Plan and playday (Flylady’s daily focus)

Op dinsdag is het in Flyladyland hét moment om even in de agenda te kijken en vooruit te denken. Want veel dingen zijn te plannen en daar wordt het leven écht gemakkelijker op.

Persoonlijk vind ik het handig om in mijn ‘control journal’ (of agenda) een apart gedeelte te houden voor wat ik die dag kan doen om het leven gemakkelijker te maken. Oftewel vooruit te plannen. Moet er een kaartje verstuurd worden? Iets klaar gelegd worden? Iets gekocht worden? Plan het in en ik kan je zeggen het gezinsleven loopt er zoveel soepeler door. 😉

De Flylady doet dit op dinsdag, maar ik pak op zaterdag altijd de agenda er even bij. Ik kijk wat we de komende twee weken op de planning hebben, ik plan het eten in en de andere dingen die geregeld moeten worden.

Hierbij de top vier van dingen die heel handig zijn om vooruit te plannen.

1.Maaltijdplanning

⁃ wanneer eet je wat?
⁃ Hoe is de agenda? Eet iedereen mee?
⁃ Wat is er in de aanbieding?
⁃ Is je boodschappenlijst up to date?

2.Verjaardagen / feestdagen

– Wie wil je een kaartje sturen en wanneer?
– Wil je een cadeautje kopen? Zo ja, wat, waar en wanneer?
– Moet er nog speciale feestkleding worden gedragen? Ligt dit klaar?
– Misschien willen je kinderen nog een tekening maken?
– Is er iemand bij je thuis jarig? Wat moet er allemaal geregeld? Uitnodigingen? Taart? Cadeau?

3. Kinderen

– Check de nieuwsbrief van school, heb je alles in je agenda genoteerd?
– Moet er nog wat gebeuren omtrent sport of andere activiteiten van je kinderen?
– moet er nog oppas worden geregeld?

4. Uitjes / vakanties

– Wil je nog een vakantie boeken?
– Misschien wil je nog een restaurant reserveren?
– Wat ga je meenemen op vakantie of tijdens een ander uitje?

 

Heidi: “Ik plan de maaltijden, de belangrijke afspraken neem ik over in mijn control journal. Ik schrijf de missies op, net als de daily focus. Ik ben bezig met het uitproberen van het plannen van me-time, dat lukt nog niet zo goed 😊

Tineke: “Ik had altijd het gevoel achter te lopen. Vaak moesten dingen op het laatste moment geregeld worden en dat zorgde altijd voor veel stress. Sinds ik er bewust voor ga zitten om vooruit te plannen verloopt alles zoveel soepeler. Het sinterklaasfeest, kerst, verjaardagen, vakanties, alles heb ik nu op tijd en goed geregeld. Heerlijk!”

 

En waar staat het ‘play’ dan voor? Daarmee wil de Flylady zeggen dat je vandaag iets leuks voor jezelf mag doen. Ga een boek lezen, een leuke film kijken, bloemschikken of wat jij maar wil.

Nu vind ik het persoonlijk wat vreemd om dit op een vaste dag in de week te doen, maar dat is aan jezelf. Wat in ieder geval niet geheel onbelangrijk is, is om ook ‘me-time’ in te plannen. Op wat voor dag dan ook. 😉

Bekijk hier alle dagtaken van de flylady van de week. (link komt nog)

P.s. Wil jij graag meer lezen over de Flylady? Je kunt hier het boek en hier het e-book ‘Sink Reflections’ bestellen.

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!