Moeders weekblog (week 27)

Weer een nieuwe blog met deze keer over natuurlijke badolie voor baby’s, het nieuwe boek over minimalisme van Jelle Derckx, mijn nieuwe shirt gemaakt van Modal, de besteklade minimaliseren en meer! Vorige week konden jullie het boek ‘ontspullen’ winnen en dat kan nog steeds! Je kunt deze hele week nog een reactie achterlaten op de blog van vorige week. Volgende week maken we de winnaar bekend!

 

Zondag 1 juli Natuurlijke badolie

De kindjes gaan zo nu en dan samen in bad. Dikke lol dat ze hebben. Zoals ik hier schreef gebruiken we meestal wat zeezout en een klein beetje kokosolie. Een heerlijk zachte huid krijg je daarvan. Maar vandaag deden we badolie van Alviana in bad, dat ik speciaal voor baby Jilles had gekocht. Ik moet soms wel lachen als ik (bijv. op bepaalde vlogs) zie hoeveel verzorgingsproducten aanstaande moeders kopen voor hun baby. De commode vol met flessen! Terwijl je maar zo weinig nodig hebt. Voor Jilles was ik van plan om iets van Weleda te kopen, maar toen ontdekte ik de babylijn van Alviana. Ik wilde het wel eens proberen. Ik kocht 1 fles wasgel en 1 flesje badolie bij de gezondheidswinkel. (G&W) Andere producten gebruik ik niet. (soms wat kokosolie) Het heeft enkel natuurlijke ingrediënten en ruikt heel subtiel. Je hoeft er echt maar een heel klein beetje van te gebruiken, want anders glibbert je baby je handen uit na het badderen. Je kunt je baby ook na het baden lekker met de olie insmeren of masseren.

Maandag 2 juli ‘Verlangen naar minder’

Vandaag kreeg ik post van minimalist Jelle! (van Growthinkers.nl) Jelle is min of meer de aanstichter van mijn minimalisme én deze website. En nu heeft hij een boek geschreven: ‘verlangen naar minder‘. En natuurlijk ga ik het boek deze week nog lezen en vertel ik jullie snel waar het boek over gaat en wat ik er van vind. Wordt vervolgd!

 

Dinsdag 3 juli ‘Minimalistische moeder van de maand’

Vandaag zette ik het verhaal van de minimalistische moeder Anjolieke online. Anjolieke is moeder van drie kinderen, werkt aan een magazine over slow fashion en minimalisme en doet aan kickboksen. Anjolieke is minimalistische moeder van de maand juli 2018. Je kunt haar verhaal hier lezen. Ook meedoen? Stuur me een mailtje! Dan stuur ik je wat vragen toe.

Woensdag 4 juli “zonnepanelen’

Joepie! Vandaag kregen we zonnepanelen op ons dak! Weer een heel klein stapje dichterbij naar een gezondere wereld. 🙂

 

Donderdag 5 juli ‘Goat’

Voor mijn capsule wardrobe was ik al een tijdje op zoek naar een mooi wit basic-shirt. Fair gemaakt én van ecologische stoffen uiteraard. Deze vond ik bij ‘Goat‘. Misschien ken je het al. Het is bedacht door een tweeling uit Amsterdam. De kleding is lekker basic, zowel voor mannen als vrouwen. Vandaag kwam het shirt binnen. Het is gemaakt van de stof Modal. Modal wordt gemaakt door het spinnen van de cellulose van de beukenboom: een kunstmatige vezel uit natuurlijke grondstoffen dus. Modal is bestand tegen krimpen, kleurvast, het gaat niet pillen na wrijving en het is nog meer ademend en zelfs 50% meer absorberend dan katoen, zo lees ik op het internet. Mijn dochter van 6 was zo vriendelijk mij even op de foto te zetten. (sorry, fotogenieker dan dit ben ik niet) Ik moet eerlijk zeggen dat ik de stof wel wat dun en doorschijnend vind. Ik hoop niet dat er snel gaatjes in komen want het is wel de bedoeling dat hij een paar jaar mee gaat. Wél is de stof heerlijk zacht. Hij is ideaal voor bij een nette broek, voor onder een jasje of bij een korte broek. Hebben jullie al eens iets besteld bij Goat? Let me know!

Vrijdag 6 juli ’10 dingen challenge’

Vandaag vroeg ik jullie via mijn Instagram en Facebookpagina om 10 dingen op te zoeken uit je slaapkamer/kledingkast die je huis kunnen verlaten. Massaal en enthousiast gingen jullie aan de slag! Maar ook ik deed uiteraard mee. Want ook al leef ik redelijk minimalistisch, er zijn altijd dingen die je huis binnenkomen voor tijdelijk gebruik. Zo deed ik onder andere mijn zoogcompressen weg (lees: ik deed ze voor een zwangere vriendin in de tas) die ik van iemand had gekregen, maar uiteindelijk toch niet gebruik omdat ik mijn wasbare zoogcompressen altijd gebruik. Verder deed ik nog een paar boeken ‘weg’ die ik uitgelezen had en een aantal zwangerschapskledingstukken, waardoor ik toch nog de 10 dingen haalde. Vorig jaar deed ik met jullie de ‘slaapkamergeluk-challenge’. De opdrachten van deze challenge kun je hier terugvinden.

 

Zaterdag 7 juli ‘De besteklade’

Vandaag haalde ik o.a. een doekje door mijn keukenlades. En altijd als ik iets schoonmaak kijk ik ook altijd even kritisch naar de spulletjes die ik terug leg. Soms is er ongemerkt weer iets bij geslopen dat er niet hoort of overbodig is. Dit keer waren er twee extra flesopeners, die gratis bij het bier kwamen, in mijn keukenlade beland. Wat wel veel gebruikt wordt zijn deze herbruikbare rietjes. Wil jij ook je besteklades eens grondig minimaliseren? Lees dan eerst deze 4 tips eens!

 

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!