Moeders weekblog (week 29)

Deze week over de nieuwe (e-)boeken die ik heb aangeschaft, over het wel of niet weg doen van het poppenbedje, over cadeautjes voor verjaardagsfeestjes en over de recensie en de winactie van het boek ‘Verlangen naar minder’. 

 

Zondag 15 juli ‘Kraamvisite’

Vrienden van ons kregen in dezelfde periode als ons een baby. Vandaag gingen we op kraamvisite. We spraken af elkaar niets te geven als kraamcadeautje. We waren beide van mening dat we alles al hebben wat we nodig hebben en anders wordt het toch maar een heen en weer gegeef. We hadden een heerlijke dag, genoten van onze mannetjes, onze dochter speelde met hun dochters in het zwembad en we hebben gebarbecued. ‘s Avonds zei mijn dochter in de badkamer: ‘Dit was de mooiste dag uit mijn leven!’. Haha, kijk daar doe je het voor. Collect moments, not things. 🙂

Maandag 16 juli ‘Poppenbedje’

Toen ik mijn dochter Maaike van 6 naar bed bracht mijmerden we samen eventjes over haar slaapkamertje. Op haar kamertje staat onder andere een poppenbedje. Deze kocht ik ooit op een rommelmarkt. Hij was bruin, oud en gebruikt. Maar mijn vader wist hem op te knappen en mijn moeder schilderde het bedje wit. Mijn tante naaide er een matrasje en hoeslakentjes bij op maat. Ze speelde er veel mee toen ze peuter was, maar eerlijk gezegd staat hij daar nu maar te staan. Vroeger speelde ik dagelijks met mijn vriendinnetje met de poppen. Maar Maaike speelt buiten, speelt met de Lego of doet spelletjes. ‘Ach mam, als ik na de vakantie in groep 3 zit speel ik er al helemaal niet meer mee, want dan ben ik nog groter.’ Loslaten kan ze, maar of memmy dat in dit geval ook kan… We slapen er nog even een nachtje over. 😉

Dinsdag 17 juli ‘Nieuwe (e-)boeken!’

Vandaag kocht ik een paar nieuwe (e-)boeken. Heerlijk! Kan ik weer eventjes vooruit. Ik kocht ‘Een werkweek van 4 uur‘, ‘Het startschot, 365 dagen minimalisme‘, ‘Weg ermee‘, ‘Vaarwel spullen‘, ‘Minimalisme, een betekenisvol leven‘ en ‘Less is Luxe‘. Waar zouden jullie graag als eerste een review over willen lezen? En welk boek zou ik ook gelezen moeten hebben? Let me know!

Woensdag 18 juli ‘Verlangen naar minder’

‘Het komt allemaal door Jelle’, zo schreef ik vandaag in mijn recensie over het prachtige boek ‘Verlangen naar minder’ van Jelle Derckx. Omdat ik het boek uit heb en boeken gelezen willen worden, geef ik mijn exemplaar weer door. Interesse? Laat dan hier even een reactie achter. Volgende week maak ik in mijn weekblog de winnaar bekend.

Donderdag 19 juli ‘Cadeautjes voor verjaardagsfeestjes’

Zaterdag heeft mijn dochter een verjaardagsfeestje van een klasgenootje. Dan moet er natuurlijk een cadeautje komen. Vaak geeft ze dan een cadeaubon of een bioscoopbon. Dit meisje wilde graag knutselspullen. Ook die gaan weer op dus heb ik die gehaald. Ik wil liever geen plastic prul geven op verjaardagsfeestjes. Wat geven jullie vaak?

Vrijdag 20 juli ‘Natuurlijke baby olie’

Vandaag kreeg ik kraamvisite. Ik was helemaal verbaasd toen ik zag dat ze o.a. een nieuw flesje natuurlijke baby-olie van Alviana voor me mee had genomen. ‘Hoe wist jij dat ik dit merk gebruik?!’ Oh ja, natuurlijk, het stond in de weekblog van twee weken terug! Superfijn, bedankt vriendinnetje!

Zaterdag 21 juli ‘Drie in één’

Soms dan vervangt ‘één product, twee of meer andere producten’. En dat is altijd fijn in het kader van minimaliseren. Onze fietspomp was stuk en dus kocht mijn man een nieuwe, mét universeel pompventiel en extra ventiel-adapter. Ideaal voor bijvoorbeeld fietsbanden, ballen en luchtbedden. Zo vervangt dit gebruiksvoorwerp gelijk de balpomp én de luchtpomp (voor luchtbedden en zo). Weer twee dingen minder in huis. 🙂

 

Tot volgende week!

Heb je een taalfout gezien in deze blog? Meld het me!

3 thoughts to “Moeders weekblog (week 29)”

  1. Waarom het poppenbedje niet bewaren voor je zoontje? Voor neefjes/nichtjes of misschien zelfs voor de kleinkinderen..
    Zou toch een mooi familiestuk kunnen zijn!

  2. Beste Dieuwke.

    Ik zou je de volgende boeken aanraden: De verborgen impact, van Babette Porcelijn. Niet een heel makkelijk boek maar zeer de moeite waard. Verder: Gelukkig met minder, van Francine Jay. Ze pakt het net iets anders aan Marie Kondo. Met haar Streamline methode zeker ook voor beginnende minimalisten de moeite waard en met humor. En: Steeds Leuker, van Jelle Hermus (van soChicken). Het is een soort positieve gids naar een leuker leven, met kleine stapjes en ik heb er veel van geleerd.

    Alle goeds,
    Petra.

Laat hier je reactie achter!