Weekblog week 31: In de Frieslandpost & dit is al het speelgoed van onze zoon (2)

In de Friesland Post!

Ik sta met een interview over ontspullen in de Friesland Post. Wil je het lezen? Hier heb ik een pdf gezet (onderaan) of je kunt hier een exemplaar van het blad bestellen.

Maar het was zo duur!

Loslaten van spullen kan lastig zijn en al helemaal als het ook nog eens veel geld heeft gekost! Veel mensen hikken hier tegenaan en dus besloot ik deze week op er deze blog over te schrijven. Met dank ook aan jullie reacties!

Dit is al het speelgoed van onze zoon (2)

In de weekblog van vorige week konden jullie al lezen wat ik in de onderste twee lades van onze kast bewaar. Ook heb ik verteld wat er in de 4 bakken zit. Dus nu is de plank erboven aan de beurt.

De volgende plank heb ik zo ingericht dat Jilles (2) er zelf bij kan en alles kan zien. Dus niets in bakken. Ik heb eigenlijk al het speelgoed, op het Grimms speelgoed na, gekregen. Veelal via de Fergeesapp. (groepsapp met dorpsleden waar gratis goederen worden aangeboden) Het voordeel is van als je iets krijgt en niet zelf hebt gekocht, je het ook gemakkelijker weer weg geeft. En dat vind ik fijn bij speelgoed, want zo kun je ook gemakkelijker wat afwisselen.

Puzzels

Op dit moment hebben we 4 puzzels, die je links in de kast ziet liggen. We hadden er veel meer, maar ik merkte dat ze vaak allemaal tegelijk de kast uitgingen en dat alle stukjes dan her en der over de grond belandden. Uiteindelijk heb ik zijn 4 favoriete puzzels bewaard en doet hij die het liefste samen met mij bij de grote tafel. Zodra een puzzel te gemakkelijk voor hem wordt, geven we hem weg en komt er een moeilijkere voor in de plaats.

Fases

Soms hoort speelgoed echt even bij een fase. Zoals het houten timmerspel, Jilles timmert momenteel overal heel graag op. Linksachter zie je wat speelgoedgereedschap. Ook daar loopt hij dagelijks mee rond om van alles en nog wat te repareren.

In de rieten mand zitten wat plastic diertjes (dino’s enzo) en van die houten poppetjes die hij weer vaak gebruikt bij het poppenhuisje van Grimms. Helemaal rechts zie je een aantal boekjes die we ook regelmatig afwisselen met de boeken van boven.

Kort na het maken van deze foto kwam er alweer nieuw speelgoed binnen. (gekregen) Een mooie trekker en kraan van Bruder. Als er weer wat nieuws binnenkomt kijk ik meestal ook even of er weer wat weg kan. In dit geval gaan de stapeltoren en de poppetjes in bakjes van Grimms in de verkoop,(interesse?) omdat hij hier bijna niet meer mee speelt. En zo probeer ik het aanbod aan speelgoed van onze tweejarige wat in balans te houden.

Aandacht

En zo is dit al het speelgoed van onze zoon van twee. Ok, hij heeft ook nog wat in bij het bad liggen en nog buitenspeelgoed, maar verder is dit het wel. Voor de een misschien veel te veel en voor de ander veel te weinig. Als ik eerlijk ben, denk ik dat het eerder nog te veel is dan te weinig. Want het allerliefste wil hij gewoon mijn aandacht. Het allerliefste wil hij samen met mij het eten bereiden, de was opvouwen, stoeien op de huiskamervloer en bij mij voor op de fiets zitten en samen liedjes zingen. Een kind van twee heeft niet veel nodig, want een kind van twee zit nog vol fantasie. Een blokje kan een dino zijn, een krokodil of een kasteel. En natuurlijk mag een kind speelgoed hebben, maar je hoeft het echt niet te overdrijven. Want het mooiste speelgoed is nog altijd jouw aandacht.

Wil je weten wat je kind nu eigenlijk aan speelgoed ‘moet’ hebben? Lees dan deze blog eens over de 10 soorten speelgoed.

Volgende week laat ik jullie al het speelgoed van onze dochter van 8 zien!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Weekblog week 31: In de Frieslandpost & dit is al het speelgoed van onze zoon (2)”

  1. Grappig, ik had veel dezelfde dingen als jij toen mijn kinderen kleiner waren. Jongste is nu vier. Mijn zoon had wel veel Thomas de Trein, maar speelde daar ook 10 uur per dag mee maar behalve duplo en tekenspullen hebben we beneden niets meer. Ben het met je eens: het is zo snel te veel. Ze spelen net zo makkelijk met steentjes, een leeg kruidenpotje en een thee-ei zoals mijn jongste de laatste tijd.
    Leuk artikel over jou. Je ziet er goed uit!

Laat hier je reactie achter!