Moeders weekblog (week 28)

Twee weken terug had ik in mijn weekblog een winactie. Je kon het boek ‘Ontspullen’ winnen dat Danielle van webshop FairtradeUpgrade beschikbaar stelt. En de winnaar is …. Monique! Gefeliciteerd en veel leesplezier!

Verder deze week in de weekblog o.a. over de duurzame broodtrommel, over kraamcadeautjes, over spullen die je nú uit je badkamer kunt verwijderen en over de vijf talen van de liefde van kinderen.

 

Zondag 8 juli “Hieperdepiep’

Hiep Hiep Hoera! Vandaag op verjaardagsvisite bij mijn moeder. Nope, geen cadeautjes, wél veel gezelligheid.

Maandag 9 juli ‘De duurzame broodtrommel’

Ik maak voor mijn dochter Maaike altijd een lekker 10 uurtje om mee te nemen naar school. Ik doe dit in een rvs-bakje met 3 vakjes. Eéntje voor wat fruit, ééntje voor wat groente en ééntje voor wat anders zoals nootjes. Zie ook deze blog. Maar volgend schooljaar heeft ze een continu-rooster en moet der dus ook een lunchtrommel komen. Natuurlijk heb ik het liefste een duurzame mét vakjes die niet zo zwaar is als rvs. Iemand suggesties?

Dinsdag 10 juli ‘Samen delen’

We lazen een oproepje over wie nog wat speelgoed over had voor een vier jarig Syrisch meisje dat bijna geen speelgoed had. Ik doe bijna nooit speelgoed weg zonder te overleggen met mijn dochter van 6 omdat ze daar niets van leert. Dus ik vroeg haar dit keer ook zelf of ze wat kon vinden waar ze dit meisje blij mee kon maken. Ze kwam aan met een stoffen pop, een armbandje en wat stickertjes. En wederom was ik heel trots op haar dat ze kan delen. Hoe je kinderen leert minimaliseren? Dat kun je hier lezen.

Woensdag 11 juli ‘Kraamcadeautjes’

Vandaag kreeg ik nog kraamvisite. Ik houd wel van die gezelligheid. Lekker keuvelen over baby’s enzo. 😉 Hoewel we op het geboortekaartje hebben staan dat we geen kraamcadeautjes hoeven, nemen toch veel mensen wat mee. Hoewel ik heus blij en dankbaar ben met de kleertjes (altijd handig), zijn cadeautjes écht niet nodig. Moet jij binnenkort ook op kraamvisite maar wil je niet aankomen met het zoveelste knuffelbeertje? Kijk dan hier eens voor nuttige en duurzame kraamcadeautjes of, nog beter, kies voor een niet materialistisch kraamcadeautje.

Donderdag 12 juli ‘De vijf talen van de liefde’ van kinderen

Toen ik vandaag naar mijn werk fietste beluisterde ik deze podcast over de vijf liefdestalen die je kinderen spreken. De vijf liefdestalen zijn ‘Positieve woorden, ‘Tijd en aandacht’, ‘Dienstbaarheid’, ‘Lichamelijke aanraking’ en ‘Cadeaus’.  Elk mens, en dus ook ieder kind, schijnt een eerste liefdestaal te hebben. De één voelt zich vooral geliefd door positieve woorden, terwijl de ander het heel fijn vindt om geknuffeld te worden of wanneer vader of moeder eens iets voor zijn of haar kind doet. Maar er zijn dus ook kinderen die voelen zich vooral geliefd wanneer ze en cadeautje krijgen. Dit fascineerde me natuurlijk. Herken jij dit? Heb jij ook zo’n kind? Hoe ga je daar mee om? Laat het me weten! Misschien dat ik eens een blogje aan wijd.

Wil je hier meer over lezen? Lees dan: De 5 talen van de liefde van kinderen of De 5 talen van de liefde (voor volwassenen)

Vrijdag 13 juli ‘Friese kinderkamerposters’

Vandaag was mijn vriendin jarig. En in plaats van elkaar cadeautjes te geven, gaan we ieder jaar samen met onze mannen uit eten. Altijd heel gezellig! Maar toch nam ik vandaag een heel klein cadeautje mee. Voor mijn werk heb ik posters gemaakt voor op de kinderkamer met o.a. Friese slaapliedjes. Niet echt minimalistisch, ik weet het, maar aangezien ze zwanger is, vond ik het wel toepasselijk. Nieuwsgierig? Check ze hier allemaal.

Zaterdag 14 juli ‘Badspeelgoed’

Toen ik vandaag de badkamer schoonmaakte, gaf ik gelijk de badspeelgoedjes een poetsbeurt. Niet geheel onbelangrijk aangezien daar altijd van die vieze laagjes op komen. Mijn dochter heeft niet veel, want ze bepaald meestal, als ze in bad gaat, ter plekke wat mee gaat in bad. (duplo-poppetjes, barbiepoppen enz). Maar een paar stapelbekertjes (om mee thee te zetten en soepjes te maken e.d.) hebben we altijd wel liggen.  Check ook deze 10 dingen om nu uit je badkamer weg te gooien!

 

Tot volgende week!

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Moeders weekblog (week 28)”

Laat hier je reactie achter!