Moeders Weekblog (week 52)

De laatste week van het jaar! Deze weekblog gaat o.a. over onze kerstdagen, ik maak de winnaar bekend van de natuurlijke highlighter en het bevat alvast wat voorwerk voor de #moedersminsgame.

 

Maandag 24 december: ‘Natuurlijke highlighter’

Ik zocht naar een natuurlijke highlighter en vond deze bij De Groene Drogist. Hij is echt prachtig en bestaat 100% natuurlijke ingrediënten! Ze waren zo lief om er twee op te sturen, zodat ik ééntje aan jullie kon weggeven. Er werd massaal gereageerd op de winactie, maar er kan er maar één de winnaar zijn! En dat is… (tromgeroffel)… ROTRAUT SMID! Gefeliciteerd! De highlighter komt snel naar je toe!

Dinsdag 25 december: ‘Eerste kerstdag’

Mijn man en ik hebben het geregeld over de tradities bij ons beide vroeger thuis. Dat warme gevoel van gezelligheid willen we ook onze kinderen meegeven. Toen onze dochter en ik op eerste kerstdag mijn man wilde verrassen met een kerstontbijt was hij ons al één stap voor. Toen we beneden kwamen was de tafel prachtig gedekt, kaarsjes brandden, een zacht relaxt kerstmuziekje stond aan en de mond van Maaike (6) stond wagenwijd open toen ze het hele tafereeltje aanschouwde. Ze mocht haar eigen waxinelichtje aansteken die op de kaarsenhouder stond bij haar ontbijtbordje. De kaarsenhouder die ze zelf op school had gemaakt. En hoewel het allemaal maar simpel is, zijn dit herinneringen voor later om te koesteren. Wat zijn we gezegend om met twee kinderen te genieten van een kerstontbijt.

Woensdag 26 december: ‘Tweede kerstdag’

Gistermiddag vierden we kerst met mijn man zijn familie en vandaag met mijn hele familie. En het is misschien cliché, maar het is en blijft een zegen om met de hele familie samen in goede gezondheid te zijn. Bij mijn schoonouders op het toilet hing zomaar deze mooie quote van de positieve spreukenkalender en ik kon het niet laten om er eventjes een foto van te maken.

Donderdag 27 december: ‘Even bijkomen’

Poeh, vandaag was het even bijkomen. Zoon Jilles van bijna 10 maanden heeft koorts. Arme ziel. Waarschijnlijk komen zijn bovenste tandjes door. Hij heeft lekker bij me op schoot geslapen en ik zat dus verplicht vastgekluisterd op de bank. Tijd om eventjes een mega zoetsappige serie te kijken op Netflix; ‘when calls the heart‘. Hoe de hoofdrolspeelster altijd bij haar bureautje zit te schrijven, daar droom ik ook van. Heerlijk, zo simpel dat het leven daar is, zonder tv, telefoons enz. Op de foto hiernaast ligt Jilles even bij zijn grote zus. Zo lief!

Vrijdag 28 december: ‘Alvast een stukje ‘MoedersMinsgame’

Op 1 januari beginnen we met de #MoedersMinsgame! Ik heb er zo’n zin in! Al vraag ik me oprecht af of ik de 500 spullen nog op red. En ik hoor dat van meer. Maar ik denk dat we ons er vaak ook een beetje op verkijken. Vandaag deed ik alvast wat voorwerk. Hoewel ik de keuken net nog helemaal had gedaan, besloot ik vandaag nog eens kritisch door de spullen heen te gaan. En jawel, ik vond nog maarliefst 10 spullen. Dus dag 10 kan ik op de doorstreepkalender al doorstrepen. 🙂 Ik vond o.a. een tuitbeker voor Jilles die ik eigenlijk nooit gebruik, twee theetipjes die niet worden gebruikt, een mes die ik niet gebruik en helemaal bovenop de keukenkastjes vond ik nog rekjes die eigenlijk in de oude vaatwasser horen. Die kunnen weg dus. Zo, ruimt weer lekker op!

 

Zaterdag 29 december: ‘Quinoapap’

Zoals ik hier schreef, haal ik altijd boodschappen in huis voor drie ontbijtsoorten die ik afwissel. Momenteel is dat quinoapap, boekweitpap en boekweit-banaanpannekoekjes. Glutenvrij en Fodmap-proof. Quinoapap had ik wel eerder met  quinoavlokken gemaakt, maar nog nooit met korrels. Ik moet zeggen, het valt goed in de smaak! (zie hier het recept). Ik probeer altijd zo puur mogelijke voeding in huis te halen. Deze bewaar ik in glazen potten in de voorraadkast. Zie ook het artikel over de ideale voorraadkast.

 

Zondag: 30 december: ‘Jilles zijn kamertje’

Vandaag spit ik alvast Jilles zijn kamertje door. Hoewel daar sowieso nog twee grote zakken voor stichting babyspullen staan, besluit ik die maar niet mee te tellen. Ik probeer voor de 20 items te gaan. Terwijl ik nog dacht, ‘dat lukt me nooit’, (zijn kamer is al zo minimalistisch) haalde ik binnen 10 minuten met gemak 28 items. Twee piamaatjes die te klein waren, een paar sokjes, slabbetjes, een boekje, een speenkoord, twee plasticpoppetjes wat tussen het speelgoed lag en een aantal kledingstukken die ik had gekregen maar waar ik toch niet helemaal blij van werd. Dus vandaag kan ik alvast dag 28 doorstrepen op de doorstreepkalender.

 

 

Heb je een vraag aan mij? Plaats hieronder een reactie of stuur een mailtje naar dieuwke@moedersminimalisme.nl

 

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!