minimalistische slaapkamer

Weekblog week 31: besteklade minimaliseren, opruimtips voor kinderen en meer…

En toen was het alweer zaterdag! Veel mensen gaan aan het einde van de zomervakantie de slaapkamers van hun kinderen opruimen. (zo ook ik) Daarom ga ik de komende tijd wat meer artikels schrijven en delen over dit onderwerp.

De 5 beste tips om kinderen te leren opruimen

Deze week heb ik een artikel online gezet over hoe je kinderen het beste leert opruimen. Want opruimen valt voor veel ouders nog niet mee, laat staan kinderen. Het is te moeilijk, te veel, te onoverzichtelijk en te saai. En wat zijn die kinderen toch snel afgeleid. (Sommige ouders trouwens ook 😉 )

Je kunt de blog hier lezen, ik hoop dat je er wat aan hebt!

De mini-minimaliseeropdracht van de week: de besteklade minimaliseren

De keukenlades zijn vaak een heerlijke plek om veel spulletjes te verzamelen. Soms liggen die spulletjes daar al jaren zonder dat je ze ooit gebruikt. Van veel spullen besef je niet eens meer dat ze er liggen. Met deze tips kun je deze spullen weer even zichtbaar maken en eens kritisch naar de inhoud van je besteklades in je keuken kijken.

Lezersvraag: Hou houd ik onze eigen slaapkamer netjes?

Wat je niet hebt, hoef je ook niet op te ruimen. Maar je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Zorg voor een bed, eventueel nachtkastjes en een leeslampje en een ruimte om je kleding op te ruimen. Voor de rest hoort er niet veel meer in een slaapkamer thuis. Minimaliseren dus totdat je er bij neer valt. 😉 En als je dat hebt gedaan dan is het een kwestie van routine. Voor het slapen gaan en/of voordat je in de ochtend je slaapkamer weer verlaat, zorg je dat alles weer op zijn plek terug ligt. Zo heb je altijd en eeuwig een heerlijk rustige en nette slaapkamer.

Heb jij ook een lezersvraag? Reageer hieronder of mail je vraag naar dieuwke@moedersminimalisme.nl. Je vraag blijft anoniem!

slaapkamer minimaliseren

Update van mijn capsule garderobe

Heb ik nog steeds de 10 items als aan het begin van de zomer? Is alles nog heel? Heb ik nog wat nieuws gekocht? Ik laat het jullie volgende week weten in een nieuwe blog!

Lees ook:

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!