Moeders weekblog (week 30)

Wat was het een heerlijke warme week. Af en toe net een beetje té warm, maar ik houd er wel van. Deze week een weekblog met een podcast-tip en over hoe ik begin met het opruimen/minimaliseren van mijn kledingkast. Zoals afgesproken maak ik als eerste de winnaar bekend van het boek ‘Verlangen naar Minder‘ van Jelle Derckx. Wat waren er veel reacties! Ik heb ze echt alle 155 gelezen!

Veel mensen opperden het idee om het boek alsmaar te blijven doorgeven. Een heel goed idee. (dat zou natuurlijk ook bij andere boeken moeten). Ennn de winnaar isssss… Debora Westerholt! Gefeliciteerd! Geef je me je adres door?

Zondag 22 juli ‘Sybrandy’s speelpark’

Toen onze buurmeisjes jarig waren, gaven we ze voor hun verjaardag een bon voor een uitje naar Sybrandys-speelpark in Rijs. Vandaag was het zover. En wat was het genieten en gezellig! Uitjes op verjaardagen zijn echt zó veel leuker dan materialistische cadeautjes!

Maandag 23 juli ‘100% Thijs-show’

Ik heb de podcast van Thijs Lindhout -> de 100% Thijs-show ontdekt. Hij interviewt allemaal leuke mensen over voornamelijk persoonlijke ontwikkeling. Super interessant en leuk om naar te luisteren. Hij heeft inmiddels al meer dan 100 afleveringen gemaakt maar ik ben ze keurig vanaf nummer 1 allemaal aan het beluisteren. Ben benieuwd of ik nog wat over minimalisme tegenkom. Heerlijk om te beluisteren onder het fietsen naar mijn werk, tijdens het koken of het kolven.

Dinsdag 24 juli ‘grote opruimsessy’

Vanmorgen heb ik samen met mijn dochter (6) haar kamertje opgeruimd en schoongemaakt. En iedere keer vinden we wel weer spulletjes die weg kunnen. Deze zetten we dan in een groepsapp om gratis weg te geven en kunnen er zo andere kindjes weer blij mee maken. Lees hier het artikel over de 10 dingen die je vandaag nog weg kunt gooien uit de slaapkamer van je kind.

 

Woensdag 25 juli ‘rokken’

Vandaag besluit ik onze inloopkast nog eens stapje voor stapje door te spitten. Met een baby heb je niet veel tijd dus doe ik zo nu en dan een stukje. Ik begin in de onderste lade van het ladenkastje. Aan de linkerkant heb ik mijn rokken. Op mijn minimale kledinglijst staan twee rokken en ik heb er ook twee. Een lange met blauw witte strepen van Miss Green, een héérlijke rok van biologisch katoen. En een grijze rok net onder de knie van biologisch katoen van de Hema. (let op: Hema verkoopt wel biologische kleding maar is nog géén duurzaam bedrijf) Beide heb ik al jaren en ze bevallen prima. Voor de winter heb ik ook twee, maar die liggen op dit moment in de ‘winterbak’.

 

Donderdag 26 juli ‘panty’

Jemineee wat is het warm vandaag! Gelukkig moet ik werken en zit ik lekker op een gekoeld kantoor. ‘s Avonds ga ik verder in onze kast. Naast de rokken liggen de leggings en panty’s. Oef, die hoef ik met dit weer gelukkig niet aan. Op de minimale kledinglijst staat 1 legging en/of panty. Ik zie dat ik er iets meer heb en de meeste niet eens draag. Ik houd één panty en één panty op reserve. Ook ligt er een driekwart legging die ik nooit meer draag. Ik doe de panty’s en de legging in de kledingcontainer. Onderin het bakje liggen nog twee dikkere panty’s, maar die zijn uiteraard voor de winter.

 

Vrijdag 27 juli ‘Minimaliseren kun je leren’

Alweer zo’n heerlijke warme dag! Vanmorgen spreek ik af met een vriendin en gaan we samen met onze kinderen er op uit. Heerlijk genieten! Ik word volgende week geïnterviewd voor een boek over online community’s over mijn Facebookgroep ‘minimaliseren kun je leren’. Wat leuk dacht ik! Hier kan ik vandaag ook wel even een blogje over schrijven. Wil je het verhaal weten achter deze succesvolle community? Je kunt het hier lezen.

 

Zaterdag 28 juli ‘broeken’

Mijn dochter mag vandaag afzwemmen voor haar A diploma! Als beloning krijgt ze binnenkort van ons gaatjes én oorbelletjes in haar oortjes. Iets wat ze al heel lang wil. Ook ga ik even verder in de kast. Naast de panty’s ligt een bak voor de broeken. Op de minimale kledinglijst staan twee nette broeken en twee spijkerbroeken. Toen ik dit jaar net een baby kreeg had ik slechts twee broeken die me ook nog te strak zaten. En aangezien ik even geen jurkjes aan kan omdat ik dan half bloot zit bij het voeden heb ik dit jaar er twee broeken bijgekocht. Ik heb ze met veel plezier aan. En dat brengt het totaal weer op vier broeken. Lees hier tips over hoe jij je broeken kunt minimaliseren. Oh ja, achter in de lade ligt een klein bakje met naaispulletjes én natuurlijk mijn tasje die van gerecyclede petflessen gemaakt is. Wat ik daar in heb? Dat kun je hier lezen.

 

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!