Mijn minimalisme: niet te vatten in één foto

Sjoukje Nynke: “Het minimalisme is in 2015 in mijn leven gekomen.
We gingen dat jaar naar Noorwegen op vakantie. Als we naar het buitenland op vakantie gaan vind ik het altijd fijn om vooraf iets van de gewoonten en gebruiken van dat land te weten. Op internet ging ik zoeken naar Nederlanders die in Noorwegen wonen en leuke anekdotes hadden over de verschillen tussen Nederlanders en Noren.

Zo kwam ik terecht op het blog van ‘Valhalla’. Hoe meer ik las over opruimen en minimaliseren bij haar, hoe enthousiaster ik werd.

Elke keer als ik een kast opende en al die spullen mij aanstaarden, wat gaf me dat een naar gevoel. Als ik het huis schoonmaakte en eerst meer dan een uur bezig was met opruimen en ondertussen nog verplaatsen van spullen, wat een hekel had ik eraan.
En zeker als ik weer eens op zolder kwam, daar werd ik echt treurig en verdrietig van.
Minimalisme, hier had ik op zitten wachten!

Stil zitten kon ik niet meer. En ben meteen met een vuilniszak als een doldwaze miep alle snuisterijen/woonaccessoires afgegaan. Weg, weg, weg!
Wat een verademing gaf dat.
Zo is er de afgelopen twee jaar héééél veel spul de deur uitgegaan. Naast o.a. kleding, oude schoolspullen en speelgoed ook de grote dingen, want wat heb je nou aan lege kasten?

Maar het minimalisme heeft op mijn hele leven invloed gekregen. Niet alleen maar in de materiële dingen. Ook op het vlak van vriendschappen, vrijetijdsbesteding, werk en het groot brengen van onze kinderen heeft het minimalisme een duidelijke invloed.

Om ‘mijn minimalisme’ nu met één foto te laten zien?
Het minimalisme heeft op zoveel vlakken van mijn leven invloed gekregen, dat het niet te vatten is in één foto. En om nu tig foto’s bij dit stukje tekst te plaatsen…..dat zal niet erg minimalistisch zijn.”  😉

Sjoukje Nynke Nauta

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!