Moeders weekblog (week 25)

Even wat nieuws! De komende tijd kunnen jullie elke zondag een weekblog van me verwachten, waarin ik dingen schrijf die betrekking hebben tot minimaliseren, consuminderen, je leven versimpelen, natuurlijke producten, afvalvermindering, het moederschap en de mooie momenten in het leven. Laat me weten wat je er van vindt!

17 juni ‘Vaderdag’

Maar natuurlijk doen we aan vaderdag! Dochterlief had op school een krantenhouder gemaakt en ook zelf thuis nog het één en ander in elkaar gezet. Ook kreeg de liefste heit van de wereld zijn lievelingsontbijt. Engels ontbijt! Zijn dag kon niet meer stuk. Ik vroeg jullie op mijn Facebookpagina of bij jullie thuis de vaders ook verwend waren. Indien je inspiratie nodig hebt voor volgend jaar moet je echt even alle leuke reacties gaan lezen!

18 juni ‘Little Chipmunks’

Iemand tipte me over de webshop ‘Little Chipmunks‘ voor mijn blogartikel over de leukste fairtrade kinderkledingwebshops. De eigenaresse maakt alles zelf van biologische en/of fairtrade stoffen. Zo leuk! Had een paar items voor kleine Jilles besteld. Kijk toch eens hoe vrolijk!

19 juni ‘Leef Lagom’

Vandaag plofte ik eventjes relaxed op de bank met een boek en een heerlijk kopje groene thee. Van een vriendin leende ik het boek ‘Leef Lagom‘. Een boek over de Zweedse levensstijl. Lagom betekent ‘precies de juiste hoeveelheid’, niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg. Laat dat nu net de strekking van het minimalisme zijn.  Zonder dat ik het wist, was ik al ‘Lagom’ aan het leven. Leuk boek! Had het bijna zelf kunnen schrijven…

20 juni ‘Bio-groente en fruittas’

Vandaag haalde ik, net zoals iedere woensdag de bio-tas op van Boer Giel. Deze is gevuld met biologische groenten en fruit. Heel fijn, omdat het ten eerste natuurlijk biologisch is én over het algemeen verpakkingsloos is. Maar ook omdat ik nu vaak groenten en fruit krijg dat ik anders niet zo snel zou kopen. (ik ben absoluut geen keukenprinses). Ik heb groenten klaargemaakt die ik nooit eerder heb gegeten. Ook maak ik er iedere week een spelletje van met mijn dochter (6), ik haal iets uit de tas en zij moet raden hoe de groente of fruitsoort heet. Dus nog leerzaam ook! 😉 En nog een voordeel vind ik dat ik niet hoef na te denken wat we zullen eten. Gewoon eten wat in de tas zit, lekker makkelijk! Persoonlijk vind ik het een echte aanrader.

21 juni ‘Leef je mooiste leven’

Vandaag moesten we afscheid nemen van iemand die door ziekte veel te vroeg het leven werd ontnomen. Op zulke dagen word je altijd zo geconfronteerd met hoe kwetsbaar het leven is en dat je echt jezelf ervoor in moet zetten om je mooiste leven te leven. Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Heb je daar wel eens over nagedacht? ‘Leef je mooiste leven’ is de lijfspreuk van Michael Pilarczyk. Hij maakt hierover ook inspirerende podcasts die ik vaak beluister onderweg van en naar mijn werk. Het houdt me scherp om mijn doelen na te streven.

22 juni ‘Babykleertjes’

Jilles is alweer bijna 4 maanden en kleertjes van maat 50 en 56 kunnen alweer de deur uit. Ik maak er foto’s van en zet ze op de app van (zwangere) vriendinnen of ik doe ze in de doos voor Stichting Babyspullen. Meer weten over deze stichting? Ik schreef er hier eerder een blogje over.

23 juni ‘Pura meegroeifles’

Dit weekend hadden we dorpsfeest. Gisteravond lekker geswingd op muziek van ‘Papa Di Grazzi‘. (Fantastische band trouwens.) De oppas verwonderde zich over de fles van Jilles. Het is namelijk een meegroeifles die van rvs gemaakt is. Het motto van Pura is dan ook ‘One Life… One Bottle’. Ik ben helemaal voor! Je hoeft, als je kindje ouder wordt, alleen maar het tuitje te vervangen die overigens weer gemaakt is van siliconen. Alles plasticvrij dus. Omdat de flessen van rvs zijn, beschermen ze de moedermelk tegen blootstelling aan licht, waardoor de afbraak van belangrijke proteïnen en nutriënten in moedermelk wordt tegengegaan. Handig om te weten: de volumemarkering staat aan de binnenkant. De flessen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren bij onder andere Bol.com en Greenjump.

 

Lees hier de weekblog van vorige week.

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Moeders weekblog (week 25)”

  1. Kan je de Pura flessen ook gebruiken in een flessen verwarmer?
    Door jou bericht ben ik bijna overtuigd om deze flessen ook aan te schaffen voordat de baby er is (Nog 12 weken te gaan).

    1. Het wordt wel heel snel warm omdat rvs goed geleid. Maar met flessenwarmers heb ik geen ervaring, we doen de fles in een pannetje met heet water. Ik neem aan dat het wel kan, maar weer niet welke formaten er in zo’n flessenwarmer passen.

Laat hier je reactie achter!