondagmiddag gezellig aan de keukentafel met een bakje chips. We vinden het heerlijk om samen spelletjes te doen. Zoals je ziet hebben we de grote spelletjesdozen op de zijkant in de kast staan. Dit is veel gemakkelijker pakken. De kleine doosjes met spelletjes hebben we op de zijkant in een mand. In een lade werkt trouwens ook heel goed. De spellen wisselen hier in huis. Soms geven we weer eentje door en soms komt er weer een andere voor in de plek. Maar de favorieten die blijven. Zoals Rummicub, Skip-bo en ‘Wie is het?‘.

Rechts staan twee bewaarbakken van de Hema. In de onderste zit onze dochter haar playmobil en in de bovenste zit haar lego. Nu heeft ze nog een wat grotere bak met barbiespullen, maar die heeft ze op haar kamertje staan. Is dat alles? Hoor ik je denken. Ja, dat is alles. Ok, ze heeft op haar kamertje nog een knuffelbeertje en oh ja, haar Topmodel-tekenboeken. Maar daar kom ik volgende week op, want de knutselspulletjes liggen een plank hoger. 😉 Hoewel ze heel graag met haar lego, playmobil en barbies speelt, speelt ze ook vaak buiten en kan ze uren achter haar bureautje zitten te knutselen.

Maaike doet heel gemakkelijk dingen weg. Ze is er mee opgegroeid natuurlijk. Maar ze weet ook altijd heel goed wat ze wil houden. Ze heeft liever 10 hele goeie stiften dan een ratjetoe aan stiften in een etui. Ze zoekt zelf haar favoriete barbies uit en de rest geeft ze weg. Ook wat kleding betreft heeft ze liever minder dan meer. Ze wil alleen haar favoriete kleding in de kast. Soms kan ik nog veel van haar leren. 😉

Volgende week laat ik jullie de bovenste twee planken zien van de kast.

Verder …

  • was het deze week heel mooi (heet!) weer. Lekker om zelf ijsjes te maken!
  • deed ik een oproepje over jullie favoriete natuurlijke deodorant.
  • ga ik daar komende week een blog over schrijven.
  • vertel ik jullie volgende week ook mijn ervaring over de eco-wasmiddelen die ik probeerde.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Weekblog week 32: Over al het speelgoed van onze dochter (8), een nieuwe rubriek met minimaliseerverhalen en meer…”

  1. Wat weer een inspirerende en leuke blog! Vind het (ook) erg interessant om boeken over minimalIsme te lezen. Wat ik daarbij toch wel jammer (en zelfs een beetje vreemd) vind is dat meerdere boeken over minimalisme niet als ebook te koop zijn (heb het boek ‘Meer luxe met minder‘ ook niet als ebook kunnen vinden). Een boek bij een bibliotheek lenen of als ebook kopen is voor mij ook een vorm van minimalisme. Het idee van het doorgeven als je een boek gelezen hebt, vind ik erg mooi, maar wordt wel prijzig wanneer je veel boeken leest en dat bij alle boeken doet….

Laat hier je reactie achter!