Moeders weekblog (week 24)

Even wat nieuws! De komende tijd kunnen jullie elke zondag een weekblog van me verwachten, waarin ik dingen schrijf die betrekking hebben tot minimaliseren, consuminderen, je leven versimpelen, natuurlijke producten, afvalvermindering, het moederschap en de mooie momenten in het leven. Hierbij het overzicht nog van vorige week.

10 juni ‘Collect moments, not things’

In het kader van ‘collect moments, not things’ geven wij in de familie elkaar geen cadeautjes met verjaardagen, maar storten we iedere maand een vast bedrag naar een rekening. Voor dat geld gingen we dit weekend in een huisje en een dag naar de Efteling. Wat geweldig was dat. Zo dankbaar dat we dit kunnen doen en we tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

11 juni ‘Borstvoedingsthee’

Oei, vandaag op het werk toch aanzienlijk minder melk gekolfd dan anders. Waarschijnlijk toch wat vermoeid door het weekend. Gelukkig is er dan altijd nog de ‘borstvoedingsthee‘ van Weleda. Helpt altijd prima bij mij!

12 juni ‘Probleem met website’

Helaas zijn er nog altijd mensen die een andere website ervoor krijgen dan MoedersMinimalisme.nl. Erg vervelend en ik baal hier ontzettend van. Ik heb geen idee waar het aan ligt en hoe ik het moet oplossen, maar ik ga er professionals bij halen, dus er wordt aan gewerkt!

13 juni ‘Grimms’

Wij hebben wat eco-speelgoed van Grimms en ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe mijn dochter (6) er mee speelt. Het speelgoed is ontzettend veelzijdig. De regenboog bijvoorbeeld is de ene dag een zeemeerminnenstaart, de andere dag zijn het bruggetjes voor de treintjes en vandaag is het een poppenhuis. Het speelgoed is best prijzig, maar dan heb je ook wat!

14 juni ‘Nieuwsbrief’

Op mijn werk had ik een afspraak met twee leuke dames. De één kende me van de Friese boekjes en gedichtjes en de ander kende me van MoedersMinimalisme.nl. Dat blijft apart (en leuk)! Ze vroeg haar al af waarom ik niet meer een nieuwsbrief verstuurde. Dit is omdat het me net wat teveel tijd én geld kostte. En aangezien deze website nog altijd mijn hobby is en niet mijn werk, heb ik een tussenoplossing bedacht. Want wie graag mijn nieuwe blogs in de mail wil ontvangen kan hiernaast -> zijn of haar mailadres opgeven.

15 juni ‘Slaapkamer’

Vandaag was onze slaapkamer aan de beurt. Gelukkig is schoonmaken snel klaar als je niet veel spullen hebt staan. Bed verschonen, doekje over de (meestal lege) oppervlakten en even stofzuigen en dweilen is dan zo gepiept. En oh, wat slaapt het ‘s nachts dan weer lekker! Wil je meer tips over een fijne slaapkamer in balans? Lees dan dit eens.

 

16 juni ‘Speen van natuurrubber’

Ik krijg geregeld vragen over Jilles zijn fopspeen, zo ook vandaag weer. Dit is niet een fopspeen van plastic maar van natuurrubber en dus net wat beter voor het milieu. Ook heeft het geen naden waarin bacteriën en vuil kunnen achterblijven. Ik heb de fopspeen van natuurrubber zelf bij Greenjump vandaan. Jilles vindt het een heerlijke speen om op te sabbelen!

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!