Met natuurlijke producten in bad

natuurlijke producten in badIedere keer als ik uit bad kom heb ik een heerlijk zachte huid. Ook als ik mijn kinderen uit bad haal kan ik wel uren met ze knuffelen. Hun huidjes zijn dan namelijk zo enorm zacht! Mijn geheim? Ik zal het je verklappen!

Zoals ik al eens eerder schreef, heb ik altijd een pot Keltisch zeezout en een pot kokosolie in onze badkamer staan. Lekker multi-functioneel en dat scheelt een hoop flesjes en potjes in de badkamer. Ik doe er al tijd zo’n drie eetlepels Keltisch zeezout in en een vingertop kokosolie. Let op dat je niet meer dan dat doet om verstoppingen te voorkomen. Deze producten hebben verder geen geur, maar aangezien ik allergisch ben voor parfum vind ik dat niet erg. Wil je wel graag een lekker geurtje in bad kun je er nog wat etherische olie bij in doen.

 

Waarom Keltisch zeezout in bad?keltisch zeezout in bad

– Het is een natuurlijk product. (fijn idee als je kind gaat ‘theedrinken’ in bad)
– Het is zeer rijk aan mineralen en spoorelementen.
– Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld.
– Het heeft een verkwikkende werking.
– Je huid wordt er heerlijk zacht van.
– Het brengt de huid tot rust. (een aanrader voor mensen met psoriasis, eczeem, schimmels of andere huidproblemen)
– Onze huid neemt alle mineralen uit het zout op.

 

Waarom kokosolie?kokosolie in bad

– Is tevens een natuurlijk product.
– Het heeft een ontstekingsremmende werking
– Helpt tevens bij huidziekten zoals eczeem, roos en psoriasis.
– De olie wordt snel door de huid opgenomen.
– Kokosolie heeft een hydraterende eigenschap.
– Het is zeer geschikt om een droge huid te verzorgen.

En ja, natuurlijk zijn er tig andere heerlijke ook natuurlijke producten te koop voor in bad. Maar kies je voor simpel? Houd het dan ook simpel en gebruik producten die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Scheelt weer een hoop potjes in je badkamer. 🙂

Keltisch zeezout is hier online te bestellen of verkrijgbaar bij de natuurwinkel bij jou in de buurt.
Kokosolie is verkrijgbaar bij de natuurwinkels of tegenwoordig ook bij de supermarkt.

Wat voor natuurlijke producten gebruik jij graag in bad?
Volg ook mijn pinterestpagina over de minimalistische badkamer.

 

 

HEB JE GEEN BAD?

Heb je geen bad en wil je ook minder potjes en flesjes in de badkamer hebben staan? Kies dan enkel voor een stuk zeep om je mee te wassen. Hier kan je veel langer mee, en indien je voor een natuurlijk exemplaar kiest is het ook veel beter voor je huid en voor het milieu. Kies je liever toch voor een (plastic) fles? Giet de douchegel en shampoo dan over in een dispenser. Staat hartstikke netjes!

 

 

Boekentip

zeepencoZeep & Co

Vul je badkamer met de geur van citroen, rozen en lavendel, met die van kokos, rozemarijn en cederhout! Dit boek leert je hoe je met verse ingrediënten, zoals bloesem, amandelolie, avocado-olie of mangoboter, je eigen zeep, bruisballen en badolie maakt.
€ 12,50 Hier te bestellen.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

10 gedachten over “Met natuurlijke producten in bad”

 1. Ik gebruik al zeker 1 jaar geen zeep meer, da’s pas minimaliseren! Mijn huid is niet vuiler en niet uitgedroogder dan toen ik me met zeep waste, het ziet er even mooi uit en zelfs minder droog heb ik de indruk. Eventjes, 1 week, een overgangsperiode voor de oksels, want in het begin stonken die plots meer, maar nu zweet en stink ik zelfs minder dan toen ik me met zeep waste. Ik gebruik een spons om vuile plekjes te wassen/schroppen (vlekken van schilderen, wandelen in de modder,…, oksels en vettig gezicht) en that’s it. Ik weet nu eigenlijk niet meer waarom ik ooit zeep nodig had?! Het vervuilt toch enkel het milieu (tenzij je puur natuurlijke producten gebruikt)
  Alleen jammer dat shampoo bannen (no poo-methode) niet gelukt is, na 2 maanden zonder shampoo maar met appelazijn en bakingsoda bleven mijn haren potvet. Dus heb ik nu een natuurlijke shampoo gekocht (goed voor mens, dier en milieu)

 2. Ik vind het moeilijk om mijn haren te wassen zonder shampoo. Gebruik shampoos van Erica of van Botanicals, maar vind dat mijn haar daar niet echt mooi van wordt.
  Wie kan mij iets aanbevelen?

  Aleppo-zeep?

  1. Ben ook nog steeds zoekende. Ik heb lang haar, met Aleppozeep wassen lukt me echt niet. Komt geen kam meer doorheen daarna. Ik vind Lush tot nu toe het fijnst! Als het haar droog is, is het zacht en minder snel vet. En het ruikt heerlijk.

  2. Gebruik nu een jaar of 3 Aleppozeep om mijn lange haar met lichte krul mee te wassen. Het bevalt mij erg goed. Wel moest het haar er even aan “wennen”. Nu is het voller en krult meer. Het is van nature minder droog dan toen ik het met shampoo en conditioner verzorgde (oa van weleda en urtekram). Mijn haar heeft nog altijd wel wat (Olijf) olie in de punten nodig. Dat maakt meteen het kammen makkelijker na het wassen.
   Ik heb ook van de werfzeep de shampoo geprobeerd. Ruikt heerlijk maar daar werd mijn haar droger van.
   Ik was het 1x keer per week en heb eigenlijk steeds minder nodig. Zou het ook wel minder vaak kunnen wassen, vies of vet wordt het niet snel meer, maar het valt na het wassen weer wat voller.

   Met Aleppo is het wel oppassen met styling producten. Daar heb je dan vaak weer agressievere shampoos voor nodig om ze uit te wassen.

   1. Dank voor je reactie! Inmiddels ruim een jaar verder en een aantal shampoo bars verder. Mijn hoofdhuid en haarinzet werd erg vet en ik kan het nauwelijks door kammen. Nu toch weer met een redelijk milieuvriendelijke shampoo helaas.

    1. Oh ja, zie nu dat jouw bericht al uit 2018 is…
     Ik herken het dat het eerst vettig is bij de hoofdhuid en lastig te kammen, dat wordt beter is mijn ervaring. Heb wel voor de overstap siliconen eruit gewassen met een sulfaten shampoo zonder siliconen.
     Moet ook strikt zijn met wat ik in mijn haar doe. Bij de kapper laat ik het niet wassen/stylen met hun producten, en verf het met henna.
     Voor mij werkt het, maar ieders haar is weer anders tuurlijk.

 3. Gebruik voor mijn dochter ook liever zo natuurlijk mogelijk, alleen krijg je van kokosolie zo’n smerige/vette aanslag op de rand van het bad. Hoe los jij dat op?

Laat hier je reactie achter!