Tools that help you focus on what matters (met winactie!)

‘Tools that help you focus on what matters’

Laatst kreeg ik post van Gaby! Gaby is een essentialist. Ze maakt dingen die je helpen te focussen op wat er toe doet. Oftewel tools die je helpen om dingen te schrappen die niet belangrijk voor je zijn. Zodat overblijft waar jij blij van wordt, en jij je daarop kan focussen. Op een no-nonsense en toegankelijke manier op weg naar rust, vrijheid en geluk. Klinkt interessant, of niet dan! Ze stuurde me twee boeken op. Een ‘journal’ en een ‘essentialiving planner 2019’. Wow, wat zien ze er prachtig uit zeg!

JOURNAL

De journal heeft een prachtige camelkleurige leerachtige kaft. Aan het begin van het boekje wordt uitgelegd hoe je de journal het beste kunt gebruiken. Op iedere pagina staan dezelfde vragen. In het Engels overigens.

I’m gratefull for…

Voorbeeld: de zon die schijnt, mijn kinderen, mijn kopje groene thee.

My dominant word is…

Voorbeeld: liefde, balans, of noem iets hoe jij je graag wilt voelen of wat voor jou op dat moment belangrijk is.

I shall take the following small step…

Voorbeeld: de keukenlade opruimen of iemand bellen.

I’m going to let myself enjoy…

Voorbeeld: een heerlijk warm bad of een bos bloemen.

I’m going to liberate myself from…

Voorbeeld: de babykleertjes op zolder.

He, hier komt het minimalisme weer om de hoek kijken! 😉

This is what I felt was worthwhile…

Voorbeeld: dat ik het oude vrouwtje hielp met oversteken.

 

Ik heb de journal nu een paar weken in gebruik. Ik had er al een gewoonte van gemaakt dat ik tijdens het ontbijt altijd even een paar dingen op papier zet. Nu doe ik dat in dit prachtige boekje. En eerlijk gezegd bevalt het me heel goed. Het laat je echt weer wat bewuster leven. Ik heb één pagina redelijk snel ingevuld. Wat me opvalt is dat ik bij ‘I’m going to let myself enjoy…’ altijd wat langer na moet nadenken. Natuurlijk moeten we goed op onszelf passen en ik neem heus (ook al is het zelden nu ik weer een baby heb) wel eens een warm bad. Maar om iedere dag iets liefs voor jezelf te doen is best een uitdaging. Ook de laatste zin, dat eigenlijk over de vorige dag gaat, vind ik soms lastig. ‘This is what I felt was worthwhile…’Het gaat over wat voor jou belangrijk was. Hoe dan ook, het boek helpt me focussen op wat voor mij belangrijk is in het leven.

 

PLANNER 2019

Ook stuurde Gaby mij dus deze planner voor 2019 op. En omdat ik niet de la vol boekjes wil hebben liggen én omdat ik al een digitale agenda heb, geef ik dit exemplaar weg. Maar dat neemt niet weg dat ik het niet een prachtige agenda vind. Waarom? Omdat het meer dan een gewone agenda is.

De planner heeft namelijk o.a. een

 • Balance Creator
  In het boek wordt uitgebreid uitgelegd wat het is en hoe het werkt. Maar je ziet de balance Check op iedere pagina terugkomen. Zo kun je de balans tussen thuis, je werk, je gezondheid, je sociale leven en je ‘ik-tijd’ goed in de gaten blijven houden.
 • Fun things-pagina
  Dit vind ik een hele leuke. Een pagina die je mag vullen met dingen die je in 2019 wilt doen en bereiken.
 • Kleurplaten
  Om heerlijk zen te worden tijdens het kleuren.
 • Lovely days and memories
  Een lijst waar je alle gebeurtenissen van 2019 in kunt vullen. (collect moments not things)
 • Voedingstips
  Elke week bevat een tip van wat je zou kunnen eten. Het recept kun je dan weer vinden op essentialliving.info.
 • Dinner
  Ook kun je onderaan bij elke dag vast neerzetten wat je gaat eten. Handig voor mealplanning!
 • To Do – lijsten
  Bij elke dag kun je een vijftal to-do’s zetten die je vervolgens heerlijk kunt afvinken.
 • Mooie quotes
  Het boek bevat prachtige quotes en platen die passen bij het minimalistisch leven. Zoals: “Less is the new more’, ‘Do more things that make you forget to check your phone’ enz.

