Weekblog week 29 – 2020: over minimalistisch inpakken en speelgoed minimaliseren

Yes, na een lange tijd eindelijk weer een weekblog van mij! Het was een heerlijke week. Lekker weer thuis, want die twee weken ervoor waren we op vakantie geweest naar Limburg. (Roggel) En hoewel op vakantie gaan fantastisch is, is ook niets fijner dan lekker thuis komen in je eigen fijne huis. 


Meer luxe met minder
Deze week lag het boek ‘Meer luxe met minder‘ op de deurmat. De ondertitel ‘Minimaliseren kun je leren’ komt me enigzins vaak bekend voor. 😉 (Ik heb zelf een e-book te koop met dezelfde titel, nog altijd te bestellen, zie hier) Ik ben ik erg benieuwd naar het boek en ga ik het volgende week lezen. Ik zal mijn bevindingen binnenkort met jullie delen in een blog. Kun je niet wachten? Het boek is hier online te bestellen.

Minimalistisch inpakken
De meest gelezen blogs van deze week zijn, jawel, de blogs die gaan over minimalistisch inpakken. Dus voor wie nog op vakantie gaat, ik heb nog wat tips voor je als je een beetje minimalistisch de koffers wil gaan inpakken. Want wist je dat de gemiddelde vrouw 2 x zoveel kleding mee op vakantie neem dan ze daadwerkelijk draagt? Wil je weten hoeveel je dan moet meenemen. Lees dan deze blog met 6 tips. Ook heb wat algemene tips voor je om te voorkomen dat je met veel te veel spullen op vakantie gaat. Die tips kun je hier lezen.

eco-wasmiddel

Artikel met eco-wasmiddelen
Zo nu en dan kun je me vragen stellen via instagram. Vragen die erg vaak voorbij komen gaan over de was. Ik gebruik zelf ‘Klok’ als wasmiddel, maar er zijn natuurlijk meer eco-wasmiddelen. Ik vroeg via de sociale kanalen van MoedersMinimalisme wat jullie favoriete eco-merk was. Ik heb de 5 fijnste merken hier in deze blog gezet.

Speelgoed minimaliseren
Wij krijgen deze week een nieuwe kast waar al het speelgoed in komt van de kinderen. Om de kast een beetje overzichtelijk te houden zit er maar één ding op: speelgoed minimaliseren! Gelukkig is mijn dochter (8) een rasechte minimalist, dus zij ging rigoureus door haar barbie- en poppenspullen heen. Alles ging op de ‘Fergees-app’ (groepsapp voor gratis spullen in het dorp). Ook heb ik nog even kritisch gekeken naar het speelgoed van zoon Jilles (2). Ik hoop dat nu alles gaat passen in de kast. Wil jij nu ook het speelgoed van je kinderen minimaliseren? Kijk dan eens op de pagina ‘Minimaliseren met kinderen‘.

Eco-wasmiddelen uitproberen
Naar aanleiding van deze blog over verschillende eco-wasmiddelmerken heb ik zelf ook een aantal merkjes besteld bij BigGreenSmile. Want ik wil natuurlijk wel weten waar ik het over heb. Al die mooie flessen kwamen deze week binnen. Dus ik ga ze uitproberen en ik laat het jullie uiteraard weten hoe ze bevallen. To be continued…

Nieuwe kast!
Onze nieuwe kast is er! Of eigenlijk is het al een hele oude kast van ruim 100 jaar oud. Hij komt uit Frankrijk en is opgeknapt door ‘Stoer yn Hout‘. Zij hebben de kast gezandstraald, geverfd en er planken in gemaakt. Nu is hij ideaal als speelgoedkast. Het is tevens ook de enige kast in onze woonkamer. Ok, we hebben ook nog een tv-kast, maar daar zitten alleen technische dingen in. Ben je benieuwd naar de indeling? Laat het me weten, dan vertel ik er in de volgende weekblog meer over.

Dit was de weekblog van deze week. Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur me een berichtje! Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden -> dieuwke_moedersminimalisme

2 gedachten over “Weekblog week 29 – 2020: over minimalistisch inpakken en speelgoed minimaliseren”

  1. Ik zou graag de indeling van de speelgoed kast willen zien. Onze speelgoed-voorraad is redelijk minimalistisch, al willen we deze nog ietsje minderen.. maar ik loop zelf altijd tegen de indeling aan en wat er nou wel en niet belangrijk is ( waar is een jongetje van bijna 4 eigenlijk te groot voor en kan eigenlijk al wel weg of nog net wat te jong.. / of gewoon geen interesse? ) Ik geloof dat meer ouders tegen dit probleem aanlopen.. Misschien dat het zien van jullie indeling hier wel wat bij kan helpen.

  2. Ik ben heel benieuwd naar de inhoud en indeling van de speelgoedkast! Wij hebben ook een speelgoedkast in de woonkamer met 5 deurtjes. Minimaliseren voor spullen van mezelf lukt heel goed, maar voor de kleine meid van 3 lukt nog niet zo heel goed (mede door papa, opa’s en oma’s :)).

Laat hier je reactie achter!