Moeders Weekblog week 6 2019

Deze week een weekblog vol met tips. Over snel opruimen, afval minimaliseren, goede doelen én een Netflixtip. Oh ja én een leuke winactie!

Zondag 3 februari: ‘Naar Harlingen’

Zondag vandaag, maar dan ook echt een zondag. Met het hele gezin en onze schoonouders gingen we wandelen in Harlingen. En we waren niet de enige die op dat idee kwamen. Het was er lekker druk, maar o wat is het heerlijk om die eerste zonnestralen weer in het gezicht te voelen. Het was weer zo’n dagje in het kader van #collectmomentsnotthings Echt genieten.

 

Maandag 4 februari: ‘Het reset-kwartiertje’

Vandaag zette ik een nieuwe blog online over het reset-kwartiertje. Ik pas het thuis alweer een hele poos toe en het werkt echt perfect. Met het resetkwartiertje ben je niet de hele dag aan het opruimen maar doe je je hele huis in slechts 15 minuutjes, 1 of 2 keer per dag. Aanrader. Oh ja, de blog is hier te lezen.

 

Dinsdag 5 februari: ‘Tinymoon’

Zoon Jilles is 28 februari jarig. Opa en oma vroegen of we ook cadeauwensen hadden. Nee, natuurlijk niet. 😉😉 We kregen geld en daarmee heb ik een nieuw kledingsetje voor Jilles besteld bij tinymoon.nl. Het kwam gister binnen en oh, wat staat het leuk!! Carola van Tinymoon maakt al haar kleding zelf. En daar houd ik van. Eerlijk gemaakt van fijne stoffen van goede kwaliteit. Dit kan Jilles mooi aan op zijn eerste verjaardag!

 

Woensdag 6 februari: ‘Landelijke opschoondag’

Ik had vandaag eindelijk weer eens tijd om mijn MoedersMinimalisme-mail door te spitten. (Jilles sliep wat langer). Ik stuitte op een mailtje over de landelijke opschoondag op 23 maart dit jaar. Leuk om met je school of vereniging je voor aan te melden! Kijk daarvoor op https://www.supportervanschoon.nl. Doe jij ook mee? Laat het me weten! Lees ook ‘afvalrapen met kinderen‘.

 

Donderdag 7 februari: Doppen voor het diabetesfonds

Ik spaarde al plasticdoppen voor de blindegeleidehonden. Maar wist je dat je ook bier- en frisdrankdoppen en metalen draaideksels kunt sparen voor het diabetesfonds? Een vriendin tipte me vandaag daarover. De doppen worden gerecycled in een fabriek in Leeuwarden waar een mooie prijs per kilo wordt betaald: hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt voor wetenschappelijk onderzoek. Scheelt weer afval en je helpt een goed doel! Kijk hier voor meer informatie.

Vrijdag 8 februari ‘Netflixtip: Heal’

Over het fenomeen dat wij onszelf ziek kunnen maken maar ook onszelf weer kunnen helen was me al bekend. Ik heb er al veel boeken over gelezen. Maar nu is er ook een documentaire over op Netflix. ‘Heal‘. In ‘Heal’ hoor je verhalen van spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten over het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid. Dit zou iedereen gewoon even moeten zien.

 

Zaterdag 12 februari: ‘Posters’

Mathijs van Zoo&Me mailde me of ik ook een poster wilde en daar wat over wilde schrijven. Ik hoefde geen poster, maar ik wil er wel eventjes aandacht aan schenken aangezien 1/3 van de opbrengst naar goede doelen gaan die zich inzetten voor bedreigde diersoorten. De posters worden gedrukt op 100% gerecycled papier en de mensen van Zoo&Me helpen ter compensatie van de drukvervuiling, met het planten van bossen op Sumatra. Ook op maatschappelijk vlak leveren zij hun bijdrage. De posters worden verpakt en verzonden door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ik vind het een mooi initiatief! Zou jij nou graag ook een poster willen van Zoo&Me? Stuur me dan snel een mailtje met je adres. Want ik mag drie bonnen met 50% korting weggeven. De eerste drie mensen die mailen krijgen een kortingsbon thuisgestuurd.

 

Heb je een vraag aan mij? Plaats hieronder een reactie of stuur een mailtje naar dieuwke@moedersminimalisme.nl

p.s. Ik zoek nog mensen voor de minimalistische moeder van de maand!

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!