 

WINNEN!!???

Heb jij belang bij deze planner of heb je liever de journal?
Je kunt ze winnen! Reageer hieronder de blog en vertel welke je wilt winnen en waarom.
De winnaar wordt over twee weken bekend gemaakt.

Natuurlijk kun je de journal of de planner ook bestellen. 
Kijk daarvoor op https://essentialiving.info of op bol.com.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

36 gedachten over “Tools that help you focus on what matters (met winactie!)”

 1. Ik zou graag het journal winnen, op dit moment zorg ik te weinig voor mezelf. Zorgen om onze oudste dochter wat al mijn energie opslokt. Opschrijven van de mooie dingen van die dag helpt me misschien om niet alleen de vervelende situaties van die dag te herinneren.

 2. Die agenda zou wat voor mij zijn. In een overzicht alles bij de hand en niet een losse agenda, losse blaadjes met boodschappen en losse to do lijstjes.

 3. Ik zou graag de planner winnen ! Ik ben begin vorig jaar begonnen met minimaliseren en er is zoveel vrijgekomen en losgelaten dat ik alles weer in balans wil krijgen en ik hoop dat deze planner mij daar een beetje bij gaat helpen in het nieuwe jaar.

 4. Mooie vragen inderdaad! Ik zou ook de “Journal” willen winnen. Positiviteit kan je leven zo goed beïnvloeden. Toch verval je soms in orde gewoonten….. met deze dagelijkse vragen kun je de positiviteit trainen en tot een nieuwe gewoonte maken!

 5. Ik zou graag de journal winnen. Ik ben druk bezig om bewuster te leven, maar mis nog een fysiek tastbare tool die me daarbij kan helpen. Ik probeer ‘s morgens om 5 uur op te staan, voor man en kind, om in alle rust te kunnen mediteren en schrijven. Echter heb ik moeite om elke dag iets op te kunnen schrijven. Ik mis vaak inspriratie. Deze journal lijkt me heel fijn om daarbij te kunnen helpen. Mooi begin van elke dag!

 6. Net als jij heb ik ook weer een baby, naast twee iets oudere kindjes. Weinig tijd voor mezelf dus. 2018 was t jaar van groeien, een baby en een voorzichtige balans vinden weer. 2019 is om weer nieuwe dingen op te pakken en iets meer tijd voor mezelf langzamerhand. Daarom zou ik heel graag de journal winnen om daarmee een stok achter de deur te hebben!

 7. Ik zou super graag de planner willen willen. Een digitale variatie werkt niet bij mij. Ik schrijft daarvoor te graag en krabbel graag in een agenda. De planner helpt mij ook om te focussen. Om mjjn doelen in zichtelijk te maken en mij helpen om te minimaliseren.

 8. Na de eye opener om mijn perfectionisme aan te pakken lijkt het mij leuk om de journal te winnen. Zodat ik op een leuke manier iedere dag kan schrijven hoe het mij vergaat in dit proces. Juist met 2 kleine kinderen om mij heen kom ik soms niet makkelijk aan mezelf toe. Biedt de journal wellicht uitkomst omdat daar al mooie vragen in staan om te beantwoorden.

 9. Mensen wat gaaf dit! De journal, ik wil mijn hele leven al dagboeken schrijven maar kom nooit verder dan 5 pagina’s. En een dankbaarheidsboekje wordt daarna een stressboekje en dan weer een to-do list. Eigenlijk wordt bijna alles bij mij een to-do list, deze journal lijkt me ideaal om weer even te benadrukken wat echt belangrijk is!
  Sowieso super tof essentialist, die kende ik nog niet maar sluit denk ik nog meer aan!

