Tijd tekort

Mijn dochter van vier vraagt of ik haar wil helpen met haar kleurplaat. ‘Ik heb nu even geen tijd’ roep ik gehaast, terwijl ik de boodschappen aan het opruimen ben. Teleurgesteld loopt ze terug naar de tafel.

‘Geen tijd’,  mmm. Gek eigenlijk. Iedereen heeft iedere dag toch evenveel tijd? In theorie dan. Tijd is altijd zo heerlijk ongrijpbaar. Sommigen zeggen zelfs dat tijd niet bestaat, dat we het zelf hebben verzonnen. Dat tijd eeuwig is, dat het leven eeuwig is. In ieder geval, de vraag is, wat doen we met onze tijd?

We komen met ons allen in een tijd dat we steeds bewuster worden van hoe we met onze aarde en ons lichaam omgaan. Maar hoe we bewuster met onze tijd omgaan blijft voor mijn gevoel nog een beetje achter. Misschien ligt dat aan mij, omdat de tijd voor mij persoonlijk nogal een struikelblok kan zijn. Want tijd kom ik nogal eens te kort. Of wil ik gewoon te veel in een te korte tijd?

Aan het begin van dit jaar heb ik een visionboard gemaakt, met daarop tien afbeeldingen met wat ik dit jaar wil bereiken en hoe ik wil zijn. Daarop staat onder andere gezond eten, sporten, het e-book ‘Minimaliseren met kinderen’ schrijven en veel lachen. Deze tien doelen helpen me keuzes te maken in hoe ik mijn tijd wil indelen. Als ik een keuze moet maken tussen een uitje met een vriendin of het huis stofzuigen kies ik voor het eerste. Niet alleen omdat dat leuker is, maar ook omdat het bijdraagt aan mijn doelen voor dit jaar. Dat wij intussen een robotstofzuiger hebben, laat ik maar even achterwege.

Goed met tijd omgaan is denk ik prioriteiten stellen, bedenken wat jij wilt in je leven en hoe je dat wilt bereiken. Focus. Laat je niet afleiden door tv, social media, spullen en door dingen doen waar je eigenlijk helemaal niet gelukkig van wordt. Kies bewust: wat ga je straks doen? Staat het op je visionboard? Of op je prioriteitenlijstje?

Gelukkig staat er ook op mijn visionboard dat ik energie in mijn dochter wil steken zodat ze op kan groeien tot een sterke vrouw vol zelfvertrouwen en kennis. Ik besluit, nadat ik de boodschappen voor de vriezer en de koelkast heb opgeruimd, om de rest eventjes te laten liggen. Ik schuif aan bij mijn dochter aan tafel. Want hoewel ik gezonde voeding (en het opruimen daarvan) heel belangrijk vind, staat kleuren met mijn dochter zeker ook op mijn prioriteitenlijstje.

 

Deze blog schreef ik voor ‘Power to the mama’s’

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Tijd tekort”

  1. Herkenbaar, in alle opzichten 🙂
    Ik ben nu thuis zodat ik veel met de kinderen kan doen en hen de aandacht kan geven die ze willen hebben, maar soms ook even niet! Sowieso moeten ze de aandacht met 4 delen, en dan hoort wachten er soms ook bij. Helemaal niet erg, zolang ze structureel maar alle tijd krijgen die ze nodig hebben om te groeien.

Laat hier je reactie achter!