Moeders weekblog (week 51)

De week voor kerst! Dat betekent vakantie, opruimen en kerstvoorbereidingen!

Maandag 17 december: ‘MoedersMinsgame’

Esther was minimalistische moeder van de maand december en stelde voor om in januari een minsgame te doen. Hartstikke leuk Esther! Doen we. De Minsgame is een bekend spelletje in de wereld van het minimalisme. Ik schreef er hier een blog over. Doe je mee?

Amaryllis 'Touch of Wax' GoudDinsdag 18 december: ‘Kerstcadeautjes’

Met kerst geven we altijd even een klein aardigheidje aan bijzondere mensen. Zoals onze gastouder en onze ouders. Gewoon om ze te bedanken en om even stil te staan bij alles wat ze voor ons doen en hoe dankbaar we daar voor zijn. Voor het minimalistische tijdperk kocht ik vaak wat voor in huis, zoals een mooie schaal of vaas. Nu koop ik eigenlijk altijd iets wat ‘op’ kan. Zoals een mooie amaryllisbol, chocolade, worst of wijn. Het is het idee wat telt, toch?

Woensdag 19 december: ‘RabbitHole-jumpsuit’

Had je deze blog gelezen? Over hoe per ongeluk heel veel mooie kleding van mij en mijn gezinsleden en een mooie draagdoek in een ondergrondse container is beland? Katinka van RabbitHoleKids.com las het ook. En omdat ik ook kleding van Jilles ben kwijtgeraakt besloot ze om een jumpsuit op te sturen. Is dat niet lief? Maar het is niet zomaar een jumpsuit zag ik op haar website. Ik schreef er deze blog over!

Donderdag 20 december: ‘Kerstkaarten’

Of ik kerstkaarten verstuur? Jazeker. Niet meer zo’n 100 stuks zoals ik wel deed voordat ik kinderen had. (wat een tijd kostte dat). Nu heb ik er 8 stuks verstuurd. Aan wie? Aan mensen die iemand hebben verloren, aan mensen die alleen zijn of een steuntje in de rug of een bedankje verdienen. Op de kaarten schrijf ik dan ook niet alleen mijn naam maar ik ga er echt even voor zitten om een mooi verhaaltje of gedicht op te schrijven.

Vrijdag 21 december: ‘Schoolspullen’

Jippie! De laatste schooldag voor mijn dochter. Vakantie! Natuurlijk kwam ze thuis met een tas vol spullen van school. Samen zijn we er doorheen gegaan. Kerstknutsels hingen we op. Die worden uiteindelijk voordat ze weggaan gefotografeerd om digitaal te bewaren in haar ‘knutselmap’. Sommige dingen willen we wel bewaren maar niet digitaal, die gaan in een speciaal te bewaren schoolmapje en de rest wordt uitvoerig samen bekeken en gaat vervolgens bij het oud papier om te worden gerecycled.

Zaterdag 22 december: ‘Slaapkamer opruiming’

Vandaag hadden mijn dochter Maaike (6) en ik zin om haar kamertje te veranderen. Het bed, de kast en haar bureau lekker op een andere plek! Heerlijk! En natuurlijk hebben we ook weer even flink geminimaliseerd. Ik verbaas me er iedere keer weer over, hoe gemakkelijk ze spullen wegdoet. Ze weet precies wat ze gebruikt en wat niet. En ze weet ook dondersgoed dat hoe minder spullen ze heeft, hoe gemakkelijker het voor haar is om haar kamertje op te ruimen en netjes te houden. Dit komt natuurlijk omdat ik haar dit van jongs af aan heb geleerd en zo zie je maar weer dat het echt zijn vruchten afwerpt. Het resultaat is een superknus, netjes en overzichtelijke meisjeskamer. Love it!

Zondag: 23 december: ‘Minimom’

Ik strijk niet veel kleding, maar er zitten altijd wel een paar items tussen waar ik de strijkbout even overheen wil halen. Dit doe ik meestal op zondag. Ondertussen krijg ik vaak even een filmpje op youtube. Ik volg o.a. Minimom. Zij is moeder van twee jongetjes en heeft ook zo’n heerlijk overzichtelijk huis. Een aanrader om haar te volgen.

Heb je een vraag aan mij? Plaats hieronder een reactie of stuur een mailtje naar dieuwke@moedersminimalisme.nl

 

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 gedachten over “Moeders weekblog (week 51)”

  1. Gezellige weekblog! 🙂 En alvast fijne feestdagen voor jullie! Als wij nou naar een verjaardag gaan dan geven we diegene ook iets wat op kan, of een belevenis; een bon voor een restaurant is ook leuk! En nou heb je het over een mapje op de computer waarin je je dochter haar knutselwerkjes bewaart; maar wat nou als de computer ooit stuk gaat en álles weg is? haha, daar zit ik dan weer mee.. Maar ik denk ook dat ik het ga doen; en ik kan het ook áltijd nog op een hardeschijf bewaren! En ze heeft een heel lief, knus kamertje! 😀

Laat hier je reactie achter!