 10. Ik zou heel graag de journal willen winnen.
  Als chronisch zieke mama van een zeer actieve peuter zal het fijn zijn om af en toe even stil te staan en te reflecteren. Bewustzijn en positiviteit zijn belangrijk heb ik gemerkt in de revalidatie, maar de beslommeringen van alle dag zorgen al snel dat dingen naar de achtergrond zakken, terwijl dat voor mij juist zo belangrijk is om goed voor mezelf te blijven zorgen
  Ik hoop dat een journal me daarbij helpt.

 11. Ik zou heel graag de journal winnen om ook lekker te ‘declutteren’ in mijn hoofd….dat is op zich wel lichtelijk nodig (ahum!) En nu duimen 😀

 12. Ze zijn allebei prachtig! De planner staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik hou van overzicht, structuur én mooie agenda’s zonder toeters en bellen.

 13. Ik ben tegenwoordig niet meer snel hebberig te krijgen maar van deze planner word ik toch wel heel blij. Hij is prachtig eenvoudig en lijkt me heel goede manier om onze activiteiten overzichtelijk te houden. Is het al bijna 2019?

 14. De planner klinkt als een geweldige manier om in het drukke gehaaste leven meer balans te maken om naast minimalistisch in spullen te kiezen ook in tijd en momenten bewust te kiezen en optimaal te genieten! Dus ja, ik maak heel graag kans.

 15. O wat zou ik graag de planner winnen! Ik ben 40 kilo afgevallen en het is zo belangrijk voor mij om in te gaan plannen wat ik eet. Verder wil ik bewuster leven. Meer genieten en ook de balans eer prive wil ik in de gaten houden. Ik heb heel sterk het gevoel dat deze planner mij het komende jaar kan helpen bij de dingen die ik belangrijk vind.
  Op naar 2019!

 16. Ik zou heel graag de planner 2019 willen winnen! Mijn balans is momenteel al een tijd uit balans en ben druk aan het zoeken om deze weer terug te vinden, een planner 2019 zou een hele mooie stap zijn om mijn balans terug te kunnen vinden

 17. Ik zou hem voor mijn moeder willen willen.
  Ze is aan het vechten tegen longkanker.
  Nu is ze vergeetachtiger en schrijft ze dingen op in een schriftje. Deze agenda is natuurlijk veel mooier. En meteen een herinnering dat we haar ook in 2019 nog niet kunnen missen..
  Dus een todo voor 31 december 2019 -> genieten in 2020.

 18. Ik loot erg graag mee met deze actie. Vooral nu ik (mama met ADD) midden in een drukke tijd zit qua werk en dat in combinatie met 2 kleintje van 4 en 6 maanden, nog net niet vergeet mezelf aan te kleden.
  Zo’n planner is dan best wel een fijn hulpmiddel, lijkt mij. Tenzij ik het vergeet in te vullen 😉

 19. Heel graag zou ik de planner 2019 winnen. Ik heb nu verschillende boekjes, briefjes etc en totaal geen overzicht. Ik ben begonnen aan een bulletjournal want dacht op die manier zelf alles in een boekje te zetten, maar ik blijk er niet creatief voor…. kost me eeuwen om een bladzijde vorm te geven. Deze agenda ziet eruit alsof alle themas die ik graag in een boekje zie er in staan! misschien dat ik zo toch nog eens de georganiseerde moeder wordt die ik in mijn dromen ben 😉

 20. Wauw, wat een prachtige planner is dit zeg!! 2019 wordt voor mij een bijzonder jaar: trouwen, een nieuw huis, en hopelijk een nieuwe stap in mijn carrière… Ik heb verschillende boekjes en digitale pagina’s waarin ik mijn to do’s, plannen, doelen, reflecties, en ga zo maar door, in verwerk maar het is jammer dat ik daarvoor weer veel verschillende boekjes nodig heb. Want ja, ook ik probeer stapje voor stapje minimalistischer te gaan leven. En die losse boekjes zijn ook weer ballast. Zo’n planner zou me héél goed bij kunnen helpen bij het zetten van nieuwe stappen! Zo hou ik goed het overzicht in mijn leven, want geloof me; met zoveel grote levensgebeurtenissen op de planning, is dat soms best lastig. En daarbij ook nog de transitie naar een minimalistisch leven… ja, ik geloof dat deze essential living planner bij mij helemaal op z’n plek zou zijn!!! En los van alle praktische aspecten, vind ik ‘m ook gewoon prachtig en zou ik er met veel plezier alles in bijhouden. Ik ga heel hard duimen om ‘m te winnen! 🙂

