Minimalistische moeder van de maand november 2015

mmvandemaand-mirjam

 

 

Ze heet Mirjam, is getrouwd en moeder van twee jongens van 4 en 6 jaar. Sinds bijna twee jaar woont ze met haar gezin in Twente en is daar een eigen Reikipraktijk gestart. Ze is minimalistische moeder van de maand november!

“Het minimalisme is eigenlijk een geleidelijk proces. Sinds ik moeder ben geworden, is mijn leven zoveel voller en hectischer geworden en is het aantal spullen in ons huis verveelvoudigd. Daarnaast merk ik dat mijn Reikibeoefening ervoor zorgt dat ik steeds bewuster in het leven kom te staan. En sinds ik na onze verhuizing mijn Reikipraktijk aan het opbouwen ben en nog geen steady inkomen heb, zorgt dit ook voor een financiële prikkel om te minimaliseren.

Ik merk dat ik meer rust ervaar nu ik bewuster stilsta bij wat ik belangrijk vind en wat niet. Niet elke impuls volgen en weer iets nieuws aanschaffen, maar even afwachten en merken dat de urgentie meestal ook gewoon weer verdwijnt. Voor mij voelt het dat ik meer bezig ben met wat voor mij en in mijn leven essentieel en waardevol is en dat bevalt goed.

Meer offline

Computertijd vind ik nog lastig om te minimaliseren. Ik wil echt graag minder tijd doorbrengen achter een scherm en dan vooral op social media. Meer off-line zijn en in real life contact hebben met mezelf en anderen.

Afval

We scheiden ons afval en proberen zoveel mogelijk te recyclen. Verder doe ik mijn best om zo min mogelijk toekomstig afval ons huis binnen te brengen. Ik ga dus naar de markt met eigen tasjes en hergebruik deze zo veel als mogelijk. Ook experimenteer ik met het maken van mijn eigen verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. En in de tuin ben ik bezig een composthoop te maken en overwegen we een aantal kipjes te nemen.

Voeding

In de toekomst zou ik graag nog wel eens kritisch willen kijken naar onze voeding. Het zien van de docu Cowspiracy en het volgen van recente artikelen in de krant maken me steeds bewuster van het feit dat wanneer we met z’n allen op een prettige manier op deze planeet willen leven, wij rijke westerlingen toch echt zullen moeten gaan downsizen qua eten. Dus voor mezelf betekent dat op zoek gaan naar een manier van eten waar ik nog steeds van kan genieten, maar die mijn omgeving en de aarde geen schade brengt. En dan heb ik het over flink minderen of zelfs stoppen met vlees eten en naar een meer plantaardig dieet toewerken. Dit ervaar ik wel echt als een avontuurlijk proces.

De mooiste dingen in het leven

Ik vind het belangrijk om tijd door te brengen met mijn gezin, familie, vrienden en vriendinnen. Maar ook Reiki, zaaien in en oogsten uit mijn eigen moestuin, in de natuur zijn, genieten van mooie muziek en genieten van de momenten dat er even helemaal niks moet.

Inspiratie

Ik kijk graag naar documentaires. Cowspiracy heb ik al genoemd, maar Food Inc. vond ik ook echt een eye opener. Verder wil ik graag True Cost nog zien, over de kledingindustrie. En Marie Kondo is natuurlijk een inspiratiebron. Voor de tuin raak ik erg geïnspireerd door mensen die zich bezighouden met permacultuur. En het blog van De groene meisjes geeft me veel inspiratie op groen en minimalistisch, vooral ook veganistisch gebied.

Bewust keuzes maken

Ik ben bezig met een opleiding tot Reikimaster en daar gaat veel tijd in zitten. De combi met een jong gezin en een eigen bedrijf blijf ik wel uitdagend vinden, maar bewust keuzes maken, wat ik zie als belangrijk onderdeel van minimalisme, helpt mij daar absoluut bij.”

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.167 andere abonnees

2 gedachten over “Minimalistische moeder van de maand november 2015”

 1. Leuk een minimaliserende mama uit twente net als ik

  kids in zelfde leeftijd, alleen heb ik meiden.

  Mijn reiki ligt in de kast en vind het tof dat ze haar praktijk ermee is begonnen. Ben wel benieuwd waar in twente, ik kan zo een dagje bijspringen

  Hier begonnen met opruimen nadat alles me letterlijk boven mijn hoofd groeide en er meerdere diagnoses in het gezin kwamen. Een drukker gezinsleven dan gemiddeld dus.

  Deze week als minimaliserende mama vooral blij dat die dressoir de woonkamer uit is. Wat een winst! Netter knusser en mooier.

  Succes met de reiki en minimaliseren!

Laat hier je reactie achter!