Moeders Weekblog week 1 2019

De eerste week van het nieuwe jaar begint goed! Namelijk met de #MoedersMinsgame. Doe jij ook mee? Wil je weten hoe het mij vergaat? Lees dan deze weekblog.

 

Maandag 30 december: ‘Vuurwerk, een prachtige traditie?’

Al zijn de meningen er erg over verdeeld en vinden mensen dat ik zeur. Ik ben toch van mening dat vuurwerk prachtig is maar dat het te veel nadelen heeft. Wanneer een koe een scheet laat staat heel Nederland op zijn kop, maar als het op vuurwerk aankomt laten we het toe dat mens en dier sterft. En dan hebben we het nog niet eens over de ernstige milieuschade. (lees ook deze blog). Ik denk echt dat het niet lang meer duurt voordat er steeds meer vuurwerkvrij zones komen en/of het consumenten vuurwerk wordt afgeschaft. Wist je dat je ook een petitie kunt tekenen? Kijk daarvoor hier. (doen!!)

Dinsdag 1 januari: ‘#MoedersMinsgame!!’

Gelukkig nieuwjaar!! Jippy! De #MoedersMinsgame begint vandaag! Ik ben echt oprecht benieuwd of ik het ga redden. Want ik heb alles al zo vaak geminimaliseerd. Ik begon vandaag in het kleinste kamertje. Je kunt hier mijn vorderingen én die van de anderen lezen voor dag 1. Kijk hier voor de afstreepkalender en de spelregels. Doe je mee??!!

Woensdag 2 januari: ‘Voorraadkast’

Er was wat gevallen in de voorraadkast, dus gelijk de kast maar even schoongemaakt en doorgespit. Ik kwam toch nog 8 dingen tegen die weg konden. Dus dag 8 kan alvast op de kalender worden doorgestreept. 🙂 Wil je tips voor een nette en overzichtelijke voorraadkast? Lees dan deze blog eens.

Donderdag 3 januari: ‘Loslaten’

Wat fijn om te lezen dat jullie massaal meedoen met de #moedersminsgame. Maar laat me ook eens weten wat het geestelijk met je doet. Minimaliseren is loslaten en dat is een proces dat van alles met zich mee brengt. Hoe is dat bij jou? Heb je moeite met loslaten? Misschien kunnen deze 10 tips je helpen.

Vrijdag 4 januari: ‘Marie Kondo op Netflix’

Je had het vast al gehoord of gezien: Marie Kondo staat op Netflix! Vandaag keek ik de eerste aflevering. Mijn dochter van 6 keek zijdelings mee en vroeg me bij het zien van al die plastic bakjes in de lade: ‘gebruiken ze die allemaal?’ Ik moest haar uitleggen dat sommige mensen ook (te) veel spullen in huis hebben die ze niet gebruiken. 😉

Ik had oprecht soms medelij met het gezin. Ik weet gewoon dat het ook anders kan. Ook na de bezem van Marie Kondo vond ik dat ze nog heel veel spullen hadden. Hoe minder je hebt, hoe meer rust, ruimte en vrijheid je hebt. En is dat niet waar we allemaal naar verlangen?

 

Zaterdag 5 januari: ‘Uitdaging’

Zoals je weet doe ik zelf ook mee met de #MoedersMinsgame. We zitten natuurlijk nog maar op dag vijf, maar het voelt tot nu toe voor mij als de puntjes op de inzetten. Ik ga stapje voor stapje het hele huis door. Dag 1 deed ik het toilet, dag 2 gingen twee kerststukjes het huis uit, dag 3 haalde ik drie dingen uit onze hal, dag 4 was de voorkamer aan de beurt. En daarmee zijn al die ruimtes ook volledig geminimaliseerd. (tot het aantal spullen waar ik tevreden mee ben.) Vandaag is de badkamer aan de beurt. Maar ook daar viel niets meer te minimaliseren. Of toch wel? Ik had een beetje te veel wasbare wattenschijfjes en besluit er 5 te doneren. Of ik dag 31 ga redden? Ik heb geen idee. We hebben natuurlijk nog de bovenverdieping, de zolder en de garage. We gaan het zien! Maar het geeft in ieder geval wel een bevestiging dat ik grotendeels al leef zoals ik wil leven. Alleen met de spullen die ik nodig heb of waar ik van houd.

 

Zondag: 6 januari: ‘De houten trein’

Vandaag heerlijk met dochter Maaike (6) gespeeld met de houten trein en toebehoren. Wel op de tafel natuurlijk, anders sjeest Jilles (nu 10 maanden) de hele boel omver. Over een paar jaar mag ook hij er mee spelen, want dit speelgoed is sterk en tijdloos. Vind jij dat jouw kinderen teveel speelgoed hebben? Check dan dit lijstje eens.

 

 

Heb je een vraag aan mij? Plaats hieronder een reactie of stuur een mailtje naar dieuwke@moedersminimalisme.nl

 

Tot volgende week!

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Moeders Weekblog week 1 2019”

  1. Zelf vind ik alleen siervuurwerk mooi, maar wij gaan elk jaar naar een vuurwerkshow in Gorredijk (daar wonen we) want we vinden het gewoon zonde van het geld én onze hond is er doodsbenauwd voor; dus ik heb niks met vuurwerk. Ik ben nu de afgelopen 2 weken heel kritisch aan het opruimen, ook al heb ik in de afgelopen maanden al ontzettend veel weggedaan naar de kringloop, toch is het voor mijn gevoel nog niet opgeruimd genoeg, haha. We willen op den duur verhuizen naar Joure en dan wil ik op dat moment niet alles nog eens gaan opruimen dus daarom doe ik het nu! 🙂 Ik had nog heel veel spullen van m’n beppe en ik vond het heel moeilijk om die spullen weg te doen in de afgelopen jaren terwijl ik er eigenlijk niet veel mee deed.. En nu heb ik weer 2 tassen vol spullen van haar in de gang neergezet op weg om naar de kringloop te gaan, en opzich voel ik me er heel schuldig over dat ik het weg doe, maar aan de andere kant weet ik ook hoe ik m’n interieur (landelijke en moderne woonstijl) wil hebben in ons volgende huis en daar past ‘t gewoon niet bij; dan is het voor mij wel makkelijker om dingen weg te doen. Je kan niet alles bewaren en ik wil ook niet m’n zolder stampvol hebben, daarom neem ik er deze keer afscheid van. En de spullen naar waarde of die ik wil gaan gebruiken in het volgende huis die bewaar ik gewoon. 🙂 Maar waarom dan toch het schuldgevoel, en wat doe je eraan? Ik dacht dat wij van die nuchtere Friezen waren, haha. Je hebt weer een leuke blog! Hopelijk ga je er ook gewoon mee door in de aankomende weken! En je bent geen zeur wat betreft het vuurwerk, maak je daar maar geen zorgen om. 😀 Groeten, Kim

  2. Wat een goede blog over het vuurwerk. Ik ben het 100% met je eens en vooral de dieren (en met name de dieren die we geen anti-stresspilletje kunnen geven) gaan me enorm aan het hart. Gelukkig is waar wij wonen amper vuurwerk, maar dan nog begrijp ik het egoïsme van mensen niet in deze.

    Wel grappig dat echt iedereen aan het ruimen is. Dit jaar lees ik er veel meer over dan andere jaren.

    Dat je zoon alweer tien maanden is! Mijn zoon heeft vanaf zijn dertiende maand tot zijn vijfde jaar alleen maar met treintjes gespeeld. Als ik die dingen word ik altijd licht nostalgisch 🙂

Laat hier je reactie achter!