 21. Het liefst zou ik de Planner willen winnen. Ik ben al een tijd aan het experimenteren: van met en zonder agenda naar een bullet journal, met als conclusie dat ik iets zoek precies daartussenin. Volgens mij is de Planner daar perfect voor, dus I keep my fingers crossed!

 22. De agenda zou hier een uitkomst zijn in ons drukke bestaan, met eigen onderneming en drie jonge kindjes. De agenda kan ons wat meer planning & structuur geven! En ik vind hem ook gewoon super mooi.. 🙂

 23. oeeeee de planner! ben een fanatieke planner omdat ik van nature een giga chaoot ben! als alleenstaande moeder met 2 kinderen een nust-have! me me me ‍♀️ ♡

 24. De planner heb ik weleens eerder voorbij zien komen en was onder de indruk van het ontwerp: less is more, maar zonder ergens aan tekort te doen!
  Graag doe ik mee met de loting voor de planner. Afgelopen jaar mijn studie afgerond en druk bezig samen met mijn vader een nieuw bedrijf op te starten. Onwijs leuk en spannend, en voor een warhoofd als ik is het noodzakelijk alles te noteren. Van afspraken tot to-do dingen, tot maaltijden. Ik doe dit nu allemaal in de mijn papieren agenda van 218, alleen ruimte is vaak een issue. In deze planner moet dit helemaal opgelost zijn. Dus, fingers crossed 🙂

 25. Oh wat win ik graag de planner. Ik gebruik juist altijd een papieren agenda. Daarmee houd ik overzicht. In deze planner kan ik mooi alles kwijt wat ik nu in allerlei losse schriftjes en blaadjes heb. Dit zou een perfect begin van het volgende jaar zijn!

 26. Ik zou heel erg graag de journal winnen om te gebruiken bij de nieuwe start van mijn leven.

  Na veel rot-ervaringen die ik nu nog aan het verwerken ben en een zware scheiding die me zelfs een tijd dakloos heeft gemaakt, heb ik eindelijk een nieuwe start kunnen maken.

  Ik heb een lieve man gevonden waar ik inmiddels gelukkig mee getrouwd ben. Ik kreeg veel antwoorden toen ik mijn diagnose adhd & asperger kreeg, maar het is nog wel flink zoeken hoe met bepaalde dingen om te gaan. Zeker in het moederschap. .

  Ik heb samen met mijn man een heel lief zoontje gekregen. Door complicaties een zware zwangerschap met veel lichamelijke klachten. daardoor ben ik bv ook 27 kilo aangekomen en het eerste jaar mijn kindje niet mogen tillen of mogen lopen. Omdat ik daardoor voller bleef heb ik erg veel gemene opmerkingen van mijn omgeving gekregen. ..

  Dit alles bij elkaar doet je relatie en zelfbeeld niet bepaald goed en daardoor heb ik een moeilijke tijd achter de rug.

  Nu begint heel rustig aan alles weer beter te worden. Heel hard trainen en daardoor al 25 kilo kwijt. Mijn relatie wordt nu gelukkig ook weer steeds beter.

  De rust en een goed zelfbeeld vinden … dat is helaas iets wat moeilijker is..

  Minimalisme is iets wat me daarbij enorm helpt en wat voor mijn gevoel dé basis van mijn leven is geworden. Ik denk dat deze journal mij flink zal kunnen helpen bij de verdere stappen naar mijn ontwikkeling en daarom hoop ik hem te mogen winnen.

Laat hier je reactie achter!