Minimalistische moeder van de Maand juli 2018

Anjolieke is moeder van drie kinderen, werkt aan een magazine over slow fashion en minimalisme en doet aan kickboksen. Anjolieke is minimalistische moeder van de maand juli 2018.

Anjolieke: “Ik houd er van om meer te doen met minder. Mijn leven is een druk geheel, met af en toe (on)bewuste rustmomenten. Thuis rennen er elke dag 3 kinderen rond (oke, de jongste kruipt). Overdag gaan zij naar school en de crèche en dan werk ik als fondsenwerver. In de avond, als de kinderen slapen, werk ik aan de nieuwe printeditie van Square1magazine. www.square1magazine.com is een (online) magazine over slow fashion en minimalisme. Het eerste deel daarvan ga ik eind juli lanceren, dus genoeg te doen! Verder kijk ik graag films en series. Sinds een aantal maand heb ik kickboksen weer opgepakt als sport. In de weekenden spelen de kinderen meestal lekker buiten in de buurt van ons huis, spreken we af met vrienden of familie en gaan we graag naar het bos.”

Wanneer besloot je te gaan minimaliseren?

“Toen ik klein was verzamelde ik altijd heel graag dingen, hele bakken vol met dingen zoals schelpen en stenen. Ik vond het erg lastig om ze weg te doen. Wat uiteindelijk wel lukte was om de mooiste dingen eruit te kiezen. Dan mocht de rest wel weg. Uiteindelijk heb ik nu nog één weckfles met een verzameling met de mooiste stenen en schelpen van heel lang geleden.

Toen ik groter was ontdekte ik hoe veel rust het me gaf als ik een plank in mijn kast helemaal leeg maakte, en er dan twee dingen opzette, die dan alle ruimte en aandacht kregen.”

Wat is er voor jouw veranderd, sinds je aan het minimaliseren bent?

“Toen ik een paar keer verhuisde kwamen deze dingen bij elkaar. De mooiste items bewaren, zodat ik die aandacht kan geven. En veel spullen wegdoen, zeker als je ze al een paar keer mee hebt verhuisd en nooit echt had gemist. (totdat je de doos opende) Ondertussen weet ik dat voor mij af en toe iets weg doen dat ik later mis, niet opweegt tegen de rust die het me geeft een overzichtelijke hoeveelheid spullen te hebben. Vrij vertaald naar Marie Kondo: Hou dat wat je energie geeft, of als je er blij van wordt. Met mijn eigen toevoeging: hou wat heel nuttig is. Het geeft mij ruimte in mijn huis en in mijn hoofd! En als je minder hebt, kan je met wat inventieve of creatieve ideeën, alsnog heel veel doen.”

Wat vind je het moeilijkst om te minimaliseren?

“Creatieve spullen! Als grafisch ontwerper verzamel ik toch nog regelmatig mooi papier, of mooie doosjes om ooit een keer iets voor mijn magazine mee te maken. In mijn hoofd dan een geweldig idee, maar ik heb geen tijd er wat mee te doen, dus dan blijft het liggen. En het kost me moeite om het weg te doen. Maar dat is wel goed, gebruiken of weg doen, dan maak je ruimte voor nieuwe plannen.”

Minimaliseer je ook in afval?

“Zoveel mogelijk, maar het moet voor mij wel handig zijn en er een beetje stylish uitzien. Dus ik koop bijvoorbeeld pasta in bulk, heb netjes om het fruit in mee te nemen bij de supermarkt, en bijvoorbeeld laatst voor mijn verjaardag een hele mooie RVS broodtrommel gekregen. Maar ik zou nog minder afval willen gebruiken. Het liefste zou ik een toekomstige print editie van Square1magazine, of een ander magazine, op oud papier printen.”

Welke boeken/websites hebben je geïnspireerd?

Marie Kondo, en Less is Luxe van Lou Niestadt. MoedersMinimalisme.nl geeft me praktische inspiratie voor minder spullen en minder afval.”

Wat zijn voor jou de mooiste ‘dingen’ in het leven?

“Met mijn vriend en onze kinderen in mijn favoriete bos op de beukenblaadjes liggen. Onbetaalbaar! En herinneringen ophalen met mijn beste vriendin die al 13 jaar in de VS woont.”

Wat denk je dat jouw doel is in het leven?

“Mensen inspireren meer te doen met minder. Zoals een oma het kan zeggen: wees blij met wat je hebt. ❤

OWN LESS, LOVE MORE.”

 

Wil jij ook eens ‘minimalistische moeder van de maand’ zijn? Leuk! Stuur een mailtje naar dieuwke@moedersminimalisme.nl